Campings in Kopenhagen zoeken

CAMPINGS IN KOPENHAGEN ZOEKEN

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en telt iets minder dan 600.000 inwoners. Het ligt in het oosten van het eiland Sjaelland, een onderdeel van Denemarken. Kopenhagen is een nette schone stad waar veel te beleven valt. De stad probeert zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn; in het centrum mogen bijvoorbeeld geen auto’s rijden. Daarnaast barst Kopenhagen van de musea en kunstgaleries, een echte aanrader voor de kunstliefhebber dus. In de theaters is iedere week wel een opera- of balletvoorstelling te bezoeken en ook bands en artiesten treden vaak op in deze veelzijdige stad. Lees meer 

Thema's

Populaire thema's in Kopenhagen

Kamperen in Kopenhagen

De stad Kopenhagen is modern en welvarend. Als je door de stad wandelt, merk je dat er veel geld en tijd wordt gestoken in het onderhoud van de stad en van de natuur. Verder heeft de stad oude gebouwen, maar ook moderne architectuur, een unieke combinatie. Als je de stad actief wil ontdekken, is een fietstocht de makkelijkste manier. De stad heeft brede fietspaden en de automobilisten houden altijd rekening met fietsers. Kopenhagen is een charmante stad met mooie huizen en straten en een knus centrum.

Soorten campings in Kopenhagen

Kopenhagen is de perfecte stad voor de cultuurliefhebber en kamperen is de beste mogelijkheid om de stad te verkennen. In en rondom de stad is het openbaar vervoer goed geregeld en dus een ideale manier voor kampeerders om het centrum te ontdekken. Veel campings liggen in de natuur en zijn omgeven door bossen en parken. Daarnaast is de omgeving perfect voor fietstochten, dus ook voor de actieve kampeerder is er genoeg te doen! In de buurt van Kopenhagen vind je ook genoeg camperplaatsen. Verder zijn er ook voldoende strandcampings dichtbij zee.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Nyhavn

Dit kleine knusse haventje is misschien wel de populairste toeristische attractie van Kopenhagen. Het kenmerkt zich door de felgekleurde gevels van de huizen en het mooie uitzicht over de haven. Aan de haven liggen veel terrasjes en dit is in de zomer de hotspot van Kopenhagen. ’s Nachts is dit dé plek om uit te gaan. Een bekend persoon die hier jarenlang heeft gewoond is de schrijver Hans Christian Andersen.

De Kleine Zeemeermin

Ook een erg populaire toeristische trekpleister is het beeld van de kleine zeemeermin. Het beeldje is ontworpen en gemaakt naar aanleiding van het sprookje ‘’de kleine zeemeermin’’ dat is geschreven door Hans Christian Andersen. Niemand weet eigenlijk waarom het kleine beeld zo populair is en waarom toeristen in de rij staan om ermee op de foto te kunnen.

Tivoli

Tivoli is een pretpark en ligt in het hartje van Kopenhagen. Ongeveer vier miljoen mensen komen per jaar naar dit populairste attractiepark van Denemarken. In de avond ziet het park er prachtig uit met alle lichtjes die je kan bekijken vanaf één van de vele terrasjes.

Kopenhagen voor de nieuwsgierige kampeerder!

Kopenhagen is dé stad voor de actieve kampeerder. Cultuurliefhebbers kunnen op bezoek bij de verschillende musea, kunstgaleries en voorstellingen. Daarnaast heeft de stad vele gebouwen in verschillende stijlen. Voor een dagje shoppen zit je ook goed in Kopenhagen, en lekker eten en drinken kan in één van de hippe tentjes die de stad te bieden heeft. Kies daarom voor een camping of kampeerpark in Kopenhagen en ontdek deze prachtige stad!

Bekijk alle campings in Denemarken