Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Een stedentrip Venetië, 5 tips

Een stedentrip Venetië, 5 tips

Venetië is uiteraard de stad van de gondels in Noordoost-Italië en een van de steden die je eens moet hebben gezien. Er zijn voldoende campings in Veneto, waar je droge voeten kan houden en waarvan uit je de stad kan gaan verkennen. Het San Marcoplein, Canal Grande, het Dogepaleis en Ponto Rialto staan vast al op je lijstje. Hieronder staan 5 tips in Venetië waar niet iedere toerist zal komen.

5 unieke tips voor Venetië

Op zoek naar de onontdekte plekjes van Venetië? Ondanks het toerisme zijn die er zeker nog te vinden in deze bijzondere plaats in Italië. Bekijk snel de onderstaande 5 tips voor Venetië.

1. Mercato del Pesce

Deze vismarkt ligt vlak bij Ponto Rialto. Maar hier zijn er geen drommen toeristen, maar vrijwel uitsluitend Venetianen die een visje komen kopen. Geniet van de authentieke sfeer van een Zuid-Europese markt met alles wat daarbij hoort. Let op dat je niet te laat moet komen. De vis wordt vers verkocht en om 13.00 uur is de markt weer leeg.

2. Riva degli Schiavoni

Wil je op je gemak de gondels bekijken die zo typisch zijn voor Venetië? Als je van het San Marco naar het Dogepaleis loopt, zie je overal gondels aangemeerd liggen. Uiteraard moeten ook deze vaartuigen ergens liggen als ze niet in gebruik zijn. In het kanaal zie je er al gauw een honderdtal in alle kleuren en formaten.

3. Caffé Florian

Naar verluidt is dit het oudste café ter wereld. Het bestaat al sinds 1720. Hier hebben Goethe, Wagner en Casanova genoten van hun kopje cappuccino en een praatje gemaakt. Als je na een dagje sightseeing toe bent aan het versterken van de inwendig mens is dit beslist een mooie plaats om dat te doen. Waarom is het niet afgeladen met toeristen, vraag je je misschien nu af. Daar is beslist een goede reden voor. Een blik op het menu maakt namelijk duidelijk dat een dikke portemonnee een vereiste is. Een kopje koffie begint bij € 10. Maar met de huidige inflatie…

4. Chiesa San Giacomo

Er zijn voldoende plaatsen in Venetië waar de toeristen worden verwelkomd voor een hapje en een drankje. Ga jij liever op zoek naar meer authentieke horecagelegenheden? Dan is Chiesa San Giacomo een aanrader. Overdag is het een gewone straat waar weinig te beleven valt. In de avond begint het te leven en zijn er overal leuke restaurantjes en cafés geopend. De toeristen komen hier niet, omdat ze de wijk niet kennen. Het is de plaats waar Venetianen uitgaan. Uiteraard ben je hier wel degelijk welkom. De prijzen zijn hier niet toeristisch hoog.

5. Campo Santa Margherita

Ben je jong en in Venetië om kennis te maken met de locals van jouw leeftijd? Die zal je niet vinden bij de toeristische bezienswaardigheden. Het Campo Santa Margherita is een gewoon plein waar je overdag Venetianen van alle leeftijden tegen zal komen en nauwelijks toeristen. In de avond nemen de jongeren het over en is dit plein het centrum van het nachtleven voor de Venetianen die jeugdig zijn of zich dat in ieder geval voelen. Toeristen zijn ook altijd welkom en dit is de plaats om je te mengen onder de plaatselijke bewoners. De prijzen zijn er aantrekkelijk.

Bekijk ook: De leukste bestemmingen voor de herfstvakantie