Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Cadeauinspiratie: dit zijn de leukste cadeaus voor de kampeerder

Cadeauinspiratie: dit zijn de leukste cadeaus voor de kampeerder

Als de feestdagen of de verjaardag eraan komen, wil je natuurlijk een leuk en origineel cadeau geven. Je wil iets geven waar ze iets aan hebben, of waar ze met veel plezier gebruik van maken. Maar wat geef je een kampeerder of een doorgewinterde backpacker? Wij zetten een aantal leuke cadeaus voor je op een rij, zodat je zoektocht net wat korter wordt.

1.      Powerbank

Een powerbank is niet alleen handig als je een dag op pad bent, maar zeker ook als degene die je een cadeau wilt geven gaat backpacken in een land als Oostenrijk of Tsjechië. Tijdens het backpacken is het altijd fijn om een opgeladen telefoon te hebben en eventueel ook andere apparaten op te kunnen laden. Je weet namelijk met backpacken lang niet altijd of je op tijd weer bij een plek bent waar je je telefoon kunt opladen. Kies een powerbank waar ze de telefoon twee keer of vaker mee kunnen opladen.

2.      Percolator

Zijn ze fan van een goed bakkie koffie? Dan zou een percolator nog weleens een fijn cadeau kunnen zijn. Je ziet deze bijzondere koffiepotjes veel terug op campings in Frankrijk en Duitsland, omdat ze weinig ruimte innemen en erg makkelijk schoon te maken zijn. Maar hoe werkt het? Bij een percolator zit water onderin het metalen kannetje en de koffie bovenin. Door het water te koken op een (gas)pitje of een andere warmtebron wordt het water door het filter gedrukt en wordt de koffie bovenin de percolator verzameld. Wat overblijft is een heerlijke kop koffie. Het enige wat je kampeerder nog mee hoeft te nemen is wat gemalen koffie in een klein busje.

3.      Dutch oven

Een duurder cadeau, maar voor de kampeerder die houdt van koken op vuur een must have: de Dutch oven. Een Dutch oven is een grote, zware gietijzeren pan, uitgevonden in Nederland, die je boven een houtvuur gebruikt om te koken. Doordat de pan van gietijzer is, kan boven het vuur de warmte gelijkmatig verdeeld worden. Het resultaat is zachter en sappiger eten. Geen enkel gerecht is te gek met een Dutch oven, want je maakt er stoofpotten, soepen, braadstukken, gebakken aardappelen, gebak, cakes en nog veel meer in. Een extra handig cadeau is de driepoot waar de Dutch oven aan kan hangen.

4.      Toilettas

Jazeker, een toilettas kan echt een handig cadeau zijn. Een compacte of opvouwbare toilettas scheelt ruimte en gewicht in de bagage. Toilettassen voor kamperen en reizen hebben zelfs steeds vaker een handig haakje, zodat de toilettas opgehangen kan worden en meerdere vakken kan bevatten.  Vooral op de camping of in de kampeerbus is een toilettas met een haakje handig, want je houdt genoeg ruimte over om je op te kunnen frissen, de toiletspullen op een plek te bewaren of deze weer gemakkelijk te verplaatsen.

5.      Thermosfles

Een lange autorit richting de bestemming, een dag hiken of een tocht door de bergen: een kop koffie of een andere warme drank kan je kampeerder overal wel gebruiken. Met een thermosfles nemen ze koffie, thee of zelfs soep gemakkelijk mee, zonder dat deze afkoelt. Verschillende thermosflessen die voor het kamperen zijn gemaakt hebben een beker die na gebruik er weer op geschroefd kan worden. Zo hoeven ze geen losse beker mee te nemen en kan er altijd een warme drank meegenomen worden tijdens het wandelen of een lange autorit.Auteur: Marloes