Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Hilversum

Iedereen kent deze stad. Hilversum staat immers bekend als mediastad, vanwege het mediapark, waar veel radio- en televisieomroepen gevestigd zijn. Een camping bij Hilversum is dan ook een leuke bestemming voor de medialiefhebber. Maar dat is natuurlijk niet het enige wat dit een mooie en interessante stad maakt. De stad Hilversum en de omgeving zijn heel groen. Vlak buiten de stad ligt namelijk een natuurgebied en er zijn mooie bossen met wandelpaden en waterpartijen. Hilversum heeft ook een heel groot en divers winkelaanbod. Het centrum is compact, dus je hoeft geen grote afstanden af te leggen. Meer lezen
Campings bij Hilversum
2 Campings

Kamperen in de omgeving van Hilversum

Een camping in de omgeving van Hilversum biedt de kampeerder veel plezier. Ga lekker de natuur in, bijvoorbeeld naar de Wester- en Zuiderheide of naar het Spanderswoud. Wandel dan ook even over de natuurbrug. Het is namelijk het langste ecoduct van de wereld en verbindt het Spanderswoud met de Bussumer- en Westerheide. Er zijn veel mooie wandel- en fietsroutes in de deze omgeving. Natuurlijk kun je ook lekker gaan winkelen in Hilversum, waar veel leuke winkels zitten. Of breng een bezoekje aan het mediapark.

Ons aanbod van campings bij Hilversum

Er zitten veel mooie campings in de omgeving van Hilversum. Als je hier komt om vooral van de natuur en de rust te genieten, kun je kiezen voor een boerencamping bij Hilversum. Daar ervaar je het boerenleven. Er is ook een dagcamping, waar je gratis mag staan van zonsopkomst tot zonsondergang. Er zijn ook veel campings in de omgeving die camperplaatsen hebben. Dus ook als je met je camper naar Hilversum komt, is er een mooie plek voor jou. Kijk snel bij ons aanbod en boek je kampeervakantie!

Deze dingen moet je zeker doen als je gaat kamperen in Hilversum

Hilversum is natuurlijk de mediastad van Nederland, dus op dat gebied is er genoeg te doen. Maar er zijn ook nog andere leuke uitjes. Dit is onze top vijf:

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Dit instituut is richt zich helemaal op de media en op hoe die zich ontwikkeld hebben door de jaren heen. Je kunt hier zelf achter de camera staan of juist ervóór om te voelen hoe het is om presentator of acteur te zijn.

Mediapark

Als je in Hilversum bent, moet je hier natuurlijk ook naartoe. Maak bijvoorbeeld een tour in een treintje dat je over het park rijdt. Je kunt zien waar de rekwisieten bewaard worden en hoe de grootste studio van Europa eruitziet.

Dudok Architectuur Centrum

Het raadhuis in Hilversum is ontworpen door de bekende architect Dudok. Het is een zeer opvallend en spraakmakend gebouw. Er is ook een tentoonstelling te zien over het werk van Dudok. Je kunt je laten rondleiden door dit prachtige gebouw. Je kunt ook nog de Dudokroute lopen door Hilversum, om nog meer mooie gebouwen van zijn hand te zien.

Loosdrechtse Plassen

Vanuit Hilversum zit je zo in dit waterrijke gebied. Hier kun je zwemmen, vissen en varen. Als je liever wat actiever bent, kun je hier ook zeilen, waterskiën, kanoën of roeien.

Naarden

Ga eens een dagje naar een andere stad. Naarden is dan een prachtige bestemming. Dit is een eeuwenoude vesting waar veel musea, antiekzaken en monumenten te vinden zijn.

Boek nu je kampeervakantie!

Klinkt dit niet als een superleuke locatie voor je vakantie? Ja toch? Daarom hebben wij zo’n groot aanbod van campings bij Hilversum. Zoek je favoriete camping uit en boek vandaag nog!