Campings zoeken op Menorca

CAMPINGS ZOEKEN OP MENORCA

De eilanden in de Middellandse zee zijn stuk voor stuk populaire vakantiebestemmingen, maar Menorca lijkt daarin wel nog enigszins onontdekt. Dat alleen is dus al een goede reden om er zelf eens serieus over na te denken. Wat mag je zoals verwachten als je voor een vakantie op dit eiland kiest? Dat hangt natuurlijk in de eerste plaats af welk type en waar je je camping op Menorca kiest! Lees meer 

De natuur van Menorca

Anders dan de andere eilanden staat Menorca in de eerste plaats vooral bekend om zijn natuur. De vrije natuur van dit gebied is dan ook zeer uitnodigend om in te wandelen of te fietsen. Dit is dus ook de reden waarom de campings op Menorca vaak ook gericht zijn op de vakantiegangers die zich graag storten op een actieve vakantie.

Op het eiland vind je bijvoorbeeld zomaar negenhonderd verschillende soorten bloemen. Ook is er ruimte voor maar liefst dertig verschillende vlindersoorten. Houd je van vogels, ook dan kan je een camping op Menorca gerust boeken.

Bezienswaardigheden Menorca

Naast de vele mooie natuur zijn er natuurlijk ook nog allerlei andere zaken die een vakantie op Menorca de moeite waard maken. Boek je een glamping op Menorca omdat je van luxe houdt, dan ga je vast ook graag de dorpen in om het volgende te zien:

Puerto de Ciudadela

Deze pittoreske haven heeft alles wat je als toerist op je vakantieplek kunt wensen. Leuke exclusieve winkels en goede bars en restaurants.

Cap de Cavalleria

Waar de andere stranden vooral druk zijn met liefhebbers van zonvakanties, ga je hier naartoe voor de mooie vuurtoren.

Binibeca Vell

Een heel dorpje vol witte huisjes. Op zichzelf al een bijzonderheid om te zien, maar ook bijzonder om te beleven.

Soorten campings op Menorca

Er zijn veel soorten campings op Menorca te onderscheiden. Dat komt bijvoorbeeld omdat de toeristische bezoekers op dit eiland ook wat meer divers zijn dan op de andere eilanden in de Middellandse zee. Je kunt dus net zo gemakkelijk een natuurcamping boeken als een glamping op Menorca kiezen.

Onder alle campings op Menorca vind je ook een aantal kleine campings. Voor bijvoorbeeld de natuurliefhebber is dit vaak een fijne soort camping. Je kunt namelijk overdag rustig ronddwalen door de natuurgebieden en ’s avonds net zo rustig op de camping ontspannen. Dit is bijvoorbeeld ook fijn voor de wandelaars en fietsers die voor het eiland kiezen.

Bekijk alle campings in de Balearen

Boek direct een camping

Nu je een goed beeld van het eiland hebt gekregen is de kans natuurlijk groot dat je hier je volgende vakantie wilt vieren. Omdat het klimaat het gehele jaar rond ook goed is, is het eigenlijk geschikt voor elke vakantieperiode om hier te boeken. Mocht je erover twijfelen dan kan je natuurlijk ook een camping op Menorca met bungalows kiezen.

Wat je ook kiest, het is in ieder geval verstandig om direct actie te ondernemen. Zo ben je er in ieder geval zeker van dat jij een plek je kunt reserveren voor de volgende reis met jouw gezin. Boek daarom nu direct een camping op Menorca!