Campings zoeken in La Rioja

CAMPINGS ZOEKEN IN LA RIOJA

Een zeer kleine en onbekende streek in Spanje is La Rioja. Het ligt in het noorden van Spanje en ligt ongeveer net onder de Pyreneeën. De streek ligt net onder Baskenland wat de meeste mensen wel zullen kennen. Met maar 300.000 inwoners is het de minste bewoonde provincie in Spanje. De streek is echter wel bekend van zijn wijn. De Rijonwijn die vast veel mensen wel kennen komt namelijk uit deze streek. In deze streek zijn wel meer dan 500 wijnhuizen waar de wijn wordt geproduceerd. Lees meer 

Populaire bestemmingen in La Rioja

De streek La Rioja

De hoofdstad van La Rioja is Logroño. De stad heeft nog vele punten waar de geschiedenis nog goed zichtbaar is. Daarnaast is de stad onderdeel van de Pelgrimsroute, maar daarover later meer. De stad houdt zich ook veel bezig met de productie van wijn. De druiven worden in de stad aangeleverd en de bevolking maakt hier zelf wijn van en deze is op veel plekken te nuttigen. De wijn is hier zo bekend, dat de stad zelfs een speciaal festival organiseert voor de wijn. Dit festival heet het Harvest festival en vindt plaats in de derde week van september. Helaas heeft deze stad niet een grote hoeveelheid aan culturele gebouwen. De stad is echter wel in tweeën gedeeld, waarbij het oude en nieuwe gedeelte van de stad gescheiden is door de rivier de Ebro. De stad is in de laatste jaren steeds groter geworden.

Een camping vakantie op de motor

Voor de motorliefhebbers klinkt een vakantie op de motor vaak als muziek in de oren. Zeker als de bestemming een warm land is, zijn veel mensen hier wel voor te porren. Onderweg naar Spanje kunnen er tussenstops worden gemaakt in Frankrijk, waar ook genoeg mooie plekken zijn om te verkennen. Eenmaal aangekomen in Spanje is een vakantie in La Rioja een goede bestemming voor een motor vakantie. De meeste campings hier in de omgeving beschikken over stacaravans, waardoor je niet al te veel spullen mee hoeft te sjouwen naar het zuiden. In de omgeving van Logroño is een autoweg die ook zeer geliefd is onder de motorrijders. Op deze route is de natuur van La Rioja goed te zien.

De natuur in La Rioja

In het zuiden van La Rioja zijn een aantal natuurparken te vinden. De natuurparken bevinden zich in de bergen. De bergen liggen daarnaast ook in een bosrijke omgeving, waardoor je ook in het bos kan wandelen. Het is ook mogelijk om een camping te boeken in een natuurpark. Op deze manier ben je geheel omringd door de mooie natuur. Het is verder ook mogelijk om door middel van de autoroutes het hele gebied beter te bekijken en zo bijvoorbeeld nog een dagje strand mee te pakken. Zo kun je zelf je hele vakantie samenstellen en verschillende gebieden bekijken.

De geschiedenis van de streek

In november 1977 werd er in een klooster in La Rioja een groot feest gehouden. Dit klooster is gelegen in de gemeente San Millán de la Cogolla, wat in het westen van de streek ligt. De reden voor het feest was dat de bibliotheek op dat moment precies 1000 jaar bestond. In het klooster is een bibliotheek waar een speciaal boek aanwezig is. Dit boek werd in de 10e of 11e eeuw geschreven en bevatte kanttekeningen van de Spaanse taal en is daarmee het eerste schrift van de Spaanse taal.

De dinossaurussentijd

In de tijd van de dinosaurussen lag het gebied van Cameros nog onder water. Het water liep echter niet tot zeer grote hoogtes, waardoor het voor de dinosaurussen haalbaar was om hier nog doorheen te manoeuvreren. In de loop der jaren is het gebied opgedroogd en werden de sporen van de dino’s zichtbaar. Dit is één van de belangrijkste gebieden voor paleontologen. Het gebied is nu als een natuurpark bekend en het is nog steeds mogelijk om deze sporen te aanschouwen. Het is dan ook zeker een kijkje waard om zelf te ontdekken hoe groot de sporen nou eigenlijk echt zijn.

De pelgrimsroute door La Rioja

De pelgrimstocht loopt van Roncesvalles in Frankrijk naar Santiago de Compostela. De route eindigt uiteindelijk in Belorado. De route loopt door een aantal dorpjes en steden in de streek, maar ook door de hoofdstad van La Rioja. Op een aantal plekken in de streek is nog veel terug te zien van deze route. Zo zijn er een aantal herbergen te vinden, waar de pelgrims overnachten. Maar ook de bruggen waar zij overheen liepen op weg naar de volgende bestemming van de route.