Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De beste campings in Frankrijk voor gezinnen

Frankrijk staat bekend om zijn prachtige landschappen, rijke cultuur en heerlijke keuken. Geen wonder dat het een populaire vakantiebestemming is. Als je op zoek bent naar een avontuurlijke en gezellige vakantie met je gezin, dan is kamperen in Frankrijk de uitstekende keuze. Wij hebben een aantal van de beste campings in Frankrijk op een rijtje gezet voor jullie.

De beste campings in Frankrijk voor gezinnen

Op vakantie gaan naar Frankrijk betekent zonovergoten stranden, lekker eten en steden voor geschiedenis. Het is niet voor niks een van de meest geliefde vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Of je nu voor een camping voor activiteiten of juist wat meer rust en luxe wil gaan, Frankrijk heeft het allemaal. Voordat je vol enthousiasme de Route du Soleil op rijdt met je gezin is het wel belangrijk om goed te onderzoeken welke camping precies past bij jullie wensen en voorkeuren. Daarom zochten wij de beste campings in Frankrijk voor gezinnen uit, zodat jullie onbezorgd op vakantie kunnen gaan.

Camping Sandaya Séquoia Parc - ★ ★ ★ ★ ★

Camping Séquoia ligt op 5 kilometer van de Atlantische Oceaan, met schitterende zandstranden. Ook de camping zelf is prachtig. Er zijn 4 zwembaden te vinden met glijbanen, waterspeeltuin en watervallen. Er is een apart baby zwembadje met een spektakel voor jong en oud. Als je de camping oprijdt geniet je al van een prachtig uitzicht op het landhuis, ook wel het hart van de camping.

Rondom de zwembaden zijn er terrassen op verschillende niveaus met ligbedjes waar je in de zon óf schaduw met een goed boek weg kunt dromen. Voor de kleintjes is er ook een apart terrein met allerlei speeltoestellen waar ze al hun energie kwijt kunnen. Het animatieteam zorgt ervoor dat je kinderen zich nooit hoeven te vervelen met activiteiten die de hele dag door worden georganiseerd. Je kunt zelf een potje gaan tennissen, midgetgolfen of boogschieten. In de avond zijn er shows of wordt er een gezellige karaoke avond georganiseerd. Ook voor de kinderen is er een club waar ze zich kunnen vermaken. Er is dus voor alle leeftijden wat te doen op deze camping!

Luchtfoto van zwembad in de bossen op een camping. Sandaya Sequoia Parc, in Frankrijk

De stacaravans liggen op een rustige plek met eigen terras. Je kunt zelf kiezen of je airconditioning wilt of niet. Heb je liever een luxe caravan kies dan voor de glamping ervaring in de Lodge Safari tent. Rondom de camping is er ook van alles te beleven, zoals een dagtrip naar het eiland Oléron. Op het eiland kun je fort Boyard bezoeken. De stranden van Oléron zijn ook zeker de moeite waard. Je kunt ook met de kinderen naar de grote dierentuin. In de dierentuin kijk je je ogen uit met meer dan 1600 dieren. Zoo de la Palmrye is een van de grootste dierentuinen van Frankrijk.

Locatie: Frankrijk - Nouvelle-Aquitaine - Saint-Just-Luzac

Camping Sandaya Blue Bayou - ★ ★ ★ ★ ★

Vakantie vieren op camping Sandaya Blue Bayou is onvergetelijk. Je bent namelijk op steenworpafstand van zowel de zee als het zwemparadijs. Je kunt van beide genieten op deze camping zodat jij even weer kind kan zijn, samen met je kinderen. Aan het strand bij de Middellandse Zee is voor velen de ultieme vakantie. De kinderen kunnen genieten van het water waar allerlei activiteiten te vinden zijn. Kitesurfen, jet skiën, kanoën of kajakken kan hier allemaal. In de avond kun je heerlijk uiteten in een van de restaurants of zelf koken met de boodschappen die je in het supermarktje koopt.

Zwembad tussen de bomen vanuit lucht ggezien, camping sandaya blue bayou

Op deze camping er is een Kids Club en Tiener Club zodat jong en oud plezier kunnen maken. Niet ver van de camping ligt Valras-Plage een leuk stadje met winkels en heerlijke Franse restaurants. Hier zijn ook prachtige wijngaarden te vinden en er is nog meer te zien. Bezoek je de stad Montpellier dan kun je genieten van een gezellige binnenstad met winkeltjes, pleintjes en parken. Misschien vind je hier wel leuke souvenirtjes of plof je neer op een van de vele terrassen voor een drankje. Een bezoekje aan de ommuurde middeleeuwse stad Carcassonne is een topuitje voor de kinderen. De fantasie van een kleine ridder gaat daar borrelen.

