Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Leuke vakantiebestemmingen in Europa voor stelletjes

Leuke vakantiebestemmingen in Europa voor stelletjes

Niet alleen op Valentijnsdag wil je graag met je lief een leuke vakantiebestemming in Europa bezoeken, maar misschien is het een mooie dag om al een keuze te maken. Er zijn in Europa genoeg plaatsen te vinden waar je een heerlijke romantische tijd kan doorbrengen. Dat kan met een tentje, maar als je met z’n tweeën bent is een camper ook ideaal om de vrijheid te hebben diverse bezienswaardigheden in de omgeving te bewonderen. Uiteraard kan je ook een glamping kiezen, deze luxe vorm van kamperen wordt steeds populairder. Op zoek naar leuke vakantiebestemmingen in Europa voor stelletjes? Doe hieronder vast inspiratie op.

5 leuke vakantiebestemmingen in Europa voor stelletjes

Hieronder vind je 5 leuke vakantiebestemmingen in Europa voor stelletjes. Van Italië tot Denemarken en van Ierland tot Portugal.

1. Florence

In Florence zijn er zoveel romantische plekjes waar je kan dwalen dat je er de tijd voor moet nemen. Maar zet in ieder geval de Boboli-tuinen op de agenda. Deze zijn eigenlijk ieder seizoen prachtig. Ben jij iemand die een zonsopgang op -ondergang het toppunt van romantiek vindt dan moet je op de Piazzala MichelAngelo zijn. Indien je best een sportieve inspanning tijdens de vakantie wilt ondernemen, klim dan naar de top van Giotto’s Campanile en geniet van het uitzicht op deze prachtige stad.

2. Kopenhagen

De Deense hoofdstad heeft vooral een imago van gezellig door de vele kleine gekleurde huisjes aan de haven maar ook in de stad. Een bezoek aan de kleine zeemeermin zal je echter ook meteen weer herinneren aan het sprookje waarin liefde een hoofdrol speelt, echte liefde met de pijn die ook daarbij hoort. Wil je de liefde van je leven bezegelen? Loop dan hand in hand over de brug Bryggebroen, de Denen zijn er van overtuigd dat dit de garantie is voor een lang en gelukkig leven samen.

3. Comomeer

Hou je van water en romantiek dan is het Comomeer the place to go. Een boottochtje over het meer toont je een geweldig uitzicht op de schilderachtige dorpjes en de mooie kastelen en landhuizen die hier zijn gebouwd. Ook in het verleden wist men de mooiste plekjes in Europa wel te vinden en wie genoeg geld had, bouwde daar zijn eigen paleisje. Veel van deze villa’s en de daarbij behorende tuinen zijn nu open voor bezoekers.

4. Giant’s Causeway, Noord Ierland

Volgens de legende gingen twee reuzen aan het bakkeleien en smeten ze met enorme rotsblokken naar elkaar. In het water voor de kust van Noord-Ierland liggen nu zo’n 40.000 basaltzuilen. Hou jij van de ruigheid en de eenzaamheid van de natuur dan is dit een prachtige plek om samen lange wandelingen te maken. Indien je voldoende ervaring hebt, kan je ook een tocht met de kajak rond de rotsen maken. Overigens is dit een plek waar veel huwelijksaanzoeken worden gedaan. Zodra je er bent, zal je dat begrijpen.

5. Sintra, Portugal

De romantische dichter Lord Byron beschreef Sintra al eens in een van zijn gedichten, lang voordat Portugal een populaire vakantiebestemming werd. Wat de gewone burgers nog niet wisten, was bij de adel bekend. Sintra ligt prachtig tussen de natuur en de zee ingeklemd. Behalve deze twee bezienswaardigheden zijn er nu ook de schitterende paleizen te zien die door gekroonde hoofden in Europa werden aangelegd. Quinta da Regaleira is beslist een van de mooiste kastelen in Europa.

Bekijk ook: 5 mooie caravan rondreizen door Europa