Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De 5 mooiste Spaanse eilanden

Spanje is een land met prachtige gebieden die stuk voor stuk de moeite waard zijn om een zomer door te brengen. Veel mensen kiezen ervoor om naar een van de grotere Spaanse steden te gaan of dicht bij de zee te verblijven aan het vasteland. Waarom zou je niet kiezen voor een van de eilanden dicht bij de Spaanse kust? Deze zijn vaak wat rustiger, bieden een authentieke ervaring en een verfrissende duik in de zee is vaak op loopafstand!

De 5 mooiste Spaanse eilanden

Spanje heeft als vakantieland al zoveel te bieden voor de Nederlandse toerist dat je bijna zou vergeten dat er ook nog een aantal prachtige eilanden bij horen. In de 15e eeuw voeren de ontdekkingsreizigers uit het machtige Spanje erop uit. Het zou nog even duren voordat ze Amerika en Azië bereikten, maar op de eerste tochten werd er al het een en ander aan mooie eilanden ontdekt. Wat dacht je van het volgende lijstje?

De 5 mooiste Spaanse eilanden op een rij

Hieronder vind je de 5 mooiste Spaanse eilanden op een rij. Stuk voor stuk zijn ze geschikt om voor een of meerdere dagen te bezoeken. Je vindt hier witte stranden, heerlijk blauw water en dagen gevuld met zon. Welk eiland is jouw favoriet?

Ibiza

Wie aan Ibiza denkt, ziet meteen de party’s voor zich. Techno en andere muziek op hoog niveau en doorgaan tot de zon opkomt. Dat is terecht, maar er is ook een ander Ibiza. Een prachtig eiland met mooie verborgen stranden en een prachtig binnenland waar je kan genieten van een natuur die het gehele jaar mooi en boeiend is, Ibiza voor je rust? Het kan als je de juiste locatie zoekt.

Tenerife

Voor Tenerife is de Pico del Teide uiteraard gezichtsbepalend. Door het silhouet van deze enorme vulkaan besef je dat alle eilanden in de omgeving zijn ontstaan door geweldige uitbarstingen. Een bezoek aan deze gigantische berg is natuurlijk een must om het schitterende uitzicht te hebben over het eiland en de oceaan. Verder biedt Tenerife prachtige stranden en veel ruimte om te wandelen en fietsen, Hou je ook nog van lekker eten? Probeer dan eens een van de kleine visrestaurantjes. Hier heeft men al generaties ervaring in het bereiden van de dagvangst. Verser kan echt niet.

Prachtige vergezichten vanaf de kustlijn van Tenerife

Formentera

Formentera wordt ook wel klein Ibiza genoemd. Dat betreft niet zozeer de uitgaansmogelijkheden als wel de kwaliteit van de stranden. De oceaan is hier zo blauw dat je je ogen niet zal geloven. Naar Formentera ga je voor de rust van de brede stranden en boottochtjes op die prachtige zee. En maak je geen zorgen. Ook op dit kleine eiland is er voldoende ruimte om te wandelen en te fietsen en kan je heerlijk eten.

Mallorca

Misschien is Mallorca wel het bekendste Spaanse vakantie-eiland. Dat is niet zo verwonderlijk omdat hier alles is ingesteld op toerisme. Zowel voor een luie vakantie als een actief verblijf kan je hier goed vertoeven. Duik bijvoorbeeld in de natuur op het eiland of voor de kust. Ben je gedurende langere tijd op het eiland dan kan je ook kiezen voor een cruise om de omgeving te leren kennen. Vroeger was Mallorca vooral de bestemming voor de rijken en de machtigen. Dat is nog te zien aan de luxe vakantievilla’s op de mooiste plekken van het eiland.

monumentaal pand in Mallorca aan het water op een zonnige dag
Catedral de Mallorca is een van de vele indrukwekkende gebouwen op het eiland

La Palma

Alleen de naam van het eiland doet al aan vakantie denken. De zwarte stranden van La Palma zijn een begrip en die moet je gezien hebben. Hier is het vulkanisme het duidelijkst zichtbaar. Je zal je ogen uitkijken in de natuurparken waar je beseft hoe krachtig de natuur is. Uiteraard kan je ook overal relaxen en tot rust komen in authentieke dorpjes die je overal op het eiland vindt. La Palma is minder toeristisch dan de vier vorige eilanden. Wil je het nog rustiger? Dan is een natuurcamping in Spanje ook een optie.

Wil je naast een bezoek aan een van deze prachtige eilanden ook overnachten aan het strand? Dit zijn de mooiste campings in Spanje aan zee. Ben je van plan om met de auto te gaan, is het goed om te weten wat de snelste route naar Spanje is zonder tolwegen.