Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Leukste campings langs de Route du Soleil

Leukste campings langs de Route du Soleil

Ga jij richting het zonnige zuiden van Frankrijk om eens lekker te kamperen, dan heb je een behoorlijk rit voor de boeg. Waarschijnlijk kijk je op de Route du Soleil kaart en dan is een leuke stop onderweg op een camping toch een goede optie. Er zijn vele campings langs de Route du Soleil en we hebben de leukste voor je opgezocht. Een vakantie moet ook beginnen als jij de deur achter je dicht doet en niet pas op de plaats van bestemming.

1. Chateau de L’ Epervière

Deze camping langs de Route du Soleil heeft ruime, afgebakende plaatsen met of zonder schaduw. Het kampeerterrein bevindt zich in de regio Bourgogne-France-Comtë tussen Beaune en Mâcon. Het terrein verdient hier een plaatsje omdat het een overdekt verwarmd zwembad heeft met sauna en ook een buitenbad. Voor de kids is er een speeltuin en een kidsclub waar ze worden vermaakt.

2. Camping de Tourmus

Vlak bij het stadje Tourmus biedt deze camping een mooi uitzicht op de Saône. De kampeerplaatsen zijn ruim en hebben een harde grasbodem wat het snel opzetten van de tent bevordert. Hier vind je restaurantjes bij de vleet waar je vast weer kan wennen aan die heerlijke Franse keuken. Een toppertje langs de Route du Soleil.

3. Camping La Grappe d’Or

Als je tussen de wijngaarden wilt kamperen moet je je tent op een van de ruime kampeerplaatsen van deze camping opzetten. Er zijn vele wijngaarden en wijnkelders in de omgeving waar de liefhebber een kijkje zal willen nemen. Het is een gezellige familiecamping midden in de Bourgogne waar een zwembad met glijbaan en andere gezellige speelterreinen iedereen voldoende vermaak zal bieden. Een camping voor wie iets meer luxe zoekt.

4. Camping des Sources

Een plekje in het groen in de Côte d’ Or. Deze camping hebben we uitgezocht voor de liefhebbers van een fietstochtje. In de buurt heb je diverse mooie routes waar jij je ogen zal uitkijken omdat je nier had verwacht zoveel natuur aan te treffen zo dichtbij de Route du Soleil. Er zijn ruime afgebakende kampeerplaatsen. Je kan in de ochtend genieten van een echt Frans ontbijtje door brood te bestellen bij de broodservice. Wat je verder nodig hebt is in de campingwinkel te krijgen. Wat je hier ook krijgt is de ontspanning van een rustige camping.

5. Camping Capfun Domaine Le Temps Libre

De naam van de camping is een mond vol, maar daar krijg je dan ook wat voor als je met kinderen gaat kamperen. De kampeerplaatsen op dit terrein in Bougé-Chamblaud liggen verspreid en op gras. Er is hier een echt zwempark met twee verwarmde buitenbaden en een binnenbad. Voor de peuters is er een eigen bad waar ze zich naar hartenlust kunnen vermaken. Er worden waterspelletjes voor de allerkleinsten georganiseerd zodat de volwassenen en oudere kinderen zich kunnen uitleven op de glijbanen. In de omgeving kan je met een gezin gezellig dineren in een van de eethuisjes waar het eten lekker en de sfeer ongedwongen is.

Lees ook: Alles wat je moet weten over de milieusticker van Frankrijk