Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Waar kan je goedkoop parkeren in of buiten Parijs?

Waar kan je goedkoop parkeren in of buiten Parijs?

Als je op een camping in Frankrijk bent in de buurt van Parijs, dan wil je natuurlijk ook de lichtstad zelf zien. Maar als je met de auto gaat, is het beslist geen goed idee om een parkeerplaats te zoeken in het centrum of in de buurt van een bekende bezienswaardigheid. De kans om daar goedkoop te parkeren in nihil en waarschijnlijk zal je er niet eens een plek meer vinden. Als toerist kan je Parijs beter per metro verkennen en de auto op een parkeerplaats in of buiten Parijs zetten waar je niet de hoofdprijs hoeft te betalen. Het is een goed idee om een dergelijke citytrip goed voor te bereiden. Hieronder staan een aantal parkeerplaatsen die geschikt zijn.

Buitenwijken

Paris France Parking - Parking Pyrenees du Clos

Hier betaal je € 19,95 per dag of € 69 voor een week

Adres: 4 Rue du Clos, 75020 Parijs

Paris France Parking - Gambetta

Per dag: € 19,95 Per week: € 69

Adres: 211 Avenue Gambetta, 75020 Parijs

Parking 2000 - Parking Paris 19

Per dag: € 15 Per week: € 60

Adres: 234 Rue de Crimée, 75019 Parijs

Parking Hotel de Ville

Per uur: € 1,20. Per dag: € 14.50

Adres: 80 Boulevard Jean Jaures, 92110 Clichy

Parking Marché

Per dag: € 18 Per week: 70

Adres172 Avenue de Paris, 92320 Chatillon

Zenpark La Defense

€ 1,90 per uur. € 19 per dag. €83 per maand

Adres: 27 Voi des Sculptures, 92800 Puteaux

Parking Valmy Liberté

Per dag: € 9 Per week: 40

Adres: 139/145 Rue de Paris, 94220 Charenton le Pont

Op de kaart van Parijs staan deze parkeerterreinen duidelijk aangegeven en ze zijn alle gevestigd bij een metro-ingang. De prijzen veranderen uiteraard in de loop der tijd, dus kijk voor de zekerheid nog even op de website van de parkeerplaats voordat je er naartoe rijdt. Er zijn nog talloze andere parkeerplaatsen in Parijs of de buitenwijken. Op de site van Neoparking vind je overzicht van parkeerplaatsen waar de prijzen worden vergeleken in grote steden waaronder Parijs.

Mobypark

In een aantal grote steden zoals Parijs kan je online een parkeerplaats huren van een particulier. Dit systeem in vergelijkbaar met Airbnb voor woonruimte. De verhuurders bepalen zelf hoeveel ze vragen voor een parkeerplek en ze zijn vaak veel goedkoper dan een reguliere parkeerplek. Op deze manier kan je eventueel dicht bij het centrum parkeren voor een lagere prijs dan op de duurdere parkeerterreinen. Uiteraard moet je wel even goed kijken of er een metro-ingang op loopafstand is als je een goedkope plaats in de buitenwijken huurt. Ook hier geldt dat je vaak meer betaalt voor aantrekkelijke parkeerplaatsen. Via de site kan je zien hoeveel plaatsen er op ieder moment nog beschikbaar zijn. Vooral in drukke tijden is snel reserveren verstandig.

Tips:

  • Waar je ook parkeert, laat geen waardevolle spullen achter in je auto.
  • Zorg dat je kofferbak leeg is en dat via de hoedenplank kan worden gecheckt van buitenaf.
  • Een fluorescerend hesje is verplicht in iedere auto in Frankrijk. Er wordt regelmatig op gecontroleerd, dus zorg dat je er eentje bij je hebt.