Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De leukste bestemmingen voor de herfstvakantie

De leukste bestemmingen voor de herfstvakantie

Veel kampeerders bergen de tent weer op als de R in de maand komt. Eerlijk is eerlijk, in ons land is het in de herfst vaak wat minder wat weer betreft. Maar een fraaie nazomer is beslist niet onmogelijk. De herfst maakt de natuur soms nog mooier dan in andere seizoenen. Indien je voldoende voorbereiding treft en een leuke bestemming kiest, kan een kampeervakantie in de herfstvakantie een groot succes worden. Wat dacht je van de volgende bestemmingen?

1. DroomPark Molengroet, Noord-Scharwoude, Noord-Holland

Bij DroomPark Molengroet kan je kamperen tussen de bomen, struiken en nieuwsgierige bosbewoners. In de herfstvakantie zijn de kleuren in de natuur ongelooflijk mooi. Dit is een echte natuurcamping die het hele jaar open is, ook in de herfst en de winter. Op iedere (ruime) plek is een elektriciteitsaansluiting. Er is ook een ontbijtservice. Ontbijt op bed is dus helemaal niet zo'n gek idee. Kan het nog romantischer?

2. Camping Molecaten Noordduinen, Katwijk, Zuid-Holland

Wil je een kampeervakantie aan zee, kies dan bijvoorbeeld voor de camping Molecaten Noordduinen in Katwijk. Deze camping ligt aan de voet van de duinen. Aan de andere kant van de duinen vind je Noordwijk met zijn prachtige strand. Dat is 13 kilometer lang en in ieder seizoen geschikt voor een strandwandeling. Wil je genieten van de herfstkleuren, dan is er een mooi bos van Staatsbosbeheer om te gaan bekijken. Heb je zin om een avondje knus op een terras door te brengen? Dan hoef je alleen de boulevard maar over te steken.

3. Camping De Zanding, Otterlo, Gelderland

De Veluwe is het meest indrukwekkend in de herfst. Dat geldt niet alleen voor de flora, maar ook voor de fauna. In dat seizoen zijn de dieren beter zichtbaar dan ooit. Heb je eens een dagje geen zin om de natuur in te trekken of regent het? Er is van alles te doen in de omgeving zoals het Kröller-Müller museum of een uitstapje naar Apeldoorn of Arnhem. Camping De Zanding heeft ook luxe te bieden. Vijf sterren krijg je natuurlijk niet zomaar toegewezen.

4. Camping Ommerland, Ommen,Overijssel

Op Camping Ommerland is er met name voor kinderen altijd wat te doen. Er is een waterparadijs, een kinderboerderij en er staan diverse animatieteams klaar om allerlei activiteiten te organiseren. De camping ligt in een prachtige omgeving in het bos waar je volop kan genieten van lange wandelingen. Natuurlijk kun je ook gebruikmaken van de fietsverhuur of mountainbikeverhuur. Er is ook voldoende ruimte voor campers.

5. Landgoed de Berenkuil, Grolloo, Drenthe

De ruime kampeerplekken op Landgoed de Berenkuil zijn beschut door stevige bomen. Dat geeft een knus gevoel. Overal is er uitzicht op de mooie Drentse hooglanden die ook in herfstkleuren zijn getooid. Op deze plek vind je rust en kan je heerlijk wandelen en fietsen. De kinderen zullen zich geen minuut vervelen in het Berenbos en er is zelfs een Berenburcht. Een pre is ook dat dit een autovrije camping is.

Wil je nog boeken voor de herfstvakantie? Check dan of de genoemde campings nog beschikbaar zijn voor die periode.

Bekijk ook: 5 leuke bestemmingen voor een campervakantie