Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Zaandam

In de Zaanstreek vind je natuur, erfgoed en het stadsleven. De stad Zaandam ligt boven Amsterdam, langs de Zaan. Bij vlagen voelt het hier alsof je teruggaat in het verleden. Dat komt vooral door de vele molens, de oude fabrieken en de historische gebouwen. De omgeving is hier erg mooi. Je kunt hier fietsen en wandelen in de veenweidegebieden of je kunt varen op de Zaan. Bezoek ook eens dorpen of steden in de buurt, zoals Oostzaan of Koog aan de Zaan. Verder kun je in Zaandam uitstekend shoppen en lekker eten. Genoeg redenen om voor een camping bij Zaandam te kiezen dus! Meer lezen
Campings bij Zaandam
8 Campings

Kamperen bij Zaandam

Zaandam is een mooie en oude stad met veel oude gebouwen. Maar vergis je niet, ook de nieuwbouw hier is prachtig. Je vergaapt je aan het stadhuis en aan het gebouw van het Intell hotel. De typisch Zaanse architectuur komt op een prachtige manier terug in deze gebouwen. Als je een dagje wilt winkelen, kan dat ook prima in Zaandam. Het stadshart was zelfs finalist in de strijd om de Beste Binnenstad. Vergeet niet om ook een keer de stad uit te gaan. Hier in de omgeving zijn namelijk veel plassen en polders die typisch zijn voor het veenweidegebied. Je kunt er mooi fietsen en af en toe een watertje oversteken met een pontje. Een camping in de Zaanstreek is echt geweldig!

Soorten campings bij Zaandam

Dit gebied is een populaire bestemming voor toeristen. Daarom zijn er veel campings bij Zaandam. Uiteraard kun je hier proeven van het boerenleven door te gaan kamperen op een boerencamping. Er zijn ook natuurcampings en omdat er zo veel water is, is een camping aan het water ook niet moeilijk te vinden. In de omgeving van Zaandam zijn ook veel campings die camperplaatsen hebben. Dus ook met de camper kun je dit gebied makkelijk gaan verkennen. Er is keus genoeg, dus kijk rond bij ons aanbod en boek alvast je kampeervakantie!

Bezienswaardigheden in en rond Zaandam

Als je kampeert bij Zaandam, weet je haast niet waar je moet beginnen, zo veel is er te doen en te zien. Wij hebben daarom maar een lijstje voor je gemaakt met onze hoogtepunten:

Intell hotel

We noemden dit net ook al even. Dit gebouw is het meest spraakmakende gebouw in de gemeente Zaanstad. Het is een verzameling van verschillende typisch Zaanse gevels. Dit is echt een bijzonder en kleurrijk pand!

De Dam

Nee, niet de Dam in Amsterdam, maar gewoon die in Zaandam. Dit is een mooi plein met veel gezellige terrasjes. Hier kun je lekker even uitrusten met wat eten en drinken. Ondertussen kun je het standbeeld van Peter de Grote bekijken.

De Zaanse Schans

Hier heb je het gevoel alsof je in de 18e of 19e eeuw beland bent. Er zitten onder andere een bakkerijmuseum, een klompenmaker en een kaasmakerij. Hier staan de typische Zaanse houten huisjes en schuren en er staan enkele molens.

Amsterdam

Ga ook eens een dagje naar de hoofdstad, nu je er toch al zo dichtbij bent. Het spreekt voor zich dat je hier heen kunt gaan om te winkelen, of om bijvoorbeeld naar het Rijksmuseum te gaan.

Uurwerkmuseum

Dit is het enige museum in Nederland waar je een overzicht kunt zien van de geschiedenis van de tijdmeting in Nederland. Je vindt hier een unieke collectie klokken.

Boek nu je kampeervakantie!

Een camping in de Zaanstreek is echt een geweldige locatie voor je vakantie. De stad is echt prachtig met die typisch Zaanse architectuur. Ook voor natuur moet je hier zijn. Boek dus nu je kampeervakantie!