Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Kamperen met kerst: deze kerstmarkten mag je niet missen

Kamperen met kerst: deze kerstmarkten mag je niet missen

Misschien is de combinatie kamperen en kerst niet de eerste waar je aan denkt. Toch zijn in veel landen met mooie kerstmarkten ook in de winter er een aantal campings open. Met een goede voorbereiding kan een vakantie in de winter dan echt bijzonder worden. Hieronder staan 5 kerstmarkten op een rij die je eigenlijk niet mag missen.

Kamperen in de winter? 5 kerstmarkten die je niet mag missen

Bij kamperen in de winter hoort natuurlijk ook een speciaal sfeertje. Wat dacht je van een camping in de buurt van een kerstmarkt? Hieronder 5 bijzondere kerstmarkten.

1. Kopenhagen

Een van de attracties in Kopenhagen is de aanwezigheid van echte rendieren. De hele binnenstad wordt omgetoverd tot een feestelijk gebeuren met licht, muziek en versieringen. Er zijn diverse markten waar de stalletjes zorgen voor die bijzondere sfeer die december nu eenmaal dient uit te stralen. De kerstmarkt in Kopenhagen is niet een van de grootste maar wellicht wel de meest gezellige over de grens.

2. Maastricht

De grens over voor een mooie kerstmarkt hoeft eigenlijk niet. In Maastricht wordt  het Vrijthof een prachtige kerstmarkt in december. Behalve veel versiering en houten kraampjes hoort er in ons land een ijsbaan en een reuzenrad bij. Dat de kerstmarkt in Maastricht wel in de smaak valt, blijkt uit het feit dat er ieder jaar meer dan een miljoen bezoekers komen ongeacht de concurrentie vlak over de grens in Duitsland.

3. Praag

Sneeuw hoort eigenlijk bij een kerstmarkt maar daar kan in december geen garantie voor worden gegeven. In Praag heb je echter een redelijke kans dat er een pak sneeuw ligt dat voor die plaatjes zorgt die echt horen bij de kerst. In Praag nemen ze het kerstfeest zeer serieus. Dat merk je al aan de kerstboom. Deze moet perfect zijn en het is dan ook een grote eer als een boseigenaar deze mag leveren. Verder is er veel verlichting en versiering  en ruik je overal de heerlijke geuren van warme typische kerstgerechten.

4. Londen

Londen mag  dan een kosmopolitische  wereldstad zijn, Engelsen hechten ook aan tradities. Al in november worden de eerste versieringen opgehangen. In december is iedere winkel voorzien van prachtige verlichting en is het een strijd om de mooiste etalage te tonen. Overal vind je kerstbomen en ijsbaantjes. Wil je echt in de sfeer van kerstmis komen dan is Hyde-park een aanrader. Hier wordt ieder jaar een winter-wonderland gerealiseerd. Ook aan de oevers van de rivier de Theems worden diverse markten opgebouwd. Gedurende de kersttijd vergeten de Britten ook even die typische stiff upperlip en is gastvrijheid troef.

5. Keulen

Uiteraard hoort er een Duitse kerstmarkt op deze lijst, want onze oosterburen zijn daar experts in. Eigenlijk is er in iedere grote stad wel een mooie kerstmarkt te vinden en ze hebben allemaal iets bijzonders. Keulen zegt ieder jaar de grootste kerstboom op te tuigen, maar ook andere steden beweren dat. In ieder geval heeft Keulen iets dat andere steden niet kunnen bieden: een prachtig verlichte Dom als achtergrond. Keulen heeft 7 verschillende kerstmarkten in het centrum die allemaal een andere sfeer hebben. Ze liggen allemaal in de buurt van de Dom. De kerstmarkt in Keulen wordt de meest bezochte in Duitsland genoemd en dat betekent echt iets in het land van de kerstmarkten.

Bekijk ook: De 6 leukste kerstmarkten in Nederland