Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Op de camping met oud en nieuw, onze tips

Op de camping met oud en nieuw, onze tips

Oud en nieuw vieren op de camping? Waarom niet! Steeds meer campings in Nederland en omringende landen zijn ook open in de winter. De exploitanten doen er dan alles aan om het ook gezellig te maken tijdens de feestdagen met versiering en evenementen. Wil jij dit jaar ook een bijzondere jaarwisseling op de camping? Lees dan eerst de volgende tips.

Met oud en nieuw op de camping

Van plan met oud en nieuw op de camping te verblijven? Hieronder lees je waar je op moet letten als je een camping boekt met oud en nieuw.

1. Maak je camping-inventaris winterproof

Kamperen in de winter kan beslist comfortabel zijn, maar dan moet je wel goed voorbereid zijn op de mogelijke kou. Inspecteer je uitrusting dus kritisch. Zijn de slaapzakken warm genoeg en zijn de haringen geschikt voor bevroren grond of sneeuw? Ook wat kleding betreft zal je goede keuzes moeten maken. Laagjes is een optie die bij het winterkamperen hoort.

2. Informeer naar een vuurwerkvrije camping

Het is voor veel mensen, maar ook huisdieren iets om tegen op te zien: het vuurwerk rond de jaarwisseling. Ook daar spelen campingeigenaren op in. Een camping die midden in de natuur ligt en ver genoeg van de bewoonde wereld kan je een oase van rust bieden in drukke tijden. Informeer bij de campings welke je deze garantie van een vuurwerkvrije omgeving bieden.

3. Zin in een uitje? Bezoek een kerstmarkt

Het is nu eenmaal winter en als je een uitje zoekt in deze tijd is een kerstmarkt een voor de hand liggende optie. Bijna overal is er een kerstmarkt in de nabije omgeving die vrijwel de gehele maand december geopend is. Vanuit Nederland is het echt niet moeilijk om een kerstmarkt in Duitsland te bezoeken, maar ook België biedt een aantal leuke mogelijkheden. Vlak over de grens heeft Antwerpen een bijzondere kerstmarkt te bieden.

4. Hou je toch meer van comfort? Ga naar de glamping

Is voor jou luxe tijdens oud en nieuw vanzelfsprekend? Wellicht is een glamping dan meer geschikt voor jou. Wat dacht je van een camper met kachel en een chique badkamer zonder dat je daarvoor de kou in hoeft. Je kan ook kiezen voor een hut met een luxe bed en een open haard. Glamping is kamperen zonder de lasten die daar normaal gesproken bij horen. Niet iedereen beschouwt een glamping als het echte kamperen, maar uiteraard maak jij je eigen keuzes.

5. Trek erop uit

Indien je op een camping midden in de natuur zit, is dit de mogelijkheid om eens te genieten van een winters landschap. Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Let goed op de weerberichten en pak jezelf goed in. Op die manier wordt een trektocht een prachtige manier om van de natuur te genieten zoals je die maar zelden ziet.

6. Maak er een feest van

Oud en nieuw is de tijd van de hapjes en drankjes. Die kan je ook regelen op de camping. Nodig je familie of campingburen uit en maak er een echt feest van. Een voordeel van de camping is dat er vaak ook de mogelijkheid is voor een veilig feestvuur. Zo wordt oud en nieuw echt bijzonder op de camping.

Bekijk ook: Kamperen met kerst: deze kerstmarkten mag je niet missen