Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Wat is een dagcamping en waar vind je ze?

Wat is een dagcamping en waar vind je ze?

Een dagje gratis kamperen? Een dagcamping is een camping waar dat kan. Je kunt hier van zonsopkomst tot zonsondergang staan met je tent, camper of caravan. Dagkamperen doe je vaak middenin de natuur. Een dagcamping is ideaal voor een dagje uit, maar ook als je gewoon een nieuwe tent eens uit wilt proberen.

Een tent uitproberen

Veel mensen willen van tevoren eens oefenen met het opzetten van de tent, maar niet iedereen heeft een tuin waar dat kan. Dan wordt het vaak in de vrije natuur gedaan of in een park in de buurt. Maar wist je dat dat eigenlijk helemaal niet is toegestaan? Formeel moet je hier in Nederland een vergunning voor aanvragen. Een dagcamping is dus een veel betere optie.

Waar vind je een dagcamping?

Een dagcamping vind je op meerdere plaatsen in Nederland. In vrijwel alle provincies vind je wel een plaats waar je terechtkunt voor een ontspannen dagje kamperen. Ga je naar de kust, naar Zuid-Holland of Zeeland? Of ga je voor mooie landschappen in de omgeving van het dagkampeerterrein in Drenthe of Gelderland?

Voorbeelden van dagcampings

Wij hebben een paar dagcampings voor je geselecteerd, zodat je een beeld krijgt van de mogelijkheden die er zijn. Kies bijvoorbeeld voor dagcamping Austerlitz. Deze camping ligt middenin de provincie Utrecht, bij de steden Zeist en Utrecht. De natuur in de omgeving is er prachtig en geschikt voor een echt ontspannen dagje uit. Ook dagcamping Holterberg in Holten is een van de dagcampings die naar voren komt. Hier kun je zeker wandelen of fietsen in de natuur in de buurt. In Zuid-Holland vind je waarschijnlijk de meeste dagcampings. Het plaatsje Bleiswijk heeft er zelfs twee.

Kun je overnachten op een dagcamping?

Nee, het is niet mogelijk om te overnachten op een dagcamping. Daarvoor zul je een andere camping moeten boeken. Natuurlijk kun je een dagcamping ook gebruiken als een soort tussenstop, zodat je minder lang achter elkaar doorrijdt, wat ook een leuke afwisseling biedt aan je medekampeerders. Een reguliere camping in Nederland boeken doe je eenvoudig op campings.nl.

Waar laat je de auto?

Op de meeste dagcampings mag de auto mee de camping op, maar dat is niet altijd het geval. Wel is het uiteraard zo dat je de vouwwagen of caravan gewoon met auto af kunt leveren. Daarna kun je de auto op het parkeerterrein zetten dat bij de dagcamping hoort.

Een dagcamping met kinderen

Met de kinderen is een dagcamping een waar feest. Een dagje kamperen en lekker spelen in de buitenlucht is vaak al genoeg om hen de hele dag bezig te houden. Voor hen is het vakantiegevoel al echt compleet, terwijl het voor de volwassenen ideaal is om te oefenen met de tent opzetten en daarna lekker te ontspannen in de zon of met een boek of ander vermaak in de tent. Een dagcamping bezoeken met kinderen is dan ook beslist een aanrader. Idee: spreek met familieleden die verder weg wonen af op een dagcamping halverwege de route, zodat de kids lekker kunnen ravotten en jullie weer eens bij kunnen praten.