Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Extra genieten van je vakantie op een charmecamping

Een charmecamping heeft een streepje voor op andere campings. Want het predicaat charme camping krijgt een camping niet zomaar. Dit keurmerk wordt toegekend door de ANWB en krijgt een camping als wordt voldaan aan bepaalde voorwaarden. Er zijn charmecampings in Nederland, maar ook in onder meer Luxemburg en Kroatië. Het kan soms lastig zijn om een charmecamping te vinden, maar niet op Campings.nl want we hebben deze campings voor je op een rijtje gezet zodat je gemakkelijk je keuze kunt maken. Wil je een vakantie die wat extra’s heeft dan logeer je op één van de gezellige charme campings in Europa.
Extra genieten van je vakantie op een charmecamping
3 Campings

Wat maakt een camping een charmecamping?

Om als charmecamping te kunnen worden aangemerkt moet een camping aan de voorwaarden voldoen die de ANWB hiervoor stelt. De camping moet plaats bieden aan tussen de 25 en 200 gasten en deze moeten de beschikking hebben over een ruime en groene plaats waar zij hun tent, caravan of camper kunnen neerzetten. Daarnaast moeten de beheerders uitblinken in gastvrijheid en aandacht voor hun gasten. Een ander belangrijk punt is de omgeving waar de camping gevestigd is. Charme campings liggen op de mooiste en meest idyllische plekjes in Nederland of daarbuiten. Een plek waar je helemaal tot rust komt en optimaal van je vakantie kunt genieten.

Campings zijn trots op het kenmerk Charmecamping

Een camping is trots als ze het kenmerk charme camping krijgen. De charmecampings hebben vaak een streepje voor bij mensen die op zoek zijn naar een bestemming voor hun volgende kampeervakantie. Daarom doet een camping ook zeker zijn best om dit kenmerk te behouden. Je kunt dus verzekerd zijn van uitstekende service. De ANBW controleert de campings die hun charme campings kenmerk dragen en als er reden voor is wordt de toekenning ingetrokken. Dit wil een campinghouder natuurlijk voorkomen. Daarom kun je verzekerd zijn van een fijne en onbezorgde vakantie op één van de charmecampings in Europa.

Charmecampings in Nederland

In Nederland zijn meerdere charmecampings te vinden. Je vindt ze aan zee maar ook in de bossen of in de heuvels van Limburg. Kies je favoriet uit het overzicht en je kunt direct de beschrijving van deze bijzondere camping lezen. Je proeft meteen de bijzondere sfeer en krijgt meteen zin om je vakantie te boeken. Of je nu naar het altijd gastvrije Drenthe wilt of naar Overijssel waar je heerlijk in de bussen kunt fietsen, jouw charme camping vind je gegarandeerd voor een geweldige vakantie.

Charmecampings in het buitenland

Niet alleen in Nederland, ook in andere Europese landen zijn charmecampings te vinden. Deze campings voldoen aan dezelfde strenge eisen: Een ruime plaats, vriendelijk en gastvrij personeel en een mooie omgeving. Bij Campings.nl kun je onder andere in Kroatië en Luxemburg zo’n speciale charmecamping boeken. In de Ardennen of aan de Kroatische kust wordt het vast een geweldige vakantie voor het hele gezin. Wellicht komen er in de toekomst nog meer landen en bestemmingen bij waar een charme camping is gevestigd. Zodra er meer charme campings beschikbaar zijn wordt het aanbod op deze website uiteraard aangepast.