Campings in Berchtesgaden zoeken

CAMPINGS IN BERCHTESGADEN ZOEKEN

De plaats Berchtesgaden is in de Duitse geschiedenis vooral bekend vanwege de rol die deze plaats speelde in de periode voor en ook tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar je kunt een camping in Berchtesgaden ook prima bezoeken vanwege de mooie omgeving. Wanneer je een verblijf boekt op een camping in het Berchtesgadener Land verzeker je jezelf ervan at je verblijft in een prachtige omgeving met bergen en groene dalen. Omdat je dicht bij de grens zit kun je vanaf de campings in Berchtesgaden ook gemakkelijk een uitstapje maken naar Oostenrijk. Ook dat is een belangrijke reden voor toeristen om dit gebied te bezoeken. Lees meer 

Kamperen in de regio Berchtesgaden

Als je gaat kamperen op één van de campings in Berchtesgaden dan kun je niet alleen genieten van de prachtige omgeving. Je kunt gebruik maken van de voorzieningen op de campings, die onder meer zijn ingericht voor gezinnen met kinderen. Op deze zogenaamde familiecampings in Berchtesgaden is vaak een speeltuin aanwezig, soms een zwembad en in het hoogseizoen wordt er voor entertainment voor de kinderen gezorgd zodat de ouders ook een beetje van hun rust kunnen genieten. Op een kleine camping in Berchtesgaden vind je vooral natuurliefhebbers die het prettig vinden om onder wat primitievere omstandigheden hun vakantie door te brengen.

Bekijk alle campings in Beieren

Het verleden van Duitsland vind je in Berchtesgaden

Het plaatsje Berchtesgaden heeft een roemrucht verleden. Nazi-leider Adolf Hitler had er namelijk zijn woning ten tijde van zijn heerschappij over Duitsland en ook tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het Adelaarsnest, de bijnaam van zijn huis in de bergen, bestaat nog steeds. Daarnaast zijn er restanten te vinden van andere nazi-leiders zoals Goering en Bormann. Het huis van Hitler, dat hij in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw liet bouwen, is bekend om het uitgebreide ondergrondse gangenstelsel. Omdat de nederzetting van de toenmalige Duitse leiders in de laatste periode van WOII zwaar werd gebombardeerd door de Geallieerden, is er niet veel meer van over. Desondanks trekt deze plek jaarlijks veel toeristen, waaronder zowel in de geschiedenis geïnteresseerden als nazi-sympathisanten.

Wintersport in Berchtesgaden

De regio Berchtesgaden is ook vooral bekend vanwege de mogelijkheden voor wintersport. De meeste campings zijn in deze periode gesloten omdat het in de winter over het algemeen te koud is om te kamperen. Maar wil je met de camper naar de wintersport dan zijn hiervoor wellicht nog wel mogelijkheden te vinden in deze regio. Je kunt bij de campings in Berchtesgaden informeren naar de mogelijkheden.

Ontdek de mooie regio Berchtesgaden

De bekendste berg in het gebied is de Waltzmann. Vanwege zijn vorm met meerdere toppen staat de berg in de omgeving bekend als “Waltzmann mit Frau und Kinder”. Deze bekende berg is gelegen in het Nationaal Park Berchtesgaden, waar je mooie wandelingen kunt maken en genieten van prachtige vergezichten. Wil je kamperen op één van de mooiste plekken van Duitsland? Boek dan nu een verblijf op een camping in Berchtesgaden. Je kunt er prachtige bergwandelingen maken, genieten van de prachtige omgeving en bovenal van de rust.

Bekijk alle campings in Duitsland