Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De leukste dierentuinen in Nederland

Welkom bij een betoverende ontdekkingsreis door het dierenrijk van Nederland, waar avontuur, educatie en verwondering samenkomen. Of je nu droomt van een wereldreis in één dag, verlangt naar een koninklijke ervaring, of je hart verloren hebt aan de schattige panda’s, er is voor iedereen iets te beleven. Dus, laat je verrassen door de historische pracht van Artis, duik in de wereldse thema’s van Burgers’ Zoo, ontdek de wonderschatten van Diergaarde Blijdorp, omarm het panda-fenomeen bij Ouwehands Dierenpark, of maak een avontuurlijke expeditie in Wildlands Adventure Zoo. Bereid je voor op een onvergetelijk dagje uit, boordevol dierenplezier en inspiratie.

De leukste dierentuinen in Nederland

De leukste dierentuinen

·         Burgers Zoo, Arnhem

·         Artis, Amsterdam

·         Apenheul

·         Dierenpark Amersfoort

·         Safaripark Beekse Bergen

·         Wildlands Adventure Zoo, Emmen

·         Ouwehands Dierenpark

Burgers’ Zoo, Arnhem: een wereldreis in één dag

Burgers’ Zoo is niet zomaar een dierentuin; het is een avontuurlijke reis rond de wereld zonder het vliegtuig te hoeven nemen. Deze dierentuin heeft verschillende themagebieden, waaronder de Oceaan, de Safari, de Desert, en de Rimba. Loop door de overdekte Ocean en sta oog in oog met haaien, of bewonder de kleurrijke flora en fauna van de Rimba. Een educatieve en vermakelijke ervaring voor het hele gezin. Burgers’ Ocean, een overdekt aquarium, dompelt bezoekers onder in de mysterieuze onderwaterwereld. De gigantische glazen wanden bieden een indrukwekkend zicht op het leven in de diepe oceaan, compleet met haaien, zeeschildpadden en kleurrijke koraalriffen. Het is alsof je zelf tussen de vissen zwemt.

Het Safari-gebied van Burgers’ Zoo bootst de uitgestrekte Afrikaanse savannes na, waar dieren zoals giraffen, zebra’s en neushoorns in een natuurlijke omgeving rondlopen. Bezoekers kunnen op verkenning gaan en zich wanen in de uitgestrekte graslanden van het Afrikaanse continent. De Desert is een onderdeel van Burgers’ Zoo dat de woestijnomgeving van Arizona nabootst. Cactussen, slangen en hagedissen gedijen hier te midden van de droge, zinderende hitte. Het is een kans om een ecosysteem te ervaren dat doorgaans niet direct met Nederland wordt geassocieerd. In het Rimba-gebied stappen bezoekers in het regenwoud. Dit overdekte gedeelte van de dierentuin is weelderig begroeid en herbergt onder andere tropische vogels, vleermuizen en reptielen. Het is een verkwikkende ervaring om door de vochtige atmosfeer van een regenwoud te wandelen terwijl de geluiden van tropische vogels op de achtergrond klinken.

Met een verblijf op de Camping Oostappen park Arnhem zit je goed, zo kun je rustig de dierentuin verkennen en nog een keertje teruggaan om je lievelings dieren nog een keertje te zien. Op het park zelf vind je veel recreatieve mogelijkheden. Duik in het zwembad, sla een balletje op de tennisbaan of ontdek het leuke midgetgolf. Bij het zwembad vind je ook verschillende ontspanningsfaciliteiten zoals een sauna, Turks stoombad en whirlpool. Na een avontuurlijk dagje in Burgers Zoo is dat wel even heerlijk!

Artis, Amsterdam: Een koninklijk Erfgoed

Artis, opgericht in 1838, is niet alleen de oudste dierentuin van Nederland, maar ook een van de oudste ter wereld. Deze prachtige dierentuin in hartje Amsterdam biedt een harmonieuze mix van flora en fauna. Wandelen door de historische tuinen en genieten van de indrukwekkende architectuur terwijl je de dieren van over de hele wereld bewondert, maakt een bezoek aan Artis een koninklijk dagje uit. Artis heeft door de jaren heen zijn historische charme weten te behouden. Het park ademt een koninklijke sfeer uit, met zijn statige gebouwen, goed onderhouden tuinen en iconische toegangspoort. Het is niet alleen een dierentuin maar ook een botanische tuin met een indrukwekkende collectie flora.

Artis huisvest een breed scala aan dieren, van majestueuze leeuwen tot kleurrijke tropische vogels. Het dierenbestand is zorgvuldig samengesteld om de diversiteit van het dierenrijk te weerspiegelen. In Artis vind je niet alleen bekende diersoorten, maar ook minder bekende en bedreigde soorten, waardoor het een educatieve en bewustmakende ervaring biedt. Een van de opvallende kenmerken van Artis is het Planetarium, waar bezoekers een reis kunnen maken door de sterrenhemel. Dit educatieve centrum biedt een fascinerend inzicht in het universum en organiseert regelmatig voorstellingen en lezingen over astronomie.

Met een verblijf op Camping Vliegenbos kun je zolang je wilt genieten van Artis en Amsterdam! Deze camping bevindt zichzelf aan de rand van het centrum van Amsterdam. Je bent dus binnen no time in Artis. Camping Vliegenbos beschikt over een aantal camperplaatsen, veel tentplaatsen en trekkershutten. Er zijn aparte velden voor zowel tentkampeerders als campers en caravans.

Apenheul: een dag vol avontuur in Apenheul ’s Jungle van Vrijheid

Apenheul, gelegen in Apeldoorn, is een bijzondere dierentuin die zich volledig richt op apen. Het park heeft een uniek concept waarin apen in een natuurlijke omgeving leven, en bezoekers krijgen de mogelijkheid om deze intelligente en speelse dieren van dichtbij te ervaren. Apenheul staat bekend om zijn innovatieve benadering van het welzijn van apen. In plaats van traditionele tralies worden de apenomgevingen omgeven door netten. Hierdoor lijkt het alsof de apen vrij rondlopen, wat een natuurlijker gedrag bevordert en een unieke ervaring biedt voor bezoekers.

Apenheul herbergt een breed scala aan apensoorten, van nieuwsgierige kapucijnapen tot speelse gorilla’s en van slingerende orang- oetans tot schattige marmosetten. Elke soort heeft zijn eigen leefomgeving, waardoor bezoekers de diverse habitats van deze slimme dieren kunnen verkennen. Bezoekers van Apenheul krijgen de kans om interactie te hebben met sommige apensoorten. In speciaal ontworpen gebieden kunnen bezoekers bijvoorbeeld ervaren hoe nieuwsgierige aapjes zich vrij bewegen en zelfs op zoek gaan naar snacks op bezoekersschouders!

Als je verblijft op Camping de Vinkenkamp kun je de hele vakantie lang genieten van de Apenheul en de gezelligheid. De rustige camping ligt aan de rand van de Veluwe en wordt omringd door bos. De deels autovrije staanplaatsen liggen op gevarieerde kampeerveldjes, waarvan twee velden voorzien zijn van speeltoestellen. Voor nog meer vermaak zijn er tafeltennistafels en een jeu de boulesbaan, er is een verwarmd buitenzwembad. Tevens is er een brasserie aanwezig.

Dierenpark Amersfoort: Een betoverend avontuur

Dierenpark Amersfoort is een veelzijdige dierentuin gelegen in Amersfoort, Nederland. Het park staat bekend om zijn innovatieve en interactieve benadering van dierenwelzijn en biedt een breed scala aan attracties en activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden. Een uniek aspect van Dierenpark Amersfoort is het ‘Klim Alles’ concept. Het park moedigt bezoekers aan om niet alle dieren te bekijken, maar ook zelf actief deel te nemen aan avontuurlijke klimroutes en bruggen. Dit zorgt voor een interactieve en spannende ervaring, waarbij bezoekers door de bomen kunnen klauteren en een ongebruikelijk perspectief op de dieren krijgen.

Het dierenbestand van Dierenpark Amersfoort omvat een verscheidenheid aan diersoorten, van de gracieuze giraffen en speelse kangoeroes tot de majestueuze olifanten. Met zorgvuldig ontworpen verblijven en aandacht voor natuurlijke leefomgevingen, biedt het park een boeiende en educatieve ervaring voor bezoekers. Naast levende dieren heeft Dierenpark Amersfoort ook een Dinopark. Hier kunnen bezoekers een reis terug in de tijd maken en oog in oog staan met levensgrote dinosaurussen. Het Dinopark voegt een educatief element toe aan het park, waarbij bezoekers meer leren over deze fascinerende prehistorische wezens.

Met een verblijf zoals EuroParcs Utrechtse Heuvelrug word je dierenavontuur nog leuker! EuroParcs De Utrechtse Heuvelrug bij velen beter bekend onder de eerdere naam Allurepark Laag Kanje vindt je in Maarn. Veel comfort en een veelzijdige beleving, dit vakantiepark is niet te verwarren met een ander bungalowpark. Het vakantiepark bevindt zich midden in het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. Door de hoogteverschillen in De Utrechtse Heuvelrug leent de omgeving zich voor avonturen te voet of op de fiets. Maar niet alleen het natuurgebied is reden om dit park te bezoeken, ook dorpen en kastelen om het park heen zijn echte blikvangers.

Safaripark Beekse Bergen: Een Afrikaans avontuur in Nederlandse natuur

Safaripark Beekse Bergen is een van de meest opwindende dierenparken in Nederland en bevindt zich in Hilvarenbeek. Wat dit park uniek maakt, is dat het niet alleen een traditionele dierentuin is, maar ook een safaripark waar bezoekers een avontuurlijke rit kunnen maken langs verschillende habitats en wilde dieren in een natuurlijke omgeving. Het park biedt verschillende safari- ervaringen, waaronder een autosafari, bootsafari, wandelsafari en een heuse bus safari. Tijdens de autosafari kunnen bezoekers met hun eigen auto tussen de dieren door rijden en van dichtbij getuige zijn van de majestueuze leeuwen, nieuwsgierige giraffen en andere Afrikaanse dieren. De bootsafari neemt bezoekers mee langs de oevers, waar onder andere nijlpaarden en krokodillen te zien zijn.

Naast het bewonderen van wilde dieren, kunnen bezoekers ook kennismaken met de Afrikaanse cultuur in het park. Er zijn Afrikaanse dorpen nagebouwd, waar lokale ambachtslieden hun vaardigheden demonstreren en bezoekers kunnen genieten van traditionele gerechten. Safaripark Beekse Bergen heeft ook Speelland Beekse Bergen, een water-en speelpark gelegen aan een meer. Hier kunnen kinderen zich vermaken met verschillende waterattracties, speeltuinen en andere activiteiten.

Om je avontuur bij Beekse Bergen nog leuker te maken kun je het beste verblijven in het Lake Resort Beekse Bergen. Je slaapt letterlijk tussen de dieren en wordt één met de natuur. Het Safari Resort is bijzonder ruim opgezet met luxe lodges. In bijna alle accommodaties heb je direct zicht op bijzondere dieren. Word wakker van een brullende leeuw of ontbijt samen met nieuwsgierige giraffen! Ontspannen baantjes trekken in het overdekte zwembad, terwijl de kinderen zich vermaken in de avontuurlijke waterspeeltuin.

Wildlands Adventure Zoo, Emmen: Een avontuurlijke expeditie

Wildlands neemt je mee op een epische reis door de jungles van Emmen. Met themagebieden zoals Jungola, Serenga en Nortica, biedt deze dierentuin een mix van avontuur en educatie. Maak een boottocht door de jungle, bewonder de olifanten op de savanne, of ontdek de onderwaterwereld in het ijskoude Nortica. Wildlands Adventure Zoo is een bijzonder dierenpark dat zich onderscheidt door een innovatieve opzet en de combinatie van attracties met natuurlijke leefomgevingen voor dieren. Het park, dat werd geopend in 2016, biedt bezoekers de mogelijkheid om op een avontuurlijke reis te gaan door verschillende klimaatzones en ecosystemen.

Wildlands is verdeeld in drie werelden die elk een specifiek klimaat of habitat vertegenwoordigen: Jungola, een weelderig regenwoud waar bezoekers door de jungle kunnen wandelen en een boottocht kunnen maken door de overdekte Rimbula River. Hier leven onder andere olifanten, slingerapen en kleurrijke vogels. Serenga, een savanne-omgeving die de uitgestrekte vlaktes van Afrika nabootst. Hier ontmoet je onder andere giraffen, neushoorns en leeuwen. Nortica, een koude wereld met ijs en water, waar bezoekers kunnen wandelen door een onderwaterwereld en ijsberen, pinguïns en zeehonden kunnen bewonderen.

Verblijf je op Camping Emmen? Dan word je dierentuinavontuur nog leuker, want je kunt zo vaak gaan als je wilt! De camping heeft diverse velden, waaruit je kunt kiezen. Er worden o.a. chalets en compleet ingerichte luxe safaritenten verhuurd. Duik in het zwembad en strijk neer op het terras voor een heerlijk hapje of drankje. Gooi de hengel uit of huur een elektrische fiets om de omgeving te verkennen. Er zijn nabij meerdere fiets en wandelroutes. De camping is ecologisch ingesteld. De camping is autovrij, de parkeerplaats om de hoek. Deze camping is nog niet door de ANWB geïnspecteerd.

Ouwehands Dierenpark, Rhenen: Panda’s in Nederland

Ouwehands Dierenpark is niet alleen een geweldige plek om diverse dieren te ontmoeten, maar het is ook de thuisbasis van de beroemde reuzenpanda’s, Wu Wen en Xing Ya. Naast het bewonderen van deze schattige bamboe-etende dieren, biedt het park een scala aan attracties, zoals ‘RavotAapia’ een overdekte speeltuin waar kinderen zich kunnen uitleven. Een van de grootste attracties van Ouwehand Dierenpark is de aanwezigheid van de reuzenpanda’s, de twee Chinese panda’s hebben sinds 2017 hun thuis gevonden in Ouwehand. Het park speelt een belangrijke rol bij het behoud van deze bedreigde diersoort en biedt bezoekers de unieke kans om deze schattige dieren in Nederland te zien.

Ouwehand Dierenpark is betrokken bij het welzijn van dieren, en dit komt tot uiting in het Berenbos. Dit gebied biedt een thuis aan voormalige circusberen en bruine beren die elders geen plek meer hadden. Het Berenbos heeft een natuurlijke omgeving waar beren kunnen spelen, zwemmen en rusten. Het Ocean-gebied van Ouwehand Dierenpark omvat een indrukwekkend zeeaquarium waar bezoekers verschillende zeedieren kunnen bewonderen. Daarnaast zijn er shows en voederpresentaties met zeeleeuwen en zeehonden, waardoor het een boeiende ervaring is voor zowel jong als oud.

Met een verblijf op Camping Betuwe word je dierenpark avontuur nog beter! De ontvangst in de receptie is een luxe belevenis. Het mooie restaurant ligt ernaast. Bij de speelhal is een cafetaria. Er zijn toeristische staanplaatsen langs het door bomen omzoomde vismeer en op de groene velden vooraan op de camping. De vaste plaatsen zijn geconcentreerd op een apart gedeelte, deels rond de zwemvijver. Bij deze zwemvijver is een grasstrand en klein zandstrandje om te spelen en een groot speeltoestel. Het langzaam dieper wordende water is afgebakend met een ballenlijn.

Of je nu kiest voor de historische charme van Artis, de wereldreis in Burgers’ Zoo, of het avontuur in Wildlands, een dagje in de Nederlandse dierentuinen belooft plezier, educatie en onvergetelijke momenten voor jong en oud. Dus, trek je wandelschoenen aan, pak je camera en geniet van een dag vol dierenplezier in een van deze fantastische dierentuinen! Krijg je er nou geen genoeg van en wil je er een weekendje of zelfs een hele week van maken? Neem dan zeker een kijkje op Campings.nl voor een onvergetelijk verblijf, tijdens deze trip. Je vind hier de leukste campings dicht in de buurt van welke dierentuin dan ook!



Auteur: Dani