Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Hoe krijg ik een goed werkende internet verbinding op de camping?

Hoe krijg ik een goed werkende internet verbinding op de camping?

Sommige kampeerders kiezen heel bewust om tijdens het verblijf op de camping het internet even niet te gebruiken. Maar voor de meeste mensen is een internetverbinding toch bijna een eerste levensbehoefte geworden. Een camping zonder Wifi kan dan een dure aangelegenheid worden als je van je bundel gebruik moet maken. Is er wel internet op de camping, dan zal je het signaal misschien moeten versterken of een Wifi antenne voor de camping gebruiken.

Hoe werkt wifi eigenlijk?

Wifi is de technologie waar je draadloos mee kan internetten. Waar het woord precies voor staat is onbekend. De meest gangbare veronderstelling is dat het ‘Wireless Fidelity’ betekent oftewel draadloze trouw en is afgeleid van hifi uit de muziek. In ieder geval is er op steeds meer plaatsen gratis wifi en kan je daar gebruik van maken voor je apparatuur zoals de smartphone, tablet, laptop of camera. Wifi ontstaat middels een server/modem of hotspot die door de exploitant van een camping daarvoor is geïnstalleerd. Tegenwoordig wordt er ook regelmatig gesproken over mifi. Hoe werkt mifi? Mifi is eigenlijk gewoon een merknaam voor het apparaatje waarmee je een draadloos internetnetwerk opzet. Je kan dat zelf doen, maar meestal gebeurt dat door de exploitant.

Hoe krijg je een goede verbinding?

Een camping is door de omgeving vaak geen ideale plaats om een draadloos internetnetwerk op te zetten. Het is uiteraard heel frustrerend als je een trage of niet goed werkende wifi of mifi verbinding hebt. Je kan natuurlijk kiezen om toch gewoon je bundel te gebruiken maar een wifi extender of een wifi versterker is ook een mogelijkheid. Dit apparaat versterkt het signaal dat op de camping wordt gebruikt. Je kan er meerdere apparaten op aansluiten, dat gaat overigens ook meestal draadloos. Door gebruik te maken van een wifi extender wordt de verbinding met het internet overigens ook veiliger dan middels direct gebruik. Een versterker zal niet werken als het originele signaal niet voldoet. Ook kan een versterker niet altijd toegang krijgen tot de apparatuur die op de camping wordt gebruikt om het wifi signaal op te wekken. Hou hiermee rekening bij eventuele aankoop.

Wifi antenne camping

Een wifi antenne werkt net zo als andere antennen en zet radiogolven om in elektrische signalen. Een wifi antenne is ervoor ontworpen om het beste te functioneren rond de 2,4 GHz. Op die golflengte zit namelijk het ‘internet’. Het is erg belangrijk dat een antenne goed staat ingesteld. Als er een foutieve frequentie wordt gebruikt is het resultaat dat de antenne kan doorbranden. Dit soort antennes wordt dan ook meestal professioneel gebruikt, hoewel er ook exemplaren zijn die voor caravans op de camping zijn ontworpen. Laat je door een specialist voorlichten als je de aankoop overweegt.

Let op: Gratis wifi is nooit zo veilig als de wifi van je eigen modem thuis. Er is geen wachtwoord ter beveiliging en dat houdt in dat iedereen, ook hackers, gebruik kan maken van dit netwerk. Bankverkeer op een gratis wifi netwerk is bijzonder riskant. Voorkom risico’s en gebruik internet op een verstandige wijze op de camping.

Lees ook: Wat te doen op een camping met slecht weer?