Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

5 leuke campeerweetjes

Ben jij een ervaren camperreiziger of begin je deze manier van vakantie vieren pas net te ontdekken? Wat je antwoord op die vraag ook is, de onderstaande camperweetjes dien je zeker te weten.

5 leuke campeerweetjes

5 camperweetjes op een rij

Op weg met de camper? Er bestaan vele handige tips van ervaren reizigers. Geniet van de reis en van je verblijf. Hieronder staan wat echte camperweetjes voor beginners en deskundigen.

1. Australisch koel houden

Ook onze zomers in Europa lijken steeds meer records te vestigen wat betreft de temperatuur, kijk bijvoorbeeld maar naar Italië en Griekenland. Maar in Australië zijn extremen al vele jaren normaal. Australiërs kiezen vaak voor de volgende optie. Sluit ramen en deuren en blindeer de ramen. Hou het bovenluik open. Maak twee badhanddoeken vochtig zodat ze niet meer druppen. Hang de handdoeken aan een lijn die je door de camper spant. Indien de handdoeken zijn opgedroogd, maak je deze weer nat. Het scheelt 3 tot 5 °C.

2. Formica tafelblad repareren

Meubels hebben het vaak zwaar op de camping en bij het transport. Een gaatje in een tafelblad of ander vlak onderdeel is eenvoudig te herstellen. Camperdealers verkopen vrijwel allemaal een speciaal soort hars voor reparaties. Vul het gat goed op met hars en druk deze aan met houtje. Daarna plak je er een stukje doorzichtig plakband op. Wachten tot de hars is uitgehard en vervolgens kan je de plakband verwijderen, indien het nodig is, schuur je de reparatie nog wat bij met fijn schuurpapier.

3. Verwijderen van insecten

Zeker onderweg is het niet eenvoudig om je vooruit te ontdoen van insectenresten. Voor een goed zicht is dat echter wel belangrijk. Er is een eenvoudige en goedkope oplossing. Bind een plastic netje van bijvoorbeeld sinaasappels stevig om je spons. Met wat autoshampoo op de natte spons kan daarna eenvoudig de resten van insecten verwijderen. Een oude nylonkous om de spons klaart de klus ook.

4. Pas op met de koelkast in de zomer

Lekker kamperen in een warm land, bijvoorbeeld aan zee? Het is uiteraard heerlijk om een koelkastje aan boord te hebben in de zomer, maar de meeste modellen voor een camper werken wat minder goed in de zomer. Zet om die reden de thermostaat wat lager dan normaal. Op een drukke camping is het in de zomer niet ongebruikelijk dat de netspanning van 230 Volt niet wordt gehaaid. Een koelkast kan bij een te lage spanning beschadigd raken. Functioneert de koelkast niet zoals het hoort, schakel deze dan liever uit. Om de koelkast/vriezer optimaal te gebruiken, moet ze zo min mogelijk lucht bij de producten houden. Stop de goederen in (droge) plastic zakjes voor de vriezer. Maak deze zo plat mogelijk zodat je efficiënt kan stapelen.

5. Tye aid en Tear aid

Iedere camper zou eigenlijk standaard deze materialen bij zich moeten hebben. Met Tye aid kan je binden en bundelen. Het lijkt wat op klittenband, maar is beduidend sterker. Je kan het meerdere keren gebruiken. Hoe sterk de verbinding wordt, bepaal je zelf door de overlap, waarbij 3 cm het minimum is. Tear aid is een doorzichtig reparatiemateriaal op een rol. Je kan er snel en eenvoudig scheurtjes en barstjes in glas maar ook de meeste andere materialen tijdelijk herstellen. Het is uiteraard een oplossing voor kleine probleempjes, maar kan je erg veel gedoe besparen als je onderweg bent.

Bekijk ook: