Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Wat moet je verplicht mee in de auto naar Frankrijk?

Wat moet je verplicht mee in de auto naar Frankrijk?

Het meest populaire vakantieland voor Nederlanders is al gedurende een lange periode het mooie Frankrijk. Dit land heeft natuurlijk ook veel te bieden en voelt meteen buitenlands als je over de grens bent. Frankrijk is ook goed te bereiken met de auto vanaf ons land en als je de ‘zwarte’ zondagen kan vermijden, ben je binnen een paar uur op je bestemming. Er wordt in Frankrijk behoorlijk gecontroleerd door de politie of toeristen ook de zaken in de auto hebben die verplicht zijn in Frankrijk. Deze verplichte items gelden zowel voor een auto met een Nederlands kenteken als voor een huurauto. Check het onderstaande lijstje dus voor vertrek als je met de auto naar Frankrijk gaat.

1. Alcoholtester in Frankrijk

Een alcoholtest hoort in iedere auto in Frankrijk, ook buitenlandse auto’s. Tot dusverre krijgen bestuurders die geen test bij zich hebben echter geen boete. Neem geen risico om zonder alcoholtester te gaan rijden op de Franse wegen. Met deze test kunnen bestuurders zelf testen of ze in staat zijn een voertuig te besturen. Boven de 0,5 promille mag je de weg niet meer op. Voor bestuurders die hun rijbewijs korter hebben dan 3 jaar geldt een promillage van maximaal 0,2.

2. Gevarendriehoek

Net als in ons land moet je een gevarendriehoek in de auto hebben. Ook in Frankrijk geldt dat je deze alleen verplicht moet plaatsen als dat geen gevaar oplevert.

3. Veiligheidshesje

Er moet een Veiligheidshesje voor de bestuurder in de auto aanwezig zijn op een goed bereikbare plaats, in de kofferbak is derhalve niet toegestaan. Het hesje moet verplicht gedragen worden bij pech of een ongeval. Veiligheidshesjes moeten in Europa voldoen aan de EN-471 norm (ze zijn fluorescerend geel, oranje of rood en zijn voorzien van reflecterende banen).

De ANWB adviseert voor alle inzittenden een hesje mee te nemen zodat er geen gevaarlijke situaties hoeven te ontstaan bij een ongeval of pech.

Advies

Bestuurders wordt geadviseerd om reservelampen mee te nemen voor koplampen, achterlichten en richtingaanwijzers. Dit geldt niet als de auto is uitgerust met xenon, led of neonverlichting,

Niet verplicht

In Frankrijk is het in tegenstelling tot andere landen in de EU niet verplicht om een brandblusser of een verbanddoos in de auto te hebben.

Tip

Als je naar Frankrijk met de auto gaat, check dan ook altijd de regelgeving van de landen waar je doorheen zal komen.