Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Camper tips & tricks: vermijd deze 5 fouten

Camper tips & tricks: vermijd deze 5 fouten

De camper wordt steeds populairder in ons land. Dat is beslist ook logisch omdat je met een camper veel opties hebt op vakantie. De vrijheid die een camper biedt, spreekt veel mensen aan die veel willen zien op vakantie maar niet gebonden willen zijn aan een  georganiseerde groepsreis. Er zijn echter ook een aantal beginnersfouten die je beter kan vermijden. De meest voorkomende fouten die gemaakt worden bij een campervakantie staan hieronder.

1. Meteen een camper kopen

In hun enthousiasme kopen veel mensen meteen een camper, nieuw of tweedehands. Dat is beslist niet verstandig omdat reizen met een camper niet voor iedereen is weggelegd. Het is om die reden veel beter om eerst eens of een aantal keren een camper te huren. Ga op stap met je gehuurde camper en dan kan je ervaren hoe het is om op die manier vakantie te vieren. Staat het je aan dan kan je alsnog op zoek gaan naar een geschikte camper.

2. Op weg naar onbekende bestemmingen

Pas je bestemming aan de camper aan of omgekeerd. Niet iedere camper is echt geschikt voor jouw favoriete vakantiebestemming. Met een brede en zware camper kom je op de mooie maar smalle wegen in Ierland en centraal Engeland beslist in de problemen. In bergachtig gebied moet je op de kracht van je motor kunnen vertrouwen. Zorg dat je vooraf de juiste keuzes maakt en niet wordt geconfronteerd met tegenvallers achteraf.

3. De watertank helemaal volgooien

Een camper heeft in het algemeen een forse watertank en schoon water is onderweg uiteraard belangrijk. Een beginnende camper vult vaak bij iedere gelegenheid de tank tot aan de rand. Dat is vaak onnodig tenzij je echt in de wildernis gaat trekken. Een volle watertank maakt je camper zwaarder en minder goed te besturen. Vaak is een half gevulde tank of minder voldoende tot de volgende plaats waar je kan bijvullen.

4. Niet weten waar je welkom bent

In sommige landen mag je in principe overal je camper neerzetten en er ook in blijven slapen. In andere landen zijn er gratis parkeerplaatsen en elders moet je een betaalde camping opzoeken. Laat je niet verrassen en weet met name waar je niet welkom bent. Met een campercamping zit je altijd goed. Er zijn vele goede boeken of apps te koop waarmee je overal kan nazien hoe het zit met de voorwaarden waaronder jij je camper ergens kan parkeren. Zorg anders dat je je ter plaatse goed laat informeren.

5. In een ruk naar de bestemming

Een camper is vaak ideaal omdat je de luxe van een zit- en slaapplaats altijd bij de hand hebt. Er is dan ook geen noodzaak om lange ritten te maken en dat wordt bij de eerste tochten nog wel eens vergeten. Zeker als er slechts een chauffeur voor de camper is, moet niet worden vergeten dat het besturen veel concentratie vereist. Maak er een gewoonte van om niet meer dan 4 uur per dag onderweg te zijn. Er zijn immers altijd plaatsen te vinden waar je kan genieten van je vakantie totdat de bestemming is bereikt.

Bekijk ook: Duurzaam kamperen, zo doe je dat