Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

5 tips om muggenbulten te voorkomen tijdens het kamperen

5 tips om muggenbulten te voorkomen tijdens het kamperen

Wat te doen tegen muggen tijdens het kamperen? Er zijn maar weinig dingen zo irritant als het gezoem van muggen als je net even lekker buiten zit of als je echt wilt gaan slapen. Wat helpt tegen muggen? Muggen verjagen is niet zo gemakkelijk als we zouden willen. Waar kunnen muggen niet tegen? 5 tips voor het weghouden van muggen!

1. DEET

Wat helpt echt tegen muggen? DEET kennen we al van vroeger, maar inmiddels is het middel een beetje omstreden. Als je geen al te hoog percentage neemt, dan is het echter geen risico voor de gezondheid. Vanaf 50% is er geen risico voor kinderen en volwassenen. Gaat het om baby’s of heel kleine kinderen, dan is 20% aan te raden. Het middel is dan echter wel eerder uitgewerkt. Bovendien heeft DEET niet bepaald een prettig luchtje.

2. Citronellaolie

Hoe verjaag je muggen nog meer? Met citronellaolie! Deze olie haal je gewoon bij de drogist. Het is een natuurlijk middel dat je gewoon op je armen en benen kunt smeren om de muggen te verdrijven. Ideaal als je op het terras zit! Muggen kunnen sowieso niet goed tegen citroengeurtjes. Ook een citroenboompje of citroenkaars werkt anti muggen.

3. Knuttengaas

Wil je de muggen ook buiten je tent houden? Dan is knuttengaas een optie. Bij de nieuwere tenten is dit vaak al standaard inbegrepen, maar als jouw tent of voortent dit nog niet heeft, dan is het zeker een goed idee om er nog een aan te schaffen. Het sluit prima af en het maakt dan ook niets uit of je licht aan hebt of niet. Het is alleen wel zaak om de boel goed afgesloten te houden.

4. Insectenlamp

Een insectenlamp: de meningen zijn hier nogal over verdeeld. Toch zijn er mensen die erbij zweren en daarom mag deze ook niet aan dit lijstje ontbreken. Een insectenlamp is via een bepaalde lichtsoort heel aantrekkelijk voor insecten, waardoor ze er regelrecht in vliegen. De insecten worden dan geëlektrocuteerd of verbrand. Dit ruik je wel een beetje, maar als het een goed middel tegen muggen is, dan nemen we dat maar voor lief.

5. Planten

We hadden het net al even over het citroenboompje, maar die neem je natuurlijk niet zo gemakkelijk mee. Maar wist je dat muggen ook helemaal niet van lavendel houden? Ook een goede optie om muggen te verjagen dus. Je kunt lavendel niet alleen als plantje meenemen, maar ook gedroogd werkt het prima. Kattenkruid en chrysanten worden ook wel genoemd als tips tegen muggen.

Wat te doen tegen muggen? Als je bovenstaande tips opvolgt, is de kans heel groot dat het jou lukt om muggen te verjagen. Natuurlijk moet je niet vergeten om deze zaken mee te nemen. Zo kun je ongestoord kamperen, of je nu buiten of binnen bent. Veel succes!

Lees ook: Handige paklijst voor het kamperen