Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Vijf redenen om geocaching uit te proberen

Vijf redenen om geocaching uit te proberen

Menig kampeerder kent het fenomeen of is er bedreven in: geocaching. Met het hele gezin, of tijdens je solo kampeervakantie: geocaching is een fantastische activiteit als je op vakantie bent of er een dagje op uit gaat. Maar wat is geocaching? Bij geocachen ga je op zoek naar een verborgen schat, die je door middel van coördinaten of aanwijzingen kunt vinden. De schat wordt geplaatst door een andere geocacher (persoon die meedoet aan geocaching). De schat is meestal een geheimzinnig doosje met een logboek en soms ook een klein aandenken. De geocacher moet de exacte locatie vinden met behulp van een GPS-apparaat of een online kaart. Eenmaal de schat gevonden, kunnen deelnemers hun naam in het logboek schrijven en het doosje weer op dezelfde plek verstoppen. Vooral in landen als Zweden, Duitsland en Tsjechië kun je uitstekend geocachen. Met een app of GPS kan je al snel starten met geocachen. In deze blog geven we je vijf redenen waarom je geocaching zeker eens moet proberen.

1.      Genieten van het buiten zijn

Het geocachen bevat een belangrijke kernfactor: het gebeurt buiten. Als je meer in de buitenlucht wilt zijn, maar wandelen of fietsen op zichzelf niet interessant genoeg vindt, kun je dit al behoorlijk opleuken met een zoektocht naar een geocache. Of als je op een camping aan zee of vlakbij het bos kampeert, kan je zo de natuur in voor de zoektocht naar een geocache. Van een geocache middenin een stadspark, tot een geocache die diep in het bos verstopt zit: overal kan je naar buiten om een geocache te gaan zoeken. Op deze manier kom je vaker buiten, en kun je nog meer genieten van het buiten zijn.

2.      Geocaching is (vrijwel) gratis

Ben je op zoek naar een leuke activiteit die nauwelijks tot geen geld kost? Dan is geocaching een uitstekende activiteit als je op vakantie bent, of als je een leuke activiteit zoekt die je in je eigen woonplaats kunt doen. Je kunt er zelf voor kiezen om een GPS-apparaat aan te schaffen of de moeilijkere geocaches via een betaling te ontgrendelen in apps. Maar ook zonder geld te betalen kun je al overal en wanneer je maar wilt geocachen. Een gratis activiteit die je met iedereen kunt doen dus.

3.      Geocaching is voor iedereen leuk

Ben je met een gezelschap en zoek je een leuke activiteit om samen te doen? Of wil je iets doen op kampeervakantie in Frankrijk met je gezin? Dan is geocaching een uitstekende bezigheid. Je kunt namelijk in apps of online gemakkelijk zoeken op makkelijke of juist moeilijke geocaches. Met kinderen kies je voor grote of makkelijke geocaches, voor een groep vrienden kies je juist kleine en moeilijke geocaches om een echte uitdaging te beleven. Op die manier is het zoeken naar dat ene kistje, trommeltje of kokertje altijd spannend en leuk.

4.      De omgeving op een andere manier leren kennen

Geocaches worden vaak door locals geplaatst, of door geocachers die veel in die omgeving vertoeven. Je wordt dus uitgedaagd om niet enkel toeristische hotspots te ontdekken tijdens je vakantie, maar ook de minder bekende plekjes te ontdekken. Voor je het weet sta je in een prachtige buitenwijk, een uitzichtpunt of een andere bijzondere plek waar je anders niet langs was gekomen. Soms kan je zelfs een beschrijving van de plek waar je bent in de geocache vinden, dus leer je meteen iets over de omgeving waarin je je bevindt. Ideaal dus als je niet alleen maar de grote toeristische trekpleisters wilt zien.

5.      Geocaching vereist mentale vaardigheden

Een geocache zul je vrijwel nooit vinden door bordjes te volgen, of door enkel op de kaart te kijken. Geocachers maken er een uitdaging van om de geocache op een unieke en speelse manier te verstoppen. Kijk niet gek op als je een raadsel, vreemde instructies of een puzzel krijgt om bij de geocache te kunnen komen. Inzicht, oplossingsgericht denken en doorzettingsvermogen zijn dus de benodigde vaardigheden om een geocache te kunnen vinden.Auteur: Marloes