Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Eerste keer kamperen, hier let je op

Eerste keer kamperen, hier let je op

Er is veel veranderd in de afgelopen 2 jaar wat betreft op vakantie gaan. Door omstandigheden is het minder eenvoudig en voor de hand liggend om een verre vliegvakantie te maken. Bij een vakantie in eigen land of in de buurt daarvan, zoals Luxemburg, wil je misschien eens gaan kamperen. Waar moet je nu in ieder geval op letten als je voor de eerste keer gaat kamperen?

7 punten om op te letten bij de eerste keer kamperen

Ga je voor het eerst kamperen? Let dan zeker op de volgende zaken.

1. Locatie

Op het internet en vele andere plaatsen kun je informatie vinden over campings. Maar wat is nu meer betrouwbaar dan de mening van iemand die ter plaatse is geweest? De kans is groot dat jij in je familie en/of kennissenkring iemand hebt die een enthousiast kampeerder is. Ga eens met hem of haar praten en informeer naar een camping die voldoet aan jouw voorstellingen. 

2. Tent

Meteen een tent kopen is wellicht een beetje erg enthousiast als je nog niet weet of deze manier van vakantie vieren jou wel aanspreekt. Misschien kan je een tent lenen in de familie of kennissenkring. Ook zijn er vele campings waar je een tent kan huren om ervaring  op te doen. Kies je er toch voor om een tent te kopen voor je eerste tocht, is het verstandig om rekening te houden met de volgende tip: kies een tent die geschikt wordt geacht voor minstens één persoon meer dan waar je mee op reis denkt te gaan. Dat zorgt voor voldoende ruimte ook bij de ligplaatsen.

3. Welk type kampeerder ben jij?

Uiteraard is het voor jou de eerste keer, maar je kent jezelf toch goed genoeg om te weten welk niveau van voorzieningen jou het meeste aanspreekt. Is basic voor jouw genoeg en vermaak je jezelf wel? Er zijn natuurlijk ook campings waar vele voorzieningen zijn en waar je bijna op de luxe van een hotel kan rekenen. Een goede keuze is beslist van belang voor je vakantieplezier.

4. Een grondzeil

Als je een eigen tent hebt, zal deze waarschijnlijk over een grondzeil beschikken. Toch nemen ervaren kampeerders bijna altijd een extra grondzeil mee. Dat is ideaal als de omstandigheden wat minder zijn. Het extra grondzeil komt onder het grondzeil van de tent. Het grondzeil van de tent blijft hierdoor schoon en bij vertrek kan je de tent gewoon in zijn geheel weer meenemen zonder een lastige poetsbeurt.

5. Goede haringen

De eerste kampeertocht zal wellicht niet in de sneeuw of de bergen plaatsvinden. Echter zijn de juiste haringen in ons land ook van belang. De klassieke houten haringen zijn zwaar en splinteren makkelijk. Let derhalve op dat je moderne houten haringen of grondpennen bij je hebt. Deze zijn sterker en bieden een beter houvast.

6. Slapen op vakantie

Lekker uitrusten lukt alleen als je ook voldoende uren kan slapen. Ga niet beknibbelen op je slaapzak en slaapmat. Kies voor een comfortabele slaapzak en een niet te dunne slaapmat. Daar zal je beslist plezier van hebben.

7. Maak een praatje met een ervaren kampeerder

Het is onmogelijk om te voorspellen wat je op je eerste kampeervakantie zal tegenkomen. Een ervaren kampeerder kan jou vertellen wat hij allemaal fout heeft gedaan in het begin. Dat voorkomt dat jij dat ook zal gaan doen.

Bekijk ook: Handige checklist kamperen