Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De prachtige campings rondom Salzburg.

Salzburg, de betoverende stad in het hart van Oostenrijk, staat bekend om zijn prachtige architectuur, rijke geschiedenis en adembenemende landschappen. Maar wist je dat de regio rondom Salzburg ook een schat aan fantastische campings biedt? Of je nu een natuurliefhebber, een cultuurfanaat of een avontuurzoeker bent, Salzburg en zijn omgeving hebben voor ieder wat wils. Wij hebben de mooiste op een rijtje gezet voor jullie.

De prachtige campings rondom Salzburg.

Kamperen in Oostenrijk

Oostenrijk is voornamelijk bekend als de land van wintersport. Dat is natuurlijk logisch, gezien de hoeveelheid prachtige bergen en wintercampings die het land heeft. Maar er is nog veel meer te doen en zien dan alleen een spannende bergafdaling. In de zomerperiode is de temperatuur zelfs aangenaam! Daarnaast kan je tijdens een kampeervakantie in Oostenriijk een camping in de buurt van Salzburg boeken en de vakantie koppelen met een citytrip!

De mooiste campings in de buurt van Salzburg zijn

  1. Grubhof
  2. Woferlgut
  3. Andrelwirt
  4. Gösselsdorfersee

Camping Grubhof - ★★★★★

De prachtige Camping Grubhof ligt tussen de bergen, wat zorgt voor een bijzonder mooi uitzicht vanuit je accommodatie. Er is dan ook van alles te doen op en rondom deze camping, van ontspanning tot avontuur. Je kunt er met je eigen camper staan of een stacaravan huren. Als je niet zo van het slapen in een caravan houdt, kun je nog altijd een kamer huren. De staanplekken voor de caravans zijn een van de grootste op campings in Salzburg. Helemaal tot rust komen is geen enkel probleem op deze camping, want met hun wellnessfaciliteiten kom je helemaal tot rust. Geniet van een sauna, massage en de ontspanningsruimte, genoeg om te relaxen tijdens je vakantie. Ga je liever op avontuur, dan zit je op deze camping ook goed. Je kunt over de Loferer bergen wandelen, hiken, mountainbiken of met een skilift het van een afstandje bekijken. Ook is er op het water veel plezier te beleven. Je kunt kajakken en raften in de rivier, maar dit is wel allemaal onder begeleiding zodat je altijd veilig blijft. Zwemmen in de rivier mag, maar alleen bij laag water. In de winter is het nog steeds een prachtige camping, dan kun je genieten van de wintersporten tussen de prachtige bergen van Loferer.

Sportcamp Woferlgut - ★★★★☆

Op deze camping hoef je je geen moment te vervelen. Sportcamp Woferlgut biedt genoeg gelegenheden om ook actief te zijn tijdens je vakantie. Geen zorgen, uitrusten mag hier ook zeker. De camping ligt in het prachtige Bruck en is niet alleen een camping, maar heeft ook een luxe hotel. Je profiteert van allerlei inclusieve voorzieningen op deze camping, dus je kunt heerlijk tot rust komen in het zwembad, bijvoorbeeld. In het overdekte gedeelte vind je een verwarmd zwembad met meerdere glijbanen waar de kinderen de hele dag plezier kunnen beleven. Voor de kinderen is er nog meer plezier te beleven op de avontuurgolfbaan, met wel 12 holes over een afstand van 24 meter, hier hebben ze de hele middag plezier. In de winter kun je hier helemaal losgaan met wintersporten. De gratis skibus brengt je zo vaak je wilt naar de top van een van de bergen. Afhankelijk van de ijsdikte mag je op de Woferlgut de Zeller See schaatsen, en er is op de camping ook nog een natuurijsbaan beschikbaar.

Boek je volgende camping in Oostenrijk via Campings.nl

Nationalpark Cp. Andrelwirt - ★★★★☆

Camping Nationalpark Cp. Andrelwirt biedt talloze activiteiten tussen de prachtige natuurgebieden van Oostenrijk. Het hele jaar door is er hier van alles te doen. In de zomer kun je op zoek naar goud in de rivieren rondom de camping of het stadje Rauris bezoeken en genieten van de prachtige cultuur die dit stadje te bieden heeft. In de winter hoef je je nog steeds niet te vervelen. Je kunt dan wintersporten tussen de prachtige bergen en genieten van de mooie uitzichten. Ook kun je gaan wandelen tussen de besneeuwde bergen, maar dit moet rond deze tijd onder begeleiding zijn zodat je niet verdwaalt. Op deze camping kun je wintersporten op de prachtigste bergen. Je kunt namelijk skiën, snowboarden en rodelen van de bergen.

Sonnencamp am Gösselsdorfersee - ★★★★☆

Deze prachtige camping ligt midden in de natuur aan een zwemmeertje. Camping Sonnencamp am Gösselsdorfersee is de perfecte accommodatie voor een rustgevende maar avontuurlijke vakantie. Op de camping is er voor kinderen genoeg te doen, er loopt animatie rond en er is een grote kinderspeeltuin. Bij het meer zijn er ook wateractiviteiten te vinden waar de kinderen helemaal los kunnen gaan. Op de warme zomerdagen kun je een verfrissende duik nemen in het meertje dat bij de camping ligt. Ook in de winter kun je hier prachtig wintersporten tussen de bergen, maar een wandeling tussen de bergen is ook zeker een aanrader. Ben je iets vergeten in te pakken, dan is dat geen enkel probleem. Op de camping is een kampeerwinkel te vinden waar je allerlei kampeerspullen kunt halen.

De campings rondom Salzburg zorgen zeker weten voor een onvergetelijke vakantie tussen de natuur en de bergen. Of je nu in de winter of zomer gaat, het zal beide leuk zijn. Wintersporten of wandelen tussen de bergen, kies jij maar! Salzburg zal je een onvergetelijke ervaring geven, dus boek snel je verblijf op Campings.nl en pak je spullen in voor een vakantie vol avontuur!



Auteur: Dani