Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Valentijnsdag inspiratie: de leukste cadeaus voor de kampeerder

Valentijnsdag inspiratie: de leukste cadeaus voor de kampeerder

Valentijnsdag, een feestdag in een koude maand, doet je misschien niet meteen denken aan kamperen of het geven van kampeergerelateerde cadeaus. Toch kan je Valentijnsdag voor een kampeerliefhebber of backpacker een succes maken. Een cadeau wat meegenomen kan worden op vakantie, een avontuurlijk accessoire voor in het openbaar vervoer of naar werk, of juist een date: Valentijnsdag kan je op verschillende manieren een succes laten worden. Wij geven je enkele cadeautips om jouw liefde voor je kampeerfan te tonen.

1.      Een instant camera

Ze zijn al jaren populair, en dat is niet zo gek: instant camera’s, ook wel polaroid camera’s genoemd, zijn een fantastische manier om gezellige en bijzondere momenten vast te leggen. Helemaal als je bijvoorbeeld bovenop een berg in Oostenrijk of aan de Normandische kust in Frankrijk een bijzonder plaatje wilt schieten. Of maak gezellige kiekjes terwijl je samen aan het wandelen bent. Wil je een fotoprinter en polaroid camera in een geven? Dan is bijvoorbeeld de Fujifilm Instax Mini Liplay een aanrader. Deze kun je verbinden met je telefoon, zodat je ook je vakantiefoto’s kan uitprinten als polaroids.

2.      Een reisdagboek

Staat je kampeerfan op het punt om een mooie kampeertocht te gaan maken of te gaan backpacken ver van huis? Dan zou een reisdagboek ook een mooi cadeau kunnen zijn. Een reisdagboek met een prachtige print waarin ze alle avonturen en gebeurtenissen op kunnen schrijven. Kies er bijvoorbeeld een met een wereldkaart op de voorkant, of de welbekende reisdagboeken met prints van landen erop.  Een kampeeravontuur in Spanje of het plakken van foto’s van de reis naar Kroatië kan in een reisdagboek uitstekend worden gedocumenteerd en meegenomen.

3.      Een e-reader

Als de kampeerder aan wie je een valentijnscadeau wilt geven ook een groot fan van lezen is, is dit een no-brainer: een e-reader. Er zijn maar een paar eisen aan de e-reader, zodat je kampeerder er altijd plezier van beleeft. Zo moet hij wel een backlight hebben zodat ook als je in het pikkedonker in een Duits bos kampeert je ongestoord door kunt lezen, een lange batterijduur voor als de camping in Tsjechië geen stroom biedt aan tenten en vooral: lekker veel geheugen zodat er duizenden boeken in de bagage meekunnen. Onze persoonlijke aanrader is de Kobo Libra 2, die ook nog eens tegen een spatje water kan. Op kampeervakantie in Italië aan het Gardameer, onderweg naar de vakantie of thuis op de bank: een e-reader is een cadeau waar een boekenfan echt mee uit de voeten kan.

4.      Een fijne rugzak

Misschien hebben ze een nieuwe rugzak nodig waarmee ze gemakkelijk in het openbaar vervoer alle werkzaken mee moeten nemen, of juist een rugzak waarmee ze dagjes uit en bezienswaardigheden kunnen doen: een fijne rugzak kan een fantastisch cadeau zijn. Wil je een rugzak geven in een outdoorstijl? Bekijk dan eens de rugzakken van Fjällräven of Herschel. Indien je een wat zakelijkere rugzak wilt geven zijn de merken Kapten & Son en Violet Hamden erg mooi. Met een comfortabele en stijlvolle rugzak kan je je kampeerfan ontzettend blij maken, zelfs als hij niet voor het kamperen gaat worden gebruikt.

5.      Een door jou geregelde date

Natuurlijk kan het ook zijn dat je geliefde niet van de spullen is, of hechten ze meer waarde aan initiatief en een mooie herinnering samen. Wat dacht je van een originele date? Voor de creatieveling is wellicht Pansy in Amsterdam een aanrader, waar je mokken, vazen en andere items mag creëren en decoreren.  

Of neem je geliefde mee naar de boekenwinkel, en laat ze binnen een minuut zoveel mogelijk boeken verzamelen die ze willen hebben, om ze vervolgens voor diegene te kopen.

Als ze echt een buitenmens zijn, is het ook een mooi idee om ze mee te nemen naar het bos ( onze persoonlijke aanrader: De Posbank in Gelderland) of strand voor een prachtige wandelroute. Neem een tas vol lekker eten en drinken mee om tijdens of na de wandeling samen te eten, of neem ze na het wandelen mee naar een gezellige eetgelegenheid in de omgeving.

Een andere date bedenken? Houd vooral in je achterhoofd wat je geliefde heeft gezegd over Valentijnsdag, wat ze graag doen in hun vrije tijd en op welke manier je een date kan inrichten die ze zeker weten niet meer vergeten.Auteur: Marloes