Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Seniorencampings, dit zijn de voordelen

Seniorencampings, dit zijn de voordelen

Op vakantie is voor iedereen een genoegen. De cijfers die daarover bekend zijn, maken duidelijk dat ook steeds meer senioren erop uit trekken. In sommige gevallen is dat inhalen van gemiste vakanties, toen ze nog jong waren. Cruises of zee of rivier zijn daarbij populair omdat deze de mogelijkheid bieden wat van de omgeving te zien zonder zelf voor het transport te moeten zorgen en gesleep met bagage hoeft ook niet. Indien je liever wat rust zoekt in een mooie omgeving is een camping voor senioren wellicht een goede keuze, seniorencampings vind je in alle provincies van ons land. Ook in de nabijgelegen vakantielanden is het steeds gebruikelijker om seniorencampings te openen.

Twee soorten campings voor senioren

Als je op zoek gaan naar een camping voor senioren kan je deze in principe in twee hoofdgroepen verdelen.

Seniorencampings gedurende het gehele seizoen

De campings zijn volledig ingericht en gericht op senioren, derhalve ook in het hoogseizoen. Qua ligging en andere voorzieningen zijn ze bedoeld voor senioren en dat merk je vooral aan de rust, ruimte en service die wordt geboden. Adults only!

Campings die in het voor- en naseizoen vooral senioren ontvangen

Uiteraard ben je bij deze campings ook welkom gedurende het hoofdseizoen, maar dan zullen er verhoudingsgewijs ook veel gezinnen zijn en zijn de voorzieningen daar ook op gericht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zwembad in de openlucht. In het voor-en naseizoen worden vooral senioren ontvangen en is de service daar ook op aangepast.

De voordelen van een camping voor senioren

1. Rust en ruimte

De ene senior is de andere niet. Toch mag zonder vooroordeel worden gesteld dat senioren op vakantie de voorkeur geven aan rust en ruimte. Campings die specifiek alleen voor senioren zijn bedoeld, liggen dan ook in het algemeen in het groen op een rustige locatie. Er is voldoende ruimte zodat je niet veel merkt van je buren en je eigen plek hebt.

2. Comfort

Kampeerders hebben natuurlijk zelf een bepaalde voorkeur waarbij het verblijf op een camping ook behoort tot de leefwijze. Maar op de leeftijd van senior hoeft het ook niet allemaal zo primitief meer. Op een senior camping is de service beter dan op de gemiddelde andere camping. De eigenaren hebben ervaring met senioren op de camping en weten daardoor beter wat deze verlangen gedurende de vakantie.

3. Goede voorzieningen

Als we een dagje ouder worden, komt dat nu eenmaal onvermijdelijk ook met gebreken. Als je niet zo mobiel meer bent als vroeger is het gewoon prettig dat het sanitair op een camping voor senioren daarop is aangepast. Ook de bereikbaarheid van alle voorzieningen moet geregeld zijn zodat iedereen daar ook volledig van kan genieten. Informeer altijd voordat je boekt naar deze voorzieningen.

4. Een gunstige prijs

Als senior ben je in het algemeen niet gebonden aan het hoogseizoen. Het is dan ook een mooie optie om in voor- of naseizoen te boeken. De prijzen zijn dan beduidend lager en de service is daarbij vaak nog beter dan gedurende het hoogseizoen. Let bij niet specifieke campings voor senioren goed op hetgeen wordt aangeboden qua service en voorzieningen.

Bekijk ook: Camper tips & tricks: vermijd deze 5 fouten