Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Wanneer krijgt een camping 5 sterren?

Wanneer krijgt een camping 5 sterren?

Als je op zoek gaat naar een nieuwe camping is het prettig indien je een objectieve waardering kan gebruiken. De omschrijving die de camping zelf geeft, zegt uiteraard al het een en ander en via recensies kan je ook een stuk wijzer worden. Je kunt echter ook kiezen voor een 4 sterren camping of een 5 sterren camping

Wanneer krijgt een camping 5 sterren? Er is een ‘sterren-waardering’ via de ANWB. Overigens moet een camping hieraan meedoen om sterren te krijgen en geldt dat niet voor iedere camping. Een camping krijgt sterren op basis van een onderzoek van een onafhankelijke medewerker van de ANWB. Deze kan in totaal 1.000 punten toekennen op een aantal onderdelen en op basis daarvan worden de sterren berekend. Hieronder is toegelicht waar de punten over worden verdeeld.

1. Sanitair: 400 punten

Geen enkele campinggast zal het belang van goed sanitair ontkennen. Veruit de meeste punten zijn dan ook te halen met sanitair dat goed onderhouden is en daarnaast kraakschoon is en ook zo gehouden wordt.

2. Het terrein : 250 punten

Op de camping kom je voor je plezier, ontspanning en rust. Het terrein moet derhalve ruime plaatsen bieden, goed onderhouden zijn, geen problemen geven bij regen en daarnaast een mooi uitzicht hebben.

3. Recreatie: 125 punten

Het is niet voor iedereen van belang maar een camping kan ook punten scoren met recreatieve voorzieningen op het terrein. Dat kan een simpele speeltuin zijn voor de kleinsten maar ook een animatie-team dat iedere dag klaar staat om jong en oud te vermaken.

4. Zwembad: 125 punten

Vooral voor kinderen kan een zwembad soms al voldoende zijn om zich de hele dag te kunnen vermaken, zodat de ouders  kunnen ontspannen. Maar ook voor volwassenen is een zwembad vaak een ideale manier om af te koelen als de temperaturen echt oplopen. Met een goed zwembad kan de camping-eigenaar 125 punten scoren.

5. Restaurant of winkel

Niet iedere gast zal perse een restaurant/snackbar of winkeltje op het terrein een noodzaak vinden. Bij vrijwel iedere camping is immers relatief dicht in de buurt horeca of een supermarkt te vinden. Toch zal het duidelijk zijn dat een camping die ook voor deze voorzieningen zorgdraagt daar extra punten voor kan behalen. Het maximum is 100 punten.

Hoe krijgt een camping dan 5 sterren?

De sterren van een camping worden gegeven op basis van de hierboven genoemde onderwerpen. Een camping met 5 sterren heeft dus in ieder geval een zwembad en horecavoorzieningen of een winkel(tje). Ook op de andere punten scoren deze campings goed. Uiteraard kan een camping met een eenvoudige snackbar en/of winkeltje ook 5 sterren scoren en is een topklasse restaurant niet verplicht.

Kies je voor 5 sterren, kijk dan ook naar de omschrijving hoe de voorzieningen die aanwezig moeten zijn er uit zien. Er is ook gewoon verschil in campings met 5 sterren, zowel qua mogelijkheden als prijs. Uiteraard is het vooral van belang wat jij verwacht van je camping-bezoek. Kan jij wel zonder zwembad, horeca en animatie? Voor jou is een goede camping met minder sterren wellicht dan beter geschikt. Check altijd even bij de ANWB indien je een sterrencamping hebt ontdekt.

Bekijk ook: Een camperreis naar het Verenigd Koninkrijk