Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De mooiste steden aan de Middellandse Zee

De mooiste steden aan de Middellandse Zee

Voor de meeste Nederlanders zijn zon, zee en strand onlosmakelijk verbonden met het vakantiegevoel. Aan de Middellandse Zee zit je dan wel goed. Maar er zijn ook prachtige steden die een bezoek verdienen. Kijk maar eens welke het dichtst bij jouw camping aan zee zijn gelegen. 5 van de mooiste steden aan de Middellandse Zee.

1. Valletta, Malta

Prachtige gebouwen uit de 16e eeuw en gelegen aan het water, dat kan je verwachten als je het oude centrum van de stad bezoekt. Maar er is meer want mooie oude steden zie je op veel plaatsen langs de Middellandse Zee. Hier was het leven al goed toen in Noordwest-Europa het dagelijks bestaan nog een strijd was, in Valletta moet je ook ‘s avonds gaan kijken op Saint George Square. Daar komen de inwoners dan tot rust op een terrasje met zicht op de fonteinen.

2. Manarola, Italië

Dit dorp wordt als oudste beschouwd van de beroemde Cinque Terre. Als je het beste van de bergachtige route wilt zien, kies je voor Manarola. Hier vind je ook een aantal prachtige wandelpaden die je langs de meest romantische plekjes in het dorp brengen en geweldige uitzichten bieden. Het dorp staat ook bekend om de zoete Sciacchetrà wijn. Die smaakt uiteraard het beste op een zonnig terras omringd door locals. Ook een dorp mag dit lijstje met mooiste steden aan de Middellandse Zee dus best sieren!

3. Tetouan, Marokko

Ben jij een fan van het zuiden van Spanje? Dan is het een must om ook eens aan de andere kant van de Middellandse Zee te gaan kijken. In Tetouan zie je overal Spaanse invloeden van de witte gebouwen tot de brede boulevards en de gezellige winkeltjes overal. Maar net als je denkt in Spanje te zijn, is er altijd weer die Berberse invloed die de stad net iets anders maakt dan zowel steden in Spanje als Marokko. Hier moet je geweest zijn om erover te kunnen meepraten.

4. Bol, Kroatië

Split is een erg mooie stad, maar inmiddels zo toeristisch dat je bijna overal in de rij moet staan om bezienswaardigheden te bekijken. Dan kan het gebeuren dat je verlangt naar rust om even weer bij te komen. Dat kan verderop in Bol. Ineens lijk je het toeristische Kroatië achter je te hebben gelaten. In Bol gaat alles op het gemak en is het niet druk. Misschien heb je nog tijd genoeg om de Dragon Cave te bezoeken. Net als veel anderen zal jij je verbazen over de reliëfs in de grot. Daarna is het tijd voor een ontspannen avond in een van de gezellige kleine restaurants waar je geen toerist maar een gast bent.

Bekijk ook: Top 5 leukste stranden van Kroatië

5. Triëst, Italië

Als je van contrasten houdt zal Triëst je beslist aanspreken. Het heeft niet zoveel grachten als Venetië en is ook minder druk. Maar de oude binnenstad is prachtig en middeleeuws. Hier zie je het oude Italië, maar ook Oost-Europese invloeden. Dat merk je niet alleen aan de architectuur maar ook in de horeca. In Triëst kan je een dag rondzwerven door smalle straatjes om een drukke markt op een prachtig plein te vinden. Voor de liefhebber van het echte Italië.