Campings zoeken op Gran Canaria

CAMPINGS ZOEKEN OP GRAN CANARIA

De Canarische Eilanden liggen natuurlijk een flink stuk van het Europese vaste land af. Dat neemt niet weg dat het een zeer geliefde bestemming is om lekkere zonvakanties te vieren. Ook al is het zo dat de vakanties vaak worden geboekt met een vliegreis, staat je eigenlijk niets in de weg om gewoon je intrek te nemen op een camping op Gran Canaria. Er is immers heel veel mogelijk op dit gebied! Lees meer 

De bijzondere natuur van Gran Canaria

Een reden waarom campings op Gran Canaria altijd weer populair blijken is het bijzondere landschap waarin je terechtkomt als je naar het eiland op vakantie gaat. Zo is het eiland bijvoorbeeld vulkanisch. Dit levert bijvoorbeeld een heel ander type strand op dan je gewend bent op het Europese vasteland.

Dat neemt niet weg dat je op Gran Canaria ook een aantal leuke plaatsen vindt waar je je ogen kunt uitkijken. De natuur is bijvoorbeeld vele jaren een belangrijk speerpunt van de ontwikkeling geweest. Daardoor is er bijvoorbeeld steeds meer bosgebied te vinden.

Belangrijke bezienswaardigheden op Gran Canaria

Gran Canaria is door de natuur een geliefde bestemming voor fietsers en wandelaars. Ben je nu niet dit type vakantieganger, dan hoef je je geen zorgen te maken. Er zijn namelijk ook nog heel veel andere opties. Denk eens aan:

Calle Triana

In Las Palmas, de grootste plaats op het eiland, vind je de Calle Triana. Voor de één is dit een geweldige winkelstraat, voor de ander een architectonisch hoogstandje dankzij de mooie gevels.

Roque Nublo

Het is even klimmen, maar dan kan je wel over het hele eiland en ver de oceaan in kijken. Ook met de auto te bereiken.

Playa de Maspalomas

Door het strand een goed gebied om te recreëren, door de duinen een prima gebied om een fijne wandeling in te houden.

In de winter

Kamperen op Gran Canaria is niet alleen in de zomer zeer geliefd. Een flink aantal liefhebbers kiest er juist voor om de natuurcampings en kleine campings juist in de maanden waarin het wat kouder wordt in eigen land te bezoeken. Juist dan is het er perfect weer om even overal aan te ontsnappen en tot rust te komen.

Dan is het bijvoorbeeld ook geschikt als locatie om veel te fietsen en te wandelen. Bijvoorbeeld de eerdergenoemde heuvels op en uitkijken over de verre gebieden is in die periode een zeer geliefde bezigheid voor de bezoekers van mensen die op een camping in Gran Canaria staan.

Soorten campings op Gran Canaria

Juist omdat deze bestemming het gehele jaar rond aantrekkelijk kan zijn, is het aanbod in campings op Gran Canaria ook zeer divers. Er zijn echte familiecampings, bijvoorbeeld met grote zwembaden, die het vooral in de zomer goed doen. Hier is het vaak dan ook flink druk.

Bekijk alle campings in Spanje

Juist in de minder drukkke maanden zijn ook andere campings in trek. De kleine campings en natuurcampings van Gran Canaria, die overigens ook in de zomermaanden te boeken zijn, zijn dan ook heel populair.

Welk type je ook bent, het mag duidelijk zijn dat je op dit eiland genoeg te doen hebt om je een vakantie lang te vermaken. Waar wacht je eigenlijk nog langer op? Je boekt nu direct gemakkelijk een vakantie naar Gran Canaria!