Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

5 mooie caravan rondreizen door Europa

5 mooie caravan rondreizen door Europa

Vakantie is de tijd om te ontspannen en voor veel mensen is dat lekker uitrusten op een mooie plek met aangenaam weer. Maar vakantie is ook vaak een mogelijkheid om er eens op uit te trekken en een gebied te verkennen. Ben je geen fan van georganiseerde reizen dan is een caravan voor jou wellicht de juiste optie. Het biedt je veel vrijheid en de kans om helemaal je eigen pad te kiezen. Hieronder staat een globale indicatie van caravan rondreizen in Europa die wellicht bij jou passen. Je kan alles zelf regelen of gebruik maken van reisbegeleiders zoals bij de ANWB die een route compleet voor je uitstippelen.

Caravan rondreizen door Europa: 5 x inspiratie

Op zoek naar mooie caravan rondreizen door Europa? Hieronder kun je 5 x inspiratie opdoen.

1. Normandië en Bretagne

Het noordwesten van Frankrijk is niet het meest bezochte deel van Frankrijk door Nederlanders. Via een rondreis kan je echter ontdekken dat ook Normandië en Bretagne veel te bieden hebben. Zo maar een rijtje: de stranden van D-Day, Mont Saint-Michel en St. Malo. Maar ook vind je hier schilderachtige stadjes, talloze kastelen en ruige natuur. Daarbij lekker eten en het is niet erg ver van Holland.

2. Vasteland Griekenland

De eilanden zijn mooi maar het vasteland van Griekenland heeft ook veel te bieden van oudheidkundige wonderen in Athene tot resten van de oudste beschaving in Europa elders in het land. Uiteraard  is mooi weer bijna vanzelfsprekend en ben je altijd dicht bij het strand en de zee. Campings zijn er in overvloed waarbij de prijs/kwaliteit verhouding zeker niet slecht is.

3. Kroatië

Na het uiteenvallen van Joegoslavië is Kroatië het land dat zich het snelst heeft ingesteld op westerse toeristen. Het land heeft ook veel pluspunten van de ligging aan de azuurblauwe Adriatische Zee tot de oude historische steden die prachtig zijn bewaard en de opzienbarende natuur zoals de watervallen van Plitvice en Krka. Dit is vooral in de zomer een geweldig gebied om rond te trekken en de gastvrijheid te ervaren in stad en op het platteland.

4. Noorwegen en Zweden

Als hoge temperaturen en iedere dag zon geen voorwaarden zijn voor een geslaagde vakantie is het noorden van Europa wellicht iets voor jou. Noorwegen en Zweden zijn rijke landen met een uitstekend wegennet. Maar het zijn ook zeer dunbevolkte landen. Buiten de grote steden die zich in het algemeen in het zuiden bevinden, is er natuur, natuur en nog eens natuur. Ook de Noren en Zweden trekken in de zomer vaak naar het noorden en hebben een tweede huisje in de bossen. Toch lijkt het gebied praktisch leeg. Let wel op dat je goed voorbereid de nog wilde natuur intrekt.

5. Spanje en Portugal

Dit zijn bekende vakantielanden voor Nederlanders, maar ken jij meer dan de Costa’s? Niet ver van de zee en de standen vind je ook het echte Iberisch schiereiland met pittoreske dorpjes en vissersplaatsen. Niet alleen in de steden, maar ook elders zijn de Moorse invloeden nog steeds zichtbaar. Zowel Portugal als Spanje hebben vele kandidaten voor een citytrip die je niet snel zal vergeten. Praktisch iedere dag mooi weer is het vanzelfsprekend in het hele gebied.  

Bekijk ook: Kustroute Kroatië: deze plaatsen kun je aandoen