CAMPINGS AAN ZEE IN FRANKRIJK

Frankrijk biedt een variatie aan natuurgebieden. Er is gebergte, bosgebied, weidse vlakten, maar uiteraard ook een uitgestrekt kustgebied. Kijk je uit naar een vakantie aan het strand, kies dan voor een camping in Frankrijk aan zee. Er zijn tal van leuke campings aan de westkust van Frankrijk, waar je met het hele gezin volop kunt genieten van de Franse cultuur, omgeving en gezelligheid met de lokale bevolking. Ontdek de schoonheid van de ruige kust en vermaak je op de lange witte zandstranden. Er zijn voldoende watersporten te beoefenen, maar net zo goed kun je heerlijk ontspannen door uren op het strand te liggen. Een camping aan zee in Frankrijk biedt je al deze mogelijkheden. Lees meer 

Camping Zuid-Frankrijk, direct aan zee

Ook als je liever wat meer naar het zuiden van het land wilt om je vakantie te vieren, zijn er voldoende opties om een vakantie dichtbij de zee te realiseren. Ook hier ligt een deel Franse kust, waar je volop kunt kamperen en kunt genieten van al het moois dat deze streken in Frankrijk te bieden hebben.

Veel campings in Zuid-Frankrijk liggen direct aan zee, waardoor je echt het strandgevoel kunt proeven gelijk zodra je wakker wordt. Je kunt hier zwemmen, vissen, wandelen en heerlijk op het strand ontspannen en wegdromen. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos en zeker de moeite van een bezoek waard.

Soorten campings in Frankrijk aan zee

Naast Zuid-Frankrijk vind je uiteraard ook in Noord-Frankrijk diverse campings aan zee. Je kunt kiezen voor een kleine camping of een knusse boerencamping, maar uiteraard ook voor een kampeerplek met meer ruimte en mogelijkheden.

Wil je helemaal in luxe kamperen dan kan dit uiteraard ook, door te kiezen voor glamping. Hierbij beleef je al het speciale van kamperen, maar met de aanvullende luxe van een verzorgd verblijf. Veel van deze campings hebben bovendien een zwembad waar je heerlijk in kunt ontspannen.

Ben je meer een outdoor persoon, dan is een natuurcamping uiteraard ideaal. Van een dergelijke camping kun je genieten van de mooie omgeving en natuur die Frankrijk te bieden heeft.

Maak je je zorgen over de taal, dan is een leuke Nederlandse camping uiteraard ook een uitstekende optie.

Als gezin kamperen in Frankrijk aan zee

Of je nu kiest voor een camping in Zuid-Frankrijk aan zee of in een ander gebied langs de Franse kust, veel campings zijn afgestemd op het hele gezin. Er zijn tal van kindvriendelijke kampeerplekken te vinden, waar ook voor de kinderen leuke en uitdagende activiteiten worden georganiseerd. Je hoeft je dus ook geen zorgen te maken of zij zich wel zullen vermaken. Zeker als er een zwembad aanwezig is, kan de camping voor kinderen niet meer stuk. Dit maakt het zelfs mogelijk om met andere volwassenen op te trekken en zelf wat eigen tijd te hebben voor culturelere uitstapjes.

Zo is er op veel campings aan zee in Frankrijk voldoende te doen om van de vakantie een groot succes te maken. Boek dan ook vooral gelijk een campingplek naar keuze, zodat de vakantiepret is verzekerd.