Campings in Drachten zoeken

CAMPINGS IN DRACHTEN ZOEKEN

Na Leeuwarden is Drachten de grootste stad van Friesland. Mensen kennen deze stad vooral van het skûtsjesilen. Elk jaar wordt dit twee weken durende evenement georganiseerd. Op verschillende locaties kun je kijken naar de wedstrijden tussen de skûtsjes. Bij Drachten is ook veel natuur te vinden. Er liggen geweldige fiets- en wandelroutes en mountainbikepaden rondom de stad. Ook de stad zelf is mooi en een geschikte plek voor een dagje winkelen. Een camping in de omgeving van Drachten zorgt dus geheid voor een leuke en gevarieerde vakantie. Lees meer 

Kamperen bij Drachten

Er zijn veel mooie wandel- en fietsroutes in de vele mooie natuurgebieden in de buurt van Drachten. Friesland is niet voor niets uitgeroepen tot de beste fietsregio van Nederland. Neem dus zeker je fiets mee als je deze kant op gaat. Drachten wil zich profileren als culturele en creatieve stad en als tegendraads, anders dan anders, en eigenzinnig. Past dit bij jou? Dan moet je zeker kiezen voor een camping bij Drachten.

Soorten campings bij Drachten

Bij Drachten kun je prima kamperen. Er zijn ruim voldoende mogelijkheden om een camping te boeken die dicht bij de stad ligt, maar als je liever kiest voor een kleine natuurcamping dan kan dat natuurlijk ook. Ons aanbod bestaat uit grote en kleine campings en als je luxe zoekt, ga je dat zeker ook vinden. Er zijn ook veel campings die camperplaatsen aanbieden. Waar wacht je nog op? Boek snel je kampeervakantie!

Leuke dingen om te doen in en rond Drachten

Drachten is een sfeervolle stad met veel mooie natuur in de omgeving, dus er is altijd wel iets leuks te doen. Wij hebben een top vijf voor je gemaakt:

Museum Dr8888

In het centrum van de stad, in een oud Franciscaner klooster, vind je Museum Drachten. Hier kun je kunst bekijken van kunstenaars die verbonden zijn aan Friesland. Er liggen ook archeologische voorwerpen die zijn opgegraven in de omgeving, zoals de grootste trechterbeker die in Nederland gevonden is.

Drents-Friese Wold

Breng zeker een bezoek aan dit mooie natuurgebied. De natuur is hier erg gevarieerd, want je vindt hier bos, heide en stuifzand. Je kunt hier naartoe om te wandelen of te fietsen en je kunt hier ook paardrijden.

De Friese Wouden

Nog zo’n mooi gebied om naartoe te gaan. Het bestaat uit verschillende natuurgebieden, ook weer met een zeer divers landschap vanwege de bossen en moerassen en het vele water.

De Waddenzee

Het is van Drachten niet ver meer naar de Waddenzee, één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Wandel hier door de duinen of over het strand of ga wadlopen.

Sneek

Ga eens een dagje naar een andere stad. Sneek is een erg leuke bestemming, want je kunt hier goed winkelen en er is ook genoeg te doen en te zien op het gebied van cultuur en geschiedenis. Ga dan ook naar het Sneekermeer om eventueel een boottocht te maken.

Boek nu!

Ben jij al overtuigd? Wij wel! Daarom hebben wij ook zo’n goed aanbod voor je van campings bij Drachten, zodat jij niet meer zo hoeft te zoeken. Neem dus een kijkje bij onze selectie en boek je favoriete camping!