Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

5 leuke bestemmingen voor een campervakantie

5 leuke bestemmingen voor een campervakantie

Het grote voordeel van een campervakantie is uiteraard de vrijheid die je daarbij hebt. Je bent niet gebonden aan een locatie, maar kunt je ‘huisje’ gewoon overal mee naar toe nemen. In veel landen mag je een camper ook gewoon langs de weg of op een gratis parkeerplaats neerzetten. Dat kan ideaal zijn, omdat je daarmee in de buurt van een bezienswaardigheid kan overnachten om vervolgens de volgende ochtend na een aangenaam ontbijt lekker vroeg te arriveren.

Er zijn echter ook speciale campercampings, wat leuