Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De leukste campings in Limburg

Natuurliefhebbers en kampeerfanaten opgelet! Limburg, de meest zuidelijke provincie van Nederland biedt een schat aan prachtige campings omringd door weelderige natuur, historische bezienswaardigheden en een rijke cultuur. Of je nu van wandelen, fietsen, watersporten of gewoon ontspannen in de buitenlucht houdt, Limburg heeft voor elk wat wils. Wij hebben de leukste op een rijtje gezet voor jullie.

De leukste campings in Limburg

Limburg

Limburg staat bekend als de provincie van carnaval, vlaai en gezelligheid. Maar wist je dat het ook de warmste provincie van Nederland is? Wanneer het in het noorden rond de 20 graden is, kan het daar oplopen tot 25 graden. Dit betekent dus veel zonuren in de zomer en lekker lang buiten genieten. Dit merk je ook terug in de campings in het zuiden, die er allemaal op zijn ingericht om het maximale uit de zomer te halen. Hieronder lees je wat de meest populaire campings in Limburg zijn.

De vijf leukste campings in Limburg zijn

  1. Camping Beringerzand
  2. Camping de Schatberg
  3. Camping Roompot Klein Vink
  4. Camping Leukermeer
  5. Europarcs Gulperberg

Camping Beringerzand - ★★★★☆

Camping Beringerzand is een kindvriendelijke camping en behoort tot de leukste campings in Limburg. Het park is uitgerust met zowel een binnen- als een buitenzwembad, waardoor je het hele jaar door kunt genieten van waterpret. Het buitenzwembad beschikt over twee glijbanen waar je eindeloos vanaf kunt glijden. Daarnaast zijn er diverse speeltuinen en sportvelden waar je kunt voetballen, zowel met het gezin als alleen. De camping heeft ook een midgetgolfbaan waar je een spannend potje kunt spelen. Voor de maaltijden kun je terecht in het heerlijke pannenkoekenrestaurant, dat tevens een binnenspeeltuin heeft zodat kinderen zich niet vervelen tijdens het wachten op het eten.

Kom heerlijk tot rust op camping Beringzand

Camping De Schatberg - ★★★★★

Camping De Schatberg is een veelzijdige camping geschikt voor jong en oud. Ook hier kun je het hele jaar door genieten van een binnen- en buitenzwembad. Mocht het weer tegenvallen, dan zijn er voldoende activiteiten in het overdekte gedeelte. Als zwembaden niet jouw ding zijn, kun je ontspannen aan het strand en zwemmen in het zwemmeer. De camping is gelegen in Sevenum, nabij attractiepark Toverland, een bezoek waard voor een onvergetelijke dag. Qua eetgelegenheden kom je niets tekort: je vindt er een restaurant & lounge terras, de Plaza, het Snackpunt en het ABC Restaurant Sevenum.

Ontdek het buitenzwembad en nog veel meer op camping de Schatberg

Camping Roompot Klein Vink - ★★★★☆

In het Limburgse Arcen ligt de prachtige Camping Roompot Klein Vink. Je kunt hier zowel tot rust komen in natuurgebieden als je uitleven in de zwembaden of aan het meer. De camping biedt gratis toegang tot een glow-in-the-dark midgetgolfbaan. Voor de sportievelingen zijn er mogelijkheden om te mountainbiken, kanoën op het meer of je energie kwijt te raken op het sportveld. Geniet van een prachtig uitzicht op het terras met een kopje koffie. Voor kinderen is er een kidsclub bij het zwembad en een indoorspeeltuin voor regenachtige dagen. Ontspannen kan ook: er is een sauna, stoomcabine en kruidenbad, gevolgd door een verwarmd zwembad met een temperatuur van 35°C.
Op Camping Roompot Klein Vink is alles mogelijk.

Ongekende rust midden in het bos op camping Klein Vink

Camping Leukermeer - ★★★★★

Al meer dan 35 jaar is Camping Leukermeer een van de leukste campings in Limburg. Dit luxe vakantiepark en camping is ideaal voor zowel jong als oud. Leukermeer biedt drie soorten zwemplezier: een binnenzwembad, een buitenzwembad en het Leukermeer zelf. Mocht je niet zo'n fan zijn van zwemmen, dan kun je ontspannen met een drankje bij de Beach Club, gelegen aan de prachtige boulevard van het park. De camping beschikt ook over een pumptrack waar je spannende parcoursen kunt afleggen met je fiets of BMX. Daarnaast is er een padelbaan voor de sportievelingen. Voor eten hoef je je geen zorgen te maken; het restaurant Mio Mucho serveert heerlijke Spaanse gerechten.

Genoeg te doen voor jong en oud op camping Leukermeer

EuroParcs Gulperberg - ★★★★☆

In het schilderachtige Gulpen in Limburg ligt Camping EuroParcs Gulperberg. Hier kun je heerlijk ontspannen. Op warme zomerdagen biedt het buitenzwembad verkoeling, en voor de kleintjes is er een apart peuterbad. De camping heeft een animatieteam dat allerlei activiteiten organiseert voor kinderen van alle leeftijden. Er zijn ook diverse speeltuinen waar kinderen hun energie kwijt kunnen. Voor maaltijden kun je terecht in het restaurant op de camping, dat zowel lunch als diner serveert. Het terras biedt een prachtig uitzicht over het Limburgse heuvellandschap.

Boek je volgende kampeervakantie via Campings.nl

Of je nu op zoek bent naar een gezinsvriendelijke camping met allerlei voorzieningen of een rustige plek midden in de natuur, Limburg heeft tal van campings die aan jouw wensen kunnen voldoen. Vergeet niet om van tevoren te reserveren, vooral tijdens drukke vakantieperiodes, om verzekerd te zijn van een plekje. Bezoek Campings.nl voor meer informatie over bovenstaande en andere leuke campings in Limburg. Pak je spullen en maak je klaar voor een onvergetelijke vakantie in de provincie Limburg!

 



Auteur: Dani