GENIET OP EEN CAMPING AAN ZEE AAN DE WESTKUST VAN FRANKRIJK

De westkust van Frankrijk is misschien niet zo bekend als vakantiebestemming als de zuidkust. De meeste toeristen trekken immers naar de Franse Riviera. Maar als je het wat rustiger wilt of eens een ander deel van Frankrijk wilt bezoeken dan is een camping aan de westkust van Frankrijk een goed alternatief. Vakantie vieren in de Dordogne brengt je in prachtige natuurgebieden en natuurlijk liggen de Pyreneeën vlakbij waar je mooie bergwandelingen kunt maken. Een uitstapje naar Spanje behoort ook tot de mogelijkheden. Lees meer 

Het weer in West Frankrijk is wat gematigder

Aan de kust van de Atlantische Oceaan is het vaak wat minder warm dan in het Franse binnenland of aan de zuidkust. Houd je niet van de extreme warmte en temperaturen van ver boven de 30 graden dan boek je een camping in West Frankrijk aan zee. Hier is het in de zomermaanden vaak erg aangenaam aan het strand. Natuurlijk wordt het er wel warm, de kans dat je vakantie verregent of dat het koud is in de zomer is vrij klein. Maar je kunt tenminste gewoon iets ondernemen overdag zonder dat je het gevoel hebt te bezwijken in de hitte. De campings aan de kust in West Frankrijk zijn zeer talrijk. Je vindt er kleinschalige natuurcampings waar je heerlijk van de rust kunt genieten. Maar er zijn ook gezellige familiecampings waar je een prima vakantie met de kinderen kunt doorbrengen.

Geniet van luxe kamperen op een camping aan de kust in West Frankrijk

Als je je vakantie doorbrengt op een camping in zuidwest Frankrijk aan zee dan kun je genieten van al het moois dat de Dordogne te bieden heeft. Je vindt hier uitgestrekte wijnvelden waar aan het einde van de zomer de druiven worden geplukt. Vervolgens worden de vruchten verwerkt tot de heerlijkste wijnen uit deze streek. In de Dordogne wordt zowel witte als rode wijn geproduceerd. Je kunt op wijnboerderijen deelnemen aan een wijnproeverij of een rondleiding krijgen om te zien hoe de wijn wordt gemaakt. Veel Nederlanders maken van de gelegenheid gebruik om voor thuis wat wijn in te slaan. Je mag wijn in principe zonder beperkingen vanuit Frankrijk invoeren, tenzij de hoeveelheid duidelijk niet bedoeld is voor eigen consumptie.

Boek op tijd je verblijf op een camping aan de kust van West Frankrijk

Als je van plan bent om je vakantie door te brengen op een camping in West Frankrijk of in Zuidwest Franrijk dan is het verstandig om deze op tijd te boeken. Als je op de gok naar Frankrijk afreist is de kans groot dat je niet op de camping van je keuze terecht kunt omdat deze tijdens het hoogseizoen wellicht al is volgeboekt. Bij Campings.nl kun je de beste campings aan zee in West Frankrijk reserveren tegen een scherpe prijs. Als je met de kinderen op vakantie gaat is het aan te raden om te kiezen voor een kindvriendelijke camping aan de westkust van Frankrijk met een zwembad of een leuke speeltuin. Informeer of er attracties in de buurt zijn die leuk zijn om met de kinderen te bezoeken, ook als het weer misschien een keer een beetje tegenvalt.