Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Spanje Charmecampings

Spanje Charmecampings
0 Campings
0 Campings

Oeps... Geen beschikbare accommodaties gevonden

Pas je zoekopdracht aan of verwijder alle filters.

Kamperen op het gebruikelijke kampeerveldje is vele jaren heel leuk geweest, maar eigenlijk wil je ook weleens een keer iets bijzonders. Dat is natuurlijk heel goed mogelijk. Dan moet je namelijk eens op zoek gaan naar een leuke charme camping in Spanje. Misschien ben je nog niet helemaal bekend met dit type vakantie, maar het kan ook zijn dat je eigenlijk al niets anders meer wilt omdat je het eenmaal hebt geprobeerd.

Bijzondere camping in Spanje

Een charme camping is eigenlijk een ander woord voor een bijzondere camping. Dit kan dus heel breed zijn. Al is het ook weer zo dat er een heleboel soorten campings juist weer niet onder deze noemer vallen. Toch is er in Spanje een flink aantal campings dat aan de eisen voldoet om een charme camping genoemd te mogen worden. Dit gaat immers niet zomaar. Het houdt in dat er een aantal kenmerken in ieder geval zeker aanwezig zijn op de camping die het betreft.

Soorten charme campings in Spanje

Een charmecamping is eigenlijk het beste te omschrijven als een combinatie van een aantal soorten campings. Zo kunnen sommige natuurcampings aan de eisen om een charmecamping te zijn voldoen. Daarnaast gaat het vaak ook om kleine campings en ruime campings. In de ideale situatie voldoet een camping aan al deze eisen om er zeker van te zijn dat het de kwalificatie charme camping verdienen kan. Daarnaast moet ook de locatie heel bijzonder zijn. Dit is eigenlijk zelfs de belangrijkste voorwaarde.

Wat kan je verwachten op een charme camping

Wanneer je een charme camping in Noord-Spanje of een ander deel van het land wilt boeken, wat mag je dan eigenlijk allemaal verwachten. Wat kan je doen?

· Gesprek aanknopen

Wat vooral belangrijk is, is dat er een gastvrije sfeer op de campings heerst. Je kunt dus gemakkelijk een praatje met de eigenaren maken, maar ook met anderen.

· Wandelen

Ook belangrijk is de ligging van de camping. Je bent altijd midden in de natuur. Dat betekent dat je bijna als vanzelf wandelingen wilt gaan maken.

· Helemaal niets

Er is ruimte en er heerst rust. Dit betekent dus dat er voldoende mogelijkheden zijn om lekker te ontspannen en gewoon helemaal niets te doen.

Een charme camping in Spanje boeken

Charmecampings in Spanje zijn te vinden op allerlei plekken in het land. De meest natuurrijke plekken vind je echter natuurlijk net iets meer van de kust af. Dat betekent dus ook dat je vaak net even ergens anders terechtkomt dan je gebruikelijk bent in Spanje. De kuststreken zijn net iets minder vaak vertegenwoordigd. Dit maakt het natuurlijk ook erg leuk omdat je iets nieuws ontdekken kunt.

Het boeken van een charme camping kan je het best direct doen op het moment dat je de leukste en meest bijzondere locatie die je vinden kunt hebt achterhaald. De campings zijn immers altijd klein en hebben weinig kampeerplekken ter beschikking. Ga je nu direct zoeken? Dan is het slim om ook nu gelijk te boeken. Heel veel plezier op vakantie!