Locatie: Frankrijk - Occitanie - Valras-Plage

Camping Sandaya Les Péneyrals - ★ ★ ★ ★ ★

Genieten van volop zwemplezier kan op camping Sandaya Les Péneyrals zeker, met maar liefst 3 zwembaden en waterglijbanen. Naast al het waterpret is er nog meer te doen op de camping, zoals een potje tennis, volleybal of basketbal op een van de sportvelden. De kinderen kunnen voor nog meer plezier aansluiten bij een Kids Club. Hier beleven ze avontuur en plezier met leeftijdsgenootjes waardoor ze in de avond veel te vertellen hebben.

Begin de dag goed met een vers broodje van de bakker om samen gezellig te ontbijten en plannen te maken voor de dag. Klinkt in de avond heerlijk samen eten in het restaurant en dan de dag afsluiten met een drankje aan de bar je als muziek in de oren? Dan zit je goed op camping Sandaya. Wil je liever in je caravan eten dan kun je een maaltijd afhalen en meenemen. Ook is er een supermarkt waar je zelf boodschappen kunt halen en dan voor je gezin jullie lievelings maaltijd klaar kunt maken. De camping ligt tussen Vézère en de Dordogne, twee plekken die het zeker waard zijn om te bezoeken. Jullie zullen veel kastelen ontdekken en genieten van de prachtige groene omgeving vanuit het water of op het land.

Houten zithoek met kussens, stoel en afdak op camping sandaya les peneyrals

Op de camping zelf is veel te beleven, maar de omgeving is ook heel mooi. Bezoek bijvoorbeeld de stad Sarlat en keer terug in de tijd. Dwaal door de steegjes en bezoek de historische monumenten die de stad te bieden heeft. De kinderen willen zeker het Aquariumpark Périgord Noir gezien hebben, het grootste zoetwateraquarium van Europa. Er zijn maar liefst 600 vissoorten, een alligatorpark, schildpaddenstrand en leguanen te vinden!

Locatie: Frankrijk - Nouvelle-Aquitaine - Saint-Crépin-et-Carlucet

Camping Sandaya Riviera dAzur - ★ ★ ★ ★ ★

Op Camping Sandaya Riviera dAzur is het alleen maar genieten. Nog geen 4 km en je bent al op de prachtige stranden van Saint Aygulf aan de rand van de rivier Argens. Op de camping zelf is een prachtig zwemparadijs met verschillende glijbanen te vinden. Er is ook een apart pierenbadje voor de kleine kampeerders. Er is een groot zonterras met ligbedjes te vinden bij de zwembaden. Hier kun je ontspannen terwijl de kinderen plezier maken in het zwembad.

vakantiehuisjes in nette rijen met zwemad en rivier tussen de bomen. Camping Sandaya Riviera d'azur

Ben je meer van de zee? Dan is dat geen enkel probleem aangezien de zee dicht bij is en je uitnodigt om een verfrissende duik te nemen. Aan het strand liggen met het geluid van de golven op de achtergrond is pas echt genieten. Bij de zee zijn er ook allemaal wateractiviteiten te vinden zoals kitesurfen of jet skiën. Genoeg van het zoute water? Ga dan kanoën door de rivier.

In de omgeving van de camping is er ook van alles te doen. Ga maar eens naar het prachtige gebergte Esterel met de rode rotsen. Die moet je gezien hebben, maar ook de stadjes Nice, Cannes of Monaco wil je bezocht hebben. In Monaco kun je heerlijk winkelen en lopen langs de prachtige boulevard. Dichterbij de camping kan dit natuurlijk ook in Saint Raphaël, daar is er avonds een winkelmarkt te vinden langs de zee.

Locatie: Frankrijk - Provence-Alpes-Côte d'Azur - Saint-Aygulf

Bij het plannen van je gezinsvakantie op een camping is het belangrijk om rekening te houden met jullie interesses. Wil je graag een avontuurlijke en sportieve vakantie of liever ontspannen aan het zwembad? Frankrijk bied je beide, maar dan moet je wel de juiste camping uitzoeken.

Op Campings.nl vind je bovenstaande en veel meer campings die voor een onvergetelijke vakantie met je gezin zullen zorgen. Neem snel een kijkje en pak je spullen in voor een vakantie naar Frankrijk!



Auteur: Dani