GLAMPINGS IN ZWITSERLAND

Kamperen is allang niet meer hetzelfde als overleven zonder luxe. Sterker nog, luxe is het sleutelwoord als het om een glamping in Zwitserland gaat. Of het nu gaat om de aanwezige faciliteiten of de omvang van je tent. Dit is immers het type kampeerplek dat net even wat uitgebreider is dan de gemiddelde kampeerplek. Zeg maar gerust: flink uitgebreider! Lees meer 

Populaire bestemmingen in Zwitserland Glamping & luxe campings

Glampingplek of hotelkamer?

Een hotel boeken is natuurlijk best leuk en aardig, maar het is er wel stil, donker op de gangen en er valt verder weinig te beleven. Anders is dat op een luxe camping in Zwitserland. Meer en meer mensen zijn daarom stellig als hen wordt gevraagd wat ze liever doen, een glamping of een hotel? Wat is jouw favoriet?

Een verblijf in een grote tent alsof je op safari bent, met daarin kamers en genoeg ruimte om in luxe te leven. De steeds grotere aantallen glampings in Zwitserland zijn tegenwoordig dan ook te vinden nabij alle favoriete vakantiebestemmingen in het land, van Basel tot Zürich!

Vakantiebestemmingen Zwitserland

Er zijn talloze redenen aan te voeren om een vakantie op een luxe camping in Zwitserland door te brengen. Zowel op het gebied van natuur als in de stad zijn er mogelijkheden te over. Denk bijvoorbeeld eens aan de volgende opties:

Meer van Geneve

Zwitserland heeft meerdere bekende meren, maar door het klimaat springt dat van Geneve er toch wel uit!

Bekijk alle campings aan het meer van Geneve

Jura

Hoog genoeg om een berg genoemd te worden, niet zo hoog om onbedwingbaar te zijn, dat is de Zwitserse Jura.

Bekijk alle campings in Jura

Bern

Een favoriet onder de liefhebbers van stedentrips. Niet voor niets de grootste en aantrekkelijkste stad.

Bekijk alle campings in Bern

Luxe kamperen in Zwitserland

Uiteindelijk draait een glamping natuurlijk maar om één ding. Het gaat immers om de combinatie van het plezier van een camping met de luxe van een hotel of vakantiehuis. De trend van de glamourcamping is daardoor ook allang geen trend meer te noemen, maar een blijvend verschijnsel.

Daarbij komt ook nog eens dat de luxe campings simpelweg veel leuker zijn voor het hele gezin. Er is van alles te doen op een camping. Juist voor kinderen is dit natuurlijk erg aansprekend. Al zijn er natuurlijk ook voldoende glampings waar je de rust vindt!

Soorten glampings in Zwitserland

Doordat je een land vol met meren, bossen en bergen bezoekt, zal het je niet verbazen dat natuurcampings een belangrijke rol spelen in Zwitserland. Dit is natuurlijk niet anders voor glampings. Ze mogen dan zeer luxe zijn, de natuur speelt nog altijd een belangrijke rol. Dit zal je snel genoeg merken!

Ook de internationale glampings zijn in Zwitserland zeer talrijk. Het land is van nature al zeer divers door de Duitse, Franse en Italiaanse invloeden. Dat neemt echter niet weg dat ook campings met bijvoorbeeld Engelse of Nederlandse eigenaren in grote hoeveelheden te vinden zijn. Wel zo makkelijk.

Het is dus eigenlijk niet meer dan logisch dat je nu al overtuigd bent van je volgende vakantiebestemming. Je kan dan ook direct je slag slaan. Boek dan nu direct een vakantie op een glamping in Zwitserland!