Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Basel-Stadt zoeken

Volg je de Rijn tot in het noordwesten van Zwitserland, dan kom je vanzelf bij Basel uit. Deze stad op de grens van het drielandenpunt met Duitsland en Frankrijk heeft dan ook buitenwijkjes in deze twee landen. Wanneer je een camping Basel boekt, dan ga je dus eigenlijk gewoon op vakantie in drie landen tegelijk. Terwijl je ook nog eens direct aan de prachtige Zwitserse heuvelachtige natuur zit. Zo kan je pas echt van alles wat meekrijgen! Meer lezen
Campings in Basel-Stadt zoeken
0 Campings
0 Campings

Oeps... Geen beschikbare accommodaties gevonden

Pas je zoekopdracht aan of verwijder alle filters.

Diversiteit van culturen

Wanneer je op vakantie gaat in een gebied dat zo dicht in de buurt van twee andere landen ligt, dan weet je zeker dat je een enorme diversiteit aan culturen zal meekrijgen. De Franse en Duitse invloed is hier net zo sterk aanwezig als de Zwitserse. Dat merk je bijvoorbeeld in de taal, die zowel afwijkt van het standaard Duits als het Zwitserse Duits. Terwijl je je ook in het Frans kunt redden. Hoeveel talen spreek jij?

Campings in Basel

Wanneer je een kampeervakantie in Basel boekt, dan kan je dit zowel in het meer heuvelachtige gebied van Zwitserland doen, maar je kunt ook kiezen voor de Franse of Duitse kant van de stad. Daar vlakt het allemaal net iets meer af. Daar kan je bijvoorbeeld in de bossen of langs de meren je tent opslaan.

Basel is als stad altijd al een aantrekkelijke ontmoetingsplaats voor allerlei mensen geweest. Een camping in de buurt van Basel is dan ook een ideale uitvalsbasis om van alles te ontdekken wat er door de eeuwen heen gebeurt en gedaan is. Daardoor is het bijvoorbeeld ook geschikt voor wandel- of fietsvakanties!

De bezienswaardigheden naast elkaar

In Basel is van alles te vinden op het gebied van cultuur en architectuur:

Basler Münster

Deze van oorsprong katholieke kathedraal geldt als een bezienswaardigheid van nationaal belang in Zwitserland. Er werd hier al gebouwd voor het jaar 0 en sindsdien is het altijd in ontwikkeling gebleven!

Rathaus

In het midden van de stad, die van zichzelf al fascinerend mooi is, vind je de Marktplatz en op de Marktplatz vind je het schitterende oude Rathaus.

Kunstmuseum Basel

Kunstmusea heb je op meer plekken in de wereld, maar er zijn er maar weinig die bekendstaan om de bijzondere collectie zoals die van Basel.

Een camping in Basel: aangenaam in warme maanden

Niet iedereen ziet in zonvakanties de ideale zomerbesteding. Juist voor mensen die hier niet veel mee hebben zijn campings in Basel in Zwitserland misschien wel de meest ideale bestemming. Het klimaat geldt hier als zeer gematigd, met als natste maand van het jaar de maand mei.

Omdat er in Basel ook nog eens flink wat ruimte voor de bossen is, kan je hier altijd de verkoeling vinden die in de zomermaanden elders in Europa ver te zoeken is. Zo is het dus ook zou dat campings in Basel perfect zijn om te vertoeven tijdens een fiets- of wandelvakantie. De vrije natuur ligt immers direct bij de ingang. Dit is nog eens de juiste manier om te ontspannen!

Kamperen, maar dan op een ontspannen manier, dat doe je dus in Zwitserland. Boek daarom nu direct een camping in Basel en ervaar het zelf!