Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Portugal Natuurcampings

Portugal Natuurcampings
1 Campings
1 Campings

Natuurcampings in Portugal zijn dé ideale vakantie voor iedereen die hard toe is aan een stukje ontspanning, maar tegelijkertijd ook graag actief bezig is. Het betekent kamperen in de natuur, maar dan wel in alle rust en ruimte. Portugal wordt de laatste jaren weliswaar populairder als vakantiebestemming, maar gelukkig is het tot op heden niet té druk.

Het echte ontspannen doe je hier. Kamperend aan de voet van een bergachtig gebied of te midden van glooiende heuvels. Je buren zijn de lokale inwoners van een klein dorpje. Je voelt je hier niet een van de vele toeristen, maar gaat op in de natuur en maakt echt kennis met het land. Wil jij dit schitterende land eens goed leren kennen? Kies dan voor een natuurcamping in Portugal.

Portugal als ideaal kampeerland

Kamperen in Portugal kan op alle mogelijke manieren. Natuurcampings geven je altijd net iets meer het gevoel dichter bij het land te staan. Bovendien is Portugal nog eens een land dat zich prima voor dit soort campings leent. De natuur is er afwisselend en het klimaat aangenaam. En er zijn nog vele kleine plekjes waar tot op heden nog maar weinig toeristen hun voetsporen hebben nagelaten.

Het enige nadeel aan die verscheidenheid in natuur is dat het lastig kiezen is waar je heen moet gaan! Alhoewel de ene regio niet onderdoet voor de andere, zetten we een aantal interessante keuzes voor jou op een rijtje:

Natuurcampings in de Algarve

Vakantie vieren op een natuurcamping in Algarve betekent zon, zee en strand maar dan op een andere manier. Geen accommodaties waar massa’s andere toeristen je rust verstoren. Geen campings waar je in de rij moet staan voor de douches. Integendeel. Natuurcampings in de Algarve leveren het bewijs dat je ook vlakbij een populair kustgebied in alle rust kunt kamperen.

Natuurcampings in Noord-Portugal

Landelijk en traditioneel. Veel kleine dorpjes en wijngaarden. In het noorden vind je ook de allergroenste streek van het land, Minho. Maar vergeet ook de Douro niet, met zijn talloze valleien en wijngaarden. Porto en Braga zijn de bekendste steden van het noorden. Kamperen op een natuurcamping in Noord-Portugal lijkt je even terug in de tijd te brengen. Hier geniet je van het authentieke karakter van het land.

Bekijk alle campings in Noord-Portugal

Natuurcampings in de Beiras

En wil je kamperen in de meest ongerepte natuur van Portugal? Dan moet je hier zijn. Pittoreske dorpjes tussen rotsachtige gebieden domineren hier het landschap. De Serra da Estrela is hier het meest bekende natuurgebied en is ook de hoogste bergketen van het

Portugese vasteland. Kies je voor een natuurcamping in de Beiras? Ga dan zeker in dit natuurgebied wandelen. Op een aantal schapenherders na kom je vaak vrijwel niemand tegen.

Waar je ook besluit neer te strijken, op een natuurcamping in Portugal ga je gegarandeerd een ontspannen vakantie tegemoet. Zie jij het al voor je? Wandelingen in de bergen, wijntjes in de lokale restaurants en een duik in het verkoelende water van de Atlantische Oceaan…. wie klinkt dat nou niet als muziek in de oren? Via onze pagina boek je de mooiste natuurcampings van Portugal!