Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

5 hippe vakantiebestemmingen met de caravan

5 hippe vakantiebestemmingen met de caravan

Met de caravan op stap is ideaal tijdens een periode van mooi weer en dat hoeft niet alleen hartje zomer te zijn, Een beetje buiten het seizoen is het vaak rustiger en blijft het genieten van een mooie omgeving en lekker weer. Is het een dagje wat minder dan ga je voor een interessant uitje in de regio. De hippe vakantiebestemmingen die hieronder staan, hebben het allemaal.

5 hippe vakantiebestemmingen

Met de caravan hippe vakantiebestemmingen opdoen? Hieronder kan je alvast inspiratie opdoen.

1. Gardameer

Vanaf de Nederlandse grens ben je (zonder files) je binnen 13 uur aan de westkant van het Italiaanse Gardameer en de omgeving tijdens de reis is prachtig. De westzijde is rustiger dan de andere oevers en je vindt er overal goede campings waar je ook met de caravan terecht kan. Deze bestemming biedt je alles wat je van een ontspannen vakantie mag verwachten. Mag het wat actiever van jou? In de omgeving is alles voor de verwende toerist van watersport tot een avonturenpark en van schilderachtige dorpjes tot echte shoppingcenters.

2. Duitsland

Is Duitsland saai? Dat kan alleen iemand zeggen die het land niet goed kent. Misschien klinkt Duitsland te dichtbij voor een hippe bestemming. Maar denk eens aan de Moezelstreek. Hier zijn diverse campings met Nederlandse eigenaren en met landgenoten communiceert het toch gewoon beter. Het is prachtige omgeving om te wandelen en te fietsen en dat doen Nederlanders graag op vakantie. Uiteraard kan je ook langs en op het water genieten. De wijn uit de omgeving kan je je ook lekker doen smaken.

3. Normandië

Frankrijk, maar dan anders. Het noordwestelijk deel van Frankrijk is minder populair bij Nederlanders dan de rest van het land. Misschien komt dat omdat het weer in de zomer veel lijkt op ons weer. Dat betekent echter ook dat het mooie zomer kan worden. Kom je om wat te zien, dan zijn er meer dan genoeg bezienswaardigheden in Normandië, zoals de stranden van D-Day, de witte krijtrotsen van Calais, de vele kastelen en uiteraard Mont Saint-Michel, het eiland met het klooster dat bij hoogtij is afgesloten van het vasteland.

4. Zeeland

Ver hoef je in het algemeen niet te reizen voor de onvolprezen Zeeuwse kust. Hier zijn er ieder jaar weer meer zonuren dan in de rest van ons land. Naast zon, zee en kust is er ook voldoende te zien. De Deltawerken trekken elk jaar niet alleen buitenlandse toeristen maar ook landgenoten verwonderen zich over hetgeen de mens heeft neergezet in de strijd tegen de zee. Misschien voel je meer voor een leuke City-trip. Middelburg en Vlissingen liggen praktisch tegen elkaar aan en hebben beide een mooi historisch centrum. Wil je ook even het buitenland in dan ligt België om de hoek.

5.  Kroatië

Het is een stukje verder rijden, maar dan heb je ook wat. De Middellandse Zeekust in Kroatië doet maar weinig onder voor de Franse of Italiaanse. Maar je kan hier ook het ongerepte binnenland in, waar de natuur nog ruig is. Beren en wolven zijn er in flinke aantallen te vinden, maar ook echte familiecampings waar voor elk wat wils is.

Bekijk ook: De 3 leukste camperroutes van Duitsland