Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Wat is er te doen in Occitanië?

Wat is er te doen in Occitanië?

Het zuiden van Frankrijk is een populair toeristisch gebied, met een schat aan bezienswaardigheden die je niet mag missen. Maar als je wilt ontdekken wat het Franse zuiden te bieden heeft, is Occitanië de perfecte plek. Er zijn namelijk in deze Franse regio vele interessante en bijzondere bezienswaardigheden die meer dan de moeite waard zijn. We zetten er een paar voor je op een rij, zodat je weet waarom je juist in deze prachtige regio je volgende camping mag gaan zoeken.

1.      Jardins de la Fontaine, Nîmes

Jardins de la Fontaine is een prachtige tuin die gelegen is aan de rand van de stad Nîmes in het Occitanië. De tuin is gebouwd in 1745 en is een van de meest prachtige tuinen in de omgeving. De tuin is ook een oase van rust met veel verschillende soorten bloemen en planten. Er zijn veel rozenstruiken, waarvan sommige meer dan tweehonderd jaar oud zijn. De tuin heeft ook veel exotische bloemen zoals de orchidee en de kapucijnerbloem. Er zijn ook vele soorten kruiden zoals lavendel, tijm en salie. De tuin is ook een populaire plek voor liefhebbers van kunst. Er zijn veel beelden en schilderijen die je kunt bekijken. Er zijn ook veel kunstwerken die zijn gemaakt door lokale kunstenaars.

2.      Pont d’Espagne, Cauterets

Pont d'Espagne is een prachtige plek in het Franse departement Hautes-Pyrénées. Het is een van de meest populaire plekken in de Pyreneeën en trekt veel bezoekers van over de hele wereld. Pont d'Espagne ligt aan de voet van de Cirque de Gavarnie, een enorme rotsformatie die gevormd is door eeuwen van erosie. De brug van Pont d'Espagne is een van de meest iconische bezienswaardigheden van de regio. Het is een bijzondere brug met een grote, stenen boog die de twee oevers van de rivier de Gave de Pau verbindt. De brug is gebouwd in de negentiende eeuw en heeft een geschiedenis die teruggaat tot de vijftiende eeuw. De uitzichten vanaf de brug zijn spectaculair, met prachtige meren, bergen en bossen. Het is de perfecte plek om te wandelen, te genieten van de natuur en je even af te zonderen van de drukte van het dagelijks leven.

3.      Cité de Carcassonne, Carcassonne

Carcassonne is een bijzonder mooie stad gelegen in het zuiden van Frankrijk. Mocht je het bordspel Carcassonne al eens gespeeld hebben: de bedenker van dit spel, Klaus-Jürgen was er voor inspiratie voor zijn boek, maar kreeg in plaats daarvan hernieuwde inspiratie voor het bordspel. Carcassonne staat bekend om de vele historische monumenten en bezienswaardigheden die de stad rijk is. Het meest indrukwekkende is zonder twijfel de Cité de Carcassonne, een tweeduizend jaar oude versterkte stad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De stad is een beetje als een openluchtmuseum, met de vele torens, muren, poorten en andere bouwwerken die de bezoeker kunnen bezichtigen. Naast de historische monumenten is Carcassonne ook een bruisende stad met veel leuke winkels, restaurants en cafés. Kortom: een must-see als je in Occitanië vertoeft

4.      Pont du Gard, Vers-Pont-du-Gard

De Pont du Gard is een Romeinse brug die is gebouwd in de 1e eeuw voor Christus. Het is een drie verdiepingen tellende brug, die bestaat uit maar liefst 49 bogen die 65 meter hoog zijn. De brug is ongeveer 275 meter lang en heeft een breedte van 10 meter. De brug werd gebouwd uit steen en marmer en is opgeworpen over de rivier de Gardon. Het is een bijzondere brug omdat het zo goed bewaard is gebleven en een van de meest bekende Romeinse bouwwerken is. De Pont du Gard is een aquaduct, wat betekent dat het gebruikt werd om water te vervoeren vanuit de bronnen in de Mont Lozère naar de stad Nîmes. Er is een museum over de geschiedenis van de brug en hoe deze gebouwd werd. Geschiedenisliefhebbers kunnen deze must-see direct op hun bucketlist zetten.

5.      Abdij Sainte-Marie de Fontfroide, Narbonne

De Abdij Sainte-Marie de Fontfroide is een imposante abdij dichtbij Narbonne, die dateert uit de 11e eeuw, heeft een lange geschiedenis van opstandingen en verwoestingen, maar heeft de test van de tijd doorstaan. De abdij werd in 1093 gesticht door een groep kluizenaars. De kluizenaars waren deelnemers aan de Reformatie van de Benedictijner Orde, die de woestijnmisstijd kort na de oprichting verving. De abdij heeft door de jaren heen vele gevechten meegemaakt. In de loop der jaren werd het gebouw verscheidene malen verwoest en herbouwd. In de late 16e eeuw werden de gebouwen volledig verwoest door de Franse troepen van Koning Henry IV. In de 19e eeuw werd de abdij herbouwd, waarbij de architectuur en stijl ervoor zorgden dat de abdij eruit zag als een kasteel. Je kunt de verschillende kamers, kloosters en kapellen bezoeken. De abdij heeft ook een prachtig klooster met grote tuinen. Er zijn ook verschillende galerijen en een kunstmuseum, waar je kunstwerken uit de 11e eeuw kunt bewonderen. Als je de kans krijgt om de abdij te bezoeken, neem dan de tijd om deze prachtige plek te ervaren.Auteur: Marloes