GENIETEN OP EEN CAMPING AAN HET WATER IN NEDERLAND

Nederland is een waterland. En daarom zijn er in Nederland ook veel campings aan het water. Je vindt ze in alle provincies, al zijn er plaatsen in Nederland die bij uitstek bekend zijn vanwege de campings aan het water die je daar kunt vinden. Campings aan een meer in Nederland vind je vooral op de Veluwe en in Friesland. Maar op veel plaatsen kun je ook langs de rivier kamperen. Hier zijn ook veel camperplaatsen beschikbaar voor kampeerders die het leuk vinden om rond te trekken en van plaats naar plaats te gaan. Langs het water vind je in Nederland ook veel kleinschalige campings. Deze behoren soms tot boerderijen die een deel van hun land hebben ingericht als camping voor de zomermaanden. Lees meer 

Genieten op kleinschalige campings aan het water

Niet iedereen houdt van drukke en in de zomer overvolle campings. Gelukkig zijn er ook kleinschalige campings aan het water in Nederland. Je vindt deze campings in heel Nederland. Het zijn plekken waar hooguit enkele tientallen kampeerders tegelijk hun vakantie doorbrengen. Deze campings hebben meestal wel minder voorzieningen maar de service is uitstekend en je bent verzekerd van een rustige vakantie. Ideaal als je lekker wilt relaxen of gewoon met een goed boek bij je tent wilt zitten. Op sommige van deze campings zijn kinderen niet welkom, maar dit geldt niet voor alle kleine campings aan het water in Nederland. Je kunt natuurlijk ook lekker van de omgeving genieten met mooie wandelingen of een lange fietstocht door de regio.

Genieten aan het meer op een gezellige camping

De bekendste plaatsen waar je in Nederland een camping aan het meer kunt vinden zijn de Veluwe met het gelijknamige Veluwemeer en de provincie Friesland. Op de Veluwe vind je meerdere campings rond het Veluwemeer, hier kun je ook prima kamperen als je naar Lowlands gaat in Biddinghuizen, één van de bekendste popfestivals van Nederland. In Friesland vind je veel campings aan het meer omdat Friesland bekend staat vanwege zijn vele grote meren. Varen en zeilen is dan ook erg populair in deze provincie. Je kunt in iedere haven een bootje huren om lekker het water op te gaan. In bepaalde delen van de provincie kun je op de meren ook heel goed windsurfen en andere watersporten beoefenen. Maar ook in andere delen van Nederland vind je mooie campings aan het water.

Reserveer nu gemakkelijk een leuke camping in Nederland aan het water

Zoek je een fijne camping aan het meer, de rivier of een goede visvijver in Nederland? Via Campings.nl kun je nu heel gemakkelijk selecteren en direct reserveren. Je kunt van alle campings een beschrijving bekijken en zo bepalen welke camping aan jouw wensen voldoet. Ga je op vakantie tijdens de schoolvakantie dan is het aan te raden om op tijd te reserveren. Sommige campings zijn erg populair en daarom soms al vroeg in het seizoen volgeboekt. Ook voor een vakantie met de kinderen is een camping aan het water in Nederland een prima idee.