Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

5 redenen waarom je moet gaan kamperen in de herfstvakantie

5 redenen waarom je moet gaan kamperen in de herfstvakantie

Het is niet meteen de eerste gedachte die je krijgt als je denkt aan de herfstvakantie, maar toch is kamperen echt een goed idee! Er zitten zelfs een groot aantal voordelen aan kamperen in deze periode, en dat zullen de volgende redenen aantonen!

Rust

Je kent de taferelen wel van de overvolle campings in de zomermaanden. Alle plekjes zijn bezet, en je zit echt op elkaars lip. Dan kun je toch een stuk beter kiezen voor een campingplaatsje in de herfstvakantie, aangezien er dan een stuk minder mensen komen. Zo is de kans groot dat jij nu het beste plekje van de camping hebt. Je komt bovendien echt tot rust doordat er niet constant geschreeuw of andere geluiden om je heen zijn.

Herfstkleuren

De kleuren van de herfst zijn natuurlijk prachtig, en daar kun je optimaal van genieten op de camping. Je zit middenin de natuur, en je wandelt zo deze prachtige kleuren in (al hangt dit natuurlijk af van de ligging van de camping). Als je gewoon thuiszit in de herfstvakantie zal je toch minder zien van de paddenstoelen en mooie bladeren dan wanneer je lekker op de camping zit.

kamperen herfst

Lees ook: 6 leuke nazomercampings in Frankrijk!

Ook in oktober kan het mooi weer zijn!

Laten we eerlijk zijn; ook in de zomer heb je in Nederland geen garantie op mooi weer. We hebben nou eenmaal geen ‘droge’ periode in ons land. Daarom hoef je een kampeerplaats in de herfstvakantie echt niet om het weer te negeren. Want ook in oktober kan de temperatuur nog wel de 20 graden aantikken! De gemiddelde temperatuur ligt in deze maand op ongeveer 14 graden. Natuurlijk kun je wel koude nachten krijgen, maar daar kun je je altijd op kleden! En wat is nou een echte kampeertrip zonder dat je een keer bent natgeregend…

Prijs

Kamperen is al een van de goedkopere opties voor een vakantie, maar in de herfstvakantie ben je nog een stuk minder kwijt dan in de zomer. Campings kosten nog minder in deze tijd van het jaar, aangezien er minder vraag is voor de campingplaatsen. En dus ben je voor een paar tientjes voorzien van een prachtige plaats op de camping tijdens de herfstvakantie.

Gezelligheid 

Vroeg donker, lekker tegen elkaar aankruipen om het warm te krijgen, de regendruppels op je tent, dit zijn dingen die erg gezellig zijn. Wat is er romantischer dan samen opwarmen bij een kampvuur of in je tent? Wij Nederlanders genieten op de een of andere manier toch altijd een beetje van koud en donker weer; omdat je lekker knus tegen elkaar kunt aanliggen. En dat is nou juist hetgeen wat perfect kan tijdens een kampeertrip in de herfstvakantie. Je kunt genieten van de natuur op een mooie dag, maar als je wat minder geluk hebt, is het alsnog erg gezellig.