Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings zoeken op Lanzarote

Vakanties op de Canarische eilanden zijn altijd erg in trek. Wat daarbij opvalt is dat Lanzarote altijd wat minder wordt geboekt dan de grotere broers. Dat maakt het echter voor veel mensen ook juist zo interessant om toch te gaan. Een leuke camping op Lanzarote is dan ook zo gevonden. Bovendien zal je verbaasd zijn over alle leuke dingen die je kunt doen. Je kunt eigenlijk nu gelijk al boeken! Meer lezen
Campings zoeken op Lanzarote
0 Campings
0 Campings

Oeps... Geen beschikbare accommodaties gevonden

Pas je zoekopdracht aan of verwijder alle filters.

Het klimaat van Lanzarote

Juist doordat Lanzarote dichter bij Afrika dan bij het Europese vasteland ligt, is dit ook direct één van de warmste plekken van Europa. Het klimaat is hier dan ook gerust subtropisch te noemen. Dat betekent dat er een flink aantal maanden per jaar tussen zitten waarbij het kwik zelfs voorbij de veertig graden Celsius schiet. Dit is dan ook voor veel mensen juist een reden om deze bestemming te kiezen. Al is ook het overwinteren er populair te noemen.

Campings op Lanzarote

Naast de meer bekende vormen zijn er ook flink wat moderne campings op Lanzarote te vinden. Denk bijvoorbeeld aan het kamperen op een glamping. Zo is het bijvoorbeeld goed mogelijk om in een echte yurt te overnachten. Deze luxe tenten zijn zo ruim, dat het lijkt alsof je zojuist gewoon in een woonkamer hebt plaatsgenomen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de meer gebruikelijke grote familiecampings te vinden. Je kunt hier bijvoorbeeld een duik nemen in het grote zwembad. Daarnaast kan je ervan uitgaan dat hier altijd voldoende vermaak zal vinden. Wanneer je er dus een dagje niet op uit wilt trekken, dan kan dat ook prima op de campings in Lanzarote.

De bezienswaardigheden op Lanzarote

Wat kan je allemaal doen op een eiland als Lanzarote? Eigenlijk is dat best heel veel, enkele voorbeelden zijn:

Lagomar Museum

Dit gebouw was ooit het huis van de beroemde Omar Shariff. Je kent het mogelijk ook omdat het gebruikt is in meerdere films. Tegenwoordig kan je het als museum bezoeken en bijzondere dingen zien.

Fundacion Cesar Manrique

De beroemdste kunstenaar die Lanzarote ooit heeft voortgebracht wordt hier geëerd met een permanente expositie. Je ziet hier bijzondere dingen en leert ook direct meer over het eiland.

Cueva de los Verdes

Door de bijzondere manier waarop de Canarische eilanden zijn ontstaan kan je er ook bijzondere dingen in de natuur zien. Een voorbeeld daarvan zijn de groten van de Cueva de los Verdes.

Een camping op Lanzarote: goed in de winter

Voor sommigen betekent de winter misschien eindelijk kans om de ski’s onder te binden, maar voor een groot deel is het toch echt aanleiding om de spullen te pakken en op een plek te gaan zitten waar het klimaat lekker aangenaam is. Op een camping op Lanzarote zit je in de wintermaanden zomaar in een temperatuur boven de 25 graden.

Dat is ook een prima temperatuur om bijvoorbeeld de dorpjes te leren kennen. Hier kan je bijvoorbeeld lekker eten, maar kan je ook leuk winkelen. Dat maakt je vakantie een echte diverse belevenis.

Je hoeft dus niet langer te zoeken naar je volgende bestemming. Het gaat er nu alleen nog om welke van de campings op Lanzarote je nu eigenlijk gaat kiezen. Zodra je dat weet is het zaak dat je direct gaat boeken!