Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Kamperen in de Franse Ardennen: vier tips

Kamperen in de Franse Ardennen: vier tips

Niks is lekkerder dan wakker worden in de ochtend, met het geluid van vogels en de frisse lucht. Niet voor niets kiezen duizenden landgenoten voor een authentieke kampeervakantie. Met name de Franse Ardennen zijn een geliefde locatie. Maar wat ga je doen en welke plekken zijn echt super interessant? De leukste vakantietips hebben we alvast voor je op een rij gezet.

De Ardennen: culinaire kunsten

Kamperen in de Franse Ardennen betekent vaak dat je zelf voor je maaltijd moet zorgen, laat dit gebied nou net bekend staan om de heerlijke combinatie van het bourgondische België en het culinaire Frankrijk. Met meer dan 20 vermeldingen in de Bib Gourmand of een ster in de Guide de Michelin weet je zeker dat je de inwendige mens goed kan verwennen. Uiteraard hoef je niet iedere avond uit te gaan eten, zelf je maaltijden bereiden is waarschijnlijk net zo leuk en wel zo goedkoop. Bekende regionale producten zijn de heerlijke paté, varkensham en Boudin Blanc, de wereldberoemde witte worst. Ben je een echte zoetekauw, geniet dan van de Galette au Sucre, een absolute delicatesse na de maaltijd.

Kamperen met de kids

Kamperen is altijd weer een belevenis en een kampeervakantie in de Franse Ardennen is ideaal voor elk gezin, ook met jonge kinderen. Niks is leuker dan de kids mee te nemen op een spannende ontdekkingstocht in de uitgestrekte bossen. Stoere jongens laat je lekker spelen in een van de vele ridderkastelen in de Ardennen. Wat dat betreft is het kasteel van Sedan een ideale locatie. Hier is zelfs een speciale speurtocht voor de kleine vakantiegangers. Zeker weten dat ze in de avond moe en voldaan in slaap vallen. Liever iets anders? Nabij het meer ‘Lac des Vielle Forges’ is een echt feeënpark te vinden. Voor de avontuurlijke kampeerder is een tocht langs de vele legendes die de streek rijk is, uiteraard ideaal.

Bekijk alle familiecampings in Frankrijk

Geschiedenis van de Franse Ardennen: het prinsdom van Sedan

Natuurlijk ga je op vakantie om even helemaal bij te tanken en tot rust te komen, het is echter net zo ontspannend om de geschiedenis van dit deel van Frankrijk zelf te gaan ontdekken. Komt mooi uit, de Franse Ardennen hebben een rijke geschiedenis die een ontdekkingstocht zonder meer waard is. Ooit waren de Franse Ardennen onderdeel van het prinsdom van Sedan. In de 16e eeuw was het een onafhankelijk grondgebied wat een enorme aantrekkingskracht had op veel intellectuelen uit Europa. Dankzij hen ontwikkelde het gebied zich razendsnel en er was rijkdom en welvaart, in die tijd een ongekend verschijnsel. Het is dan ook niet gek dat het Kasteel van Sedan, het grootste militaire fort van Europa is. Het heeft dan ook geen onbelangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Frankrijk. Zo werd het leger van Napoleon lll hier uiteindelijk verslagen en capituleerde Napoleon op het kasteel.

ardenne

De Franse Ardennen: de leukste citytrips

De Franse Ardennen staan bekend om de uitgestrekte natuur. Toch zijn er een paar plaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Uiteraard is er het ‘grote’ Reims. Andere plaatsen die door hun ligging geschikt zijn als citytrip zijn:

  • Troyes,
  • Châlons-sur-Marne
  • Langres
  • Épernay

Vanzelfsprekend zijn nagenoeg alle steden geschikt om te winkelen. Vergeet echter niet dat steden als Reims en zeker Epernay midden in de Champagne regio liggen. Goede reden dus om extra te genieten van deze bijzondere drank. Of om juist wat extra flessen in te slaan die je hier voor een fractie van de prijs kunt kopen. Dat is weer eens wat anders dan die standaard souvenir als herinnering!

Ben jij weleens in de Ardennen geweest? Laat het ons weten in de reacties hieronder!