Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Ontdek de leukste campings van Nederland

Nederland staat bekend om zijn adembenemende landschappen, schilderachtige dorpjes en uitgestrekte natuurgebieden. Wat is er nu beter dan deze schoonheid van dichtbij ervaren? Campings bieden de perfecte gelegenheid om te genieten van de natuur en tot rust te komen.

Ontdek de leukste campings van Nederland

Kamperen in Nederland

Kamperen in Nederland is een populaire en veelzijdige manier om de natuurlijke schoonheid en diverse landschappen van het land te verkennen. Of je nu een liefhebber bent van ruige bossen, uitgestrekte duinen, idyllische meren of schilderachtige kustlijnen, Nederland biedt een breed scala aan kampeerervaringen voor zowel natuurliefhebbers als gezinnen op zoek naar avontuur.

Papillon Country Resort

Dicht bij de Duitse grens, net buiten het Overijsselse dorpje Denekamp, ligt Papillon Country Resort. Op deze gezellige familiecamping geniet je met het hele gezin van de natuur en van rust. Kamperen doe je hier op ruime plaatsen met een ondergrond van gras. Verder zijn er comfortabele accommodaties te huur. Troef van de camping is de recreatievijver waar jong en oud spelen en ontspannen. En in het spraypark maken kinderen snel vriendjes en vriendinnetjes. Papillon Country Resort ligt in het mooiste en meest natuurrijke deel van Twente. Op zo’n schitterende locatie kom je eenvoudig tot rust. Met veel gras, bomen en struiken kun je met recht spreken van een groene camping. Wil je een standaard kampeerplaats of ga je liever voor een kampeerplaats Comfort? Daar heb je een eigen watertappunt, tv- aansluiting, stroom, wifi en waterafvoer.

Er is genoeg te ontdekken op de camping. Wat te denken van een uitgebreid animatieprogramma voor kinderen van alle leeftijden? Spelen ze liever alleen, dan zoeken ze lekker de ruime en schone zandbakken en speeltoestellen op. Wanneer het zonnetje schijnt, verplaatst de pret zich al snel naar het spraypark. Deze waterspeeltuin staat vol vrolijke toestellen waar het water echt van alle kanten komt. Meer waterplezier beleef je in het overdekte zwembad. Daar ligt ook nog een peuterbadje voor de jongste kampeerders.

Geniet van een ontspannen verblijf.

EuroParcs Gulpenberg

Kampeerders die hun vakantie doorbrengen op EuroParcs Gulpenberg, in het Zuid-Limburgse heuvelland, treffen het wel. Je verblijft namelijk op een erg leuke terrassencamping op de zuidhelling van de prachtig gelegen Gulperberg. Op veel plaatsen is het uitzicht echt schitterend. De camping is ook nog eens erg sfeervol en kindvriendelijk. Op EuroParcs Gulperberg is voor kinderen erg veel te beleven. Zo beschikt de camping over een buitenzwembad en een ondiep bad voor de kleintjes. Verder zijn er diverse veilige speeltuintjes, er worden picknicks, georganiseerd, playbackshows en animatie. Zo duiken er geregeld ‘Gulle Gulpen’ op: een grappig volkje dat in de Gulperberg woont! Het kampeerterrein beschikt over moderne, verwarmde sanitair gebouwen, een campingwinkel en een restaurant waar je lekker kunt eten. Bij de koffie moet je de Limburgse vlaai zeker eens proberen.

In de omgeving van de camping kan je genoeg beleven. In het tweestromenland tussen de riviertjes Geul en Gulp kan je heerlijk wandelen en fietsen. Daarnaast ben je in de driehoek Maastricht, Valkenburg en Vaals/ Aken, die een hoop historie, cultuur en attracties belooft. Het sfeervolle stadje Gulpen heeft genoeg te bieden: winkels, restaurant, terrasjes… En ben je benieuwd naar waar dat biertje vandaan komt? Mis de rondleiding in de Gulpener Bierbrouwerij niet!

Volop zwemplezier op de camping!

EuroParcs Het Amsterdams Bos

Het vakantiepark ligt verstopt tussen de hoge bomen. Een fantastische plek om het hele jaar door samen te genieten van het buitenleven met -voor wie wil- de bruisende Nederlandse Hoofdstad om de hoek! Slagen in een groot bos is een spannend vakantieavontuur voor het hele gezin. Op EuroParcs Het Amsterdamse Bos verblijf je midden in de natuur, dus je zwemt ook in echte zwemvijvers! De stad en de natuur naast elkaar, dat betekent een topvakantie voor jou en je kinderen. De stadscamping ligt aan de zuidrand van het Amsterdamse Bos. Je kunt de omgeving prima op de fiets ontdekken. Heb je zelf geen fietsen meegenomen? Dan kun je ze bij de receptie huren. Op loopafstand van de camping vind je de metro en een tram die je allebei een paar minuten naar het centrum van Amsterdam brengen. Voor dagelijkse boodschappen kun je tijdens de openingstijden van de receptie boodschappen doen in de campingwinkel. Hier kun je ook heerlijke verse broodjes voor het ontbijt halen!

In het bos zijn er verschillende plekken waar kinderen veilig kunnen zwemmen. Het water van het Amsterdamse Bos is van uitstekende kwaliteit. In de Grote Vijver is een apart zwemgedeelte afgezet. Voor de allerkleinsten zijn er in het Amsterdamse Bos twee kinderbaden met speeltoestellen. Deze zijn alleen gevuld bij mooi weer.

Een verblijf midden in de natuur!

Vakantiepark Callassande

Een vakantiebestemming op slechts anderhalve kilometer van de Noordzee en voorzien van een verwarmd zwembad met waterglijbanen. Ook vind je er speeltuintjes voor de kinderen, animatie voor jong en oud en een pizzeria- restaurant. Vakantiepark Callassande in het Noord Hollandse Callantsoog heeft vrijwel alles wat je van een modern vakantiepark verwacht. Bovendien is er overal een prima wifi- dekking, zodat je niks hoeft te missen.

Vakantiepark Callassande ligt in Callantsoog, een gezellig badplaatsje in de Kop van Noord-Holland. Het park ligt op steenworp afstand van de duinen en dichtbij de zee. Op slechts anderhalve kilometer ligt het dichtstbijzijnde zandstrand. Extra pluspunt: deze regio staat bekend om de schone en veilige stranden. Dat is fijn, want je gaat er vast en zeker veel tijd doorbrengen! Het dorpje Callantsoog is daarnaast altijd gezellig. Hier vind je kleine winkeltjes, wat restaurants en zo nu en dan een lokale markt. Ook op het vakantiepark zelf is er meer dan genoeg te doen. En ook hier is volop waterpret. Er is namelijk een groot verwarmd zwembad, inclusief een stoere waterglijbaan. Voor de allerkleinsten is er een apart peuter- en kleuterbad. Tafeltennis, tennis, jeu de boules: het kan allemaal. Zelfs een balletje slaan op de golfbaan is mogelijk. Er ligt er eentje op vijf kilometer afstand van het vakantiepark.

Geniet van een prachtig uitzicht tijdens je verblijf hier.

EuroParcs Zuiderzee

Op EuroParcs Zuiderzee geniet je van een heerlijke kampeervakantie met het hele gezin. Alleen de ligging is al goed: direct aan het Veluwemeer met een eigen zandstrand. Zwemmers, watersporters en zonaanbidders zijn hier aan het juiste adres! Je kan hier behalve zwemmen ook zeilen, vissen en windsurfen. Het meenemen van een eigen boot is toegestaan. De camping verhuurt ook kajaks en waterfietsen.

De camping heeft alles in huis voor een leuke vakantie. Zo is er een prachtig subtropisch zwemparadijs, waar je ook gebruik kan maken van de sauna, whirlpool, stoombad en de zonnebank. De kleintjes kunnen klimmen en klauteren in een mooie overdekte speeltuin. Daarnaast is er een jachthaven, snackcounter, restaurant, wifi, ijssalon, café, casino, terras, supermarkt en nog veel meer. Je komt hier niks te kort! Ook in de omgeving is er genoeg te doen voor het hele gezin. Attractiepark Walibi Holland ligt op een steenworp afstand. Geniet hier van spannende achtbanen en andere leuke attracties! Het Dolfinarium en outlet shoppingcenter Bataviastad liggen dichtbij als ook de vissersdorpjes Elburg en Harderwijk. De bosrijke omgeving leent zich uitstekend voor een heerlijke wandeling of fietstocht. Voor wie geen fiets mee heeft, verhuurt de camping e-bikes. Geniet van de natuur!

Oneindig veel zwemplezier!

Roompot Hof Domburg

Zeeland heeft de meeste zonuren van Nederland en staat garant voor een heerlijke vakantie. Op Roompot Hof Domburg verblijf je aan de Zeeuwse kust en bij de sfeervolle badplaats Domburg. Kom tot rust op de mooie, brede zandstranden, in de duinen en bossen. Gezelligheid vind je in Domburg, dat bekend staat om de vele terrasjes, restaurants en leuke winkeltjes. En natuurlijk is er op de camping ook volop vermaak!

Vanaf je chalet de zee al kunnen ruiken, dat kan op de camping Roompot Hof Domhof. De Noordzeekust ligt op 1 kilometer loopafstand van het park. Perfect voor een dagje zandkastelen bouwen, zonnen of zwemmen in de zee. De camping heeft verschillende accommodaties. Heb je behoefte aan wat luxe? Kies dan voor een villa of landhuis. Er is ook een ruime keuze aan chalets en bungalows. Op het campinggedeelte zijn kampeervelden, camperplaatsen en safaritenten. Zwembad De Parel heeft alles voor een geslaagd dagje waterpret: een binnen en buitenbad, een peuterbad, een superglijbaan, een snelstromende rivier en een speel-en zonneweide. Voor wat extra ontspanning kun je ook terecht in het saunalandschap. Met meerdere sauna’s, een kleurenkruidenkamer en bubbelbaden krijg je hier het echte wellness- gevoel. Na een dagje fanatiek zwemmen en spelen ga je voor de lekkere trek naar het eetcafé, de pizzeria of de snackbar.

Deze camping ligt heerlijk dichtbij zee.

Camping de Katjeskelder

Met je gezin, vrienden of met de hele straat, camping De Katjeskelder is gegarandeerd genieten voor elke leeftijd! De ruime ligging midden in het bos zorgt voor rust en ruimte, maar er is ook van alles te beleven. Het animatieteam zorgt er elke dag voor dat ook de kinderen genieten, zij organiseren iedere dag nieuwe spellen en activiteiten. Daarnaast kunnen de kinderen ook naar het zwembad, de speeltuin of eindeloos verstoppertje spelen in het bos. Met een eetcafé en á la carterestaurant is de bourgondische traditie van Brabant hier goed te proeven. Shoppen in Oosterhout of Breda, varen in De Biesbosch of een dagje pretpark, er is ook echt van alles te doen in de directe omgeving van de camping.

Liefhebbers van Wandelen of fietsen kunnen vanaf het park zo de Vrachelse Heide op om te genieten van de flora en fauna in dit natuurgebied. Onderweg zul je zo’n mooie uitzichten tegen komen dat je wel elke dag de route wilt lopen of fietsen. Er valt van alles te beleven in de omgeving van deze camping, maar de keuze is aan jou. Ga je liever voor avontuur en spanning of rust en ontspanning? Op de camping De Katjeskelder kun je het allemaal beleven!

Geniet van een heerlijk verblijf

EuroParcs Kaatsheuvel

Dit vakantiepark staat bekend om zijn betoverende ligging naast het Nationaal Park De Loonse en Drunese Duinen. EuroParcs Kaatsheuvel ligt bij Kaatsheuvel. Om de hoek van pretpark De Efteling. Ben jij klaar voor een magische vakantie? Zowel op als rondom de camping is er genoeg te beleven voor het hele gezin. In jullie gezellige en moderne chalet kun je gezellig bij elkaar zijn. Op de camping word je omringt door bos, heide en duinen. Het park ligt in de bekende plaats Kaatsheuvel. Een ideale uitvalbasis voor een avontuurlijk dagje pretpark, maar ook om even helemaal tot rust te komen. De kinderen kunnen ondertussen lekker ravotten.

Dompel jezelf onder in het verwarmde buitenbad. Bij mooi weer kun je heerlijk genieten op de ligweide. De kinderen genieten in het peuterbad of roetsjen van de glijbaan. Bij minder mooi weer kan het hele gezin terecht in het binnenbad. Zo kun je het hele jaar door lekker zwemmen. Op het park is er genoeg te beleven. Speel een potje midgetgolf, huur een fiets om de mooie omgeving te verkennen of neem de kleintjes mee naar de indoorspeeltuin. Ook organiseert het vakantiepark regelmatig afwisselende activiteiten voor jong en oud. En speciaal voor de kleintjes komt animatieteam Beau & Bloem langs. Na een dag vol plezier kun je op de EuroParcs Kaatsheuvel terecht voor een lekker hapje of drankje.

Geniet van het waterparadijs op de camping

Camping Sallandshoeve

Geniet van een ontspannen vakantie in de natuur op Camping Sallandshoeve. Deze topcamping nabij de Sallandse Heuvelrug leent zich uitstekend voor lange wandel-en fietstochten. Daarnaast beschikt de luxe camping over prachtige faciliteiten, zoals een schitterend binnenzwembad. De waterratten binnen het gezin beleven uren zwemplezier in het overdekte zwembad op de luxe camping. Als je van plan bent een villatent te huren, maak je tijdens de campingvakantie gratis gebruik van het zwembad. Ook bevindt zich naast het zwembad met een oppervlakte van 60 m2 een ondiep peuterbad, zodat ook de allerkleinsten veilig in het water spetteren. Verder is er een kleine glijbaan aanwezig. Met mooi weer geniet je urenlang van waterpret bij de speelvijver op het kampeerterrein. Terwijl je heerlijk zont op het strandje spelen de kinderen in het water.

Vervelen is geen optie tijdens je verblijf in een villatent op de Sallandshoeve met de talrijke faciliteiten op het kampeerterrein. Naast het zwembad zijn er een bowlingbaan, minigolf, tafeltennis, speelveld voor voetbal of basketbal en fiets- en skelterverhuur. Daarnaast spelen de kinderen in de speeltuin met speeltoestellen. Het enthousiaste animatieteam organiseert bovendien tijdens de vakantieperiodes allerlei activiteiten, zoals schminken, voetbaltoernooien, knutselen, speurtochten, koekjes bakken en meer. Voor een lekker gerecht bezoek je de snackbar of het restaurant.

Een verblijf in een rustgevende omgeving

EuroParcs De Wiltzangh

Kamperen in eigen land midden in de natuur. Dat is voor veel mensen de ultieme ontspanning. Op EuroParcs De Wiltzangh in Ruinen kan het! Op deze camping beleeft het hele gezin plezier in het zwembad, bij de kinderboerderij en op de minigolfbaan. Je viert hier vakantie aan de rand van het Nationaal Park Dwingelderveld. Dat betekent dus lekker wandelen en fietsen door een natuurgebied vol bossen, heidevelden en moerrassen. Verder liggen er veel leuke uitjes in de buurt, zoals Slagharen of Plopsa Indoor. Laat dat de kinderen maar niet horen.

Het verwarmde zwembad van EuroParcs De Wiltzangh is de plek waar iedereen kan zwemmen. En terwijl de kinderen aan het spetteren zijn, lig je zelf te relaxen op een van de ligstoelen. Handig om een oogje in het zeil te houden. Of om te beginnen aan een goed boek. Deze boomrijke camping biedt oneindig veel speelmogelijkheden. Hutten bouwen, verstoppertje spelen of lekker op ontdekking gaan. Kinderen vermaken zich ook in de speeltuin met speelweide. Of wie weet hebben ze meer zin in een potje voetbal, tafeltennis of minigolf. En dan zijn er ook nog een zandbak, schommel en glijbaan. Echt, vriendjes maken was nog nooit zo gemakkelijk.

Volop genieten van je vakantie in dit mooie verblijf!

Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of een combinatie van beide, Nederland heeft een breed scala aan campings die aan al je wensen voldoen. Van de rustige bossen tot de bruisende stadsomgeving, er is voor elk wat wils. Pak je tent in, bereid je voor op een onvergetelijke ervaring en ontdek de natuurpracht van Nederland op deze prachtige campings.

Op Campings.nl vind je bovenstaande en nog veel meer leuke campings in Nederland, dus neem snel een kijkje en boek vandaag nog een onvergetelijke vakantie in eigen land!



Auteur: Dani