Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De 5 leukste winkelsteden in Nederland

De 5 leukste winkelsteden in Nederland

Vakantie houden op de camping betekent lekker tot rust komen in de natuur. Maar uiteraard wil je ook wel eens lekker shoppen of althans kijken wat een andere stad te bieden heeft op het gebied van gezellig winkelen. Hieronder staan een aantal leuke winkelsteden in Nederland.

1. Leiden

Leiden is zonder twijfel een van de gezelligste steden in Nederland om te gaan shoppen. De meeste winkels vind je in de Haarlemmerstraat en de Breestraat. Maar ook in de stegen van het Pieterskwartiertje vind je leuke boetiekjes en speciaalzaken voor bijvoorbeeld schoenen. Er zijn in totaal ongeveer 650 winkels in Leiden. Ben je klaar met winkelen dan kan je genieten van een lekker terrasje of een smakelijke maaltijd in een gezellig restaurant. In de buurt van de Waag zijn bijzondere lunches en diners te verkrijgen.

2. Kampen

In de kop van Overijssel ligt de oude Hanzestad Kampen. In de middeleeuwen was dit een van de machtigste steden in Nederland, nu is het een leuke winkelstad en meer. De Oudestraat doorkruist het hele oude centrum en is een autovrije winkelstraat van meer dan twee kilometer die van de ene grote kerk naar de andere loopt. De winkels zijn gevestigd in bijzondere panden waar er een aantal uit de middeleeuwen stammen en nog in een goede staat verkeren. In de omgeving vind je een aantal stegen waar je bijzondere winkeltjes vindt. De Geerstraat wordt de meest gezellige winkelstraat genoemd. Op de oude markten zijn terrassen en restaurantjes te vinden. En als je er bent moet je zeker de brug over de IJssel oversteken om naar het stadsaanzicht te kijken. Dit wordt geroemd als een van de mooiste in Europa.

3. Maastricht

In Limburg vind je de ultieme modestad van Nederland. Bij Entre Deux tussen Markt en Vrijthof kan je overdekt shoppen en vind je echt alles op het gebied van mode, accessoires en design. In het oude stadsdeel Wyck zijn er prachtige gebouwen waarin je onder meer kunst, antiek en delicatessen kunt vinden. Wil je gewoon naar de grote winkelketens zoals C&A, Hema en Xenos, dan moet je naar City-noord. Uiteraard weet iedereen dat je in Maastricht lekker kan eten en er veel is te zien.

4. Utrecht

Natuurlijk mag het sfeervolle oude centrum van Utrecht niet ontbreken als je op zoek haar naar een leuke winkelstad. Hier zijn alle grote winkelketens vertegenwoordig en worden ze afgewisseld door boetiekjes en speciaalzaken. Utrecht kan ook bogen op een aantal bruisende markten zoals de boerenmarkt, de bloemenmarkt en de Streekmarkt. De gezelligste studentenstad in Nederland heeft een groot aantal gezellige en voordelige eetgelegenheden.

5. Den Bosch

In deze bourgondische Brabantse stad zijn er vele bijzondere winkeltjes in het de grote winkelstraten in het centrum en de sfeervolle zijstraatjes. Zowel de grote ketens als kleine boetiekjes zijn er vertegenwoordigd. Natuurlijk is er in de stad nog veel meer te doen en te zien. De terrasjes en de gezellige restaurantjes en kroegen zijn over het hele centrum verspreid. Als je in Den Bosch bent dan moet je vanzelfsprekend ook even in de St Jan binnenlopen.

TIP

Via Openingstijden.nl kunnen bezoekers de openingstijden vinden van vrijwel elke winkel in de buurt. Handig, want zo staan bezoekers nooit meer voor een dichte deur wanneer zij niet bekend zijn met de winkels in de omgeving. Dankzij de locatieherkenning die de site gebruikt worden de dichtstbijzijnde winkels automatisch getoond.

Zoek nu jouw favoriete camping in Nederland. Veel shopplezier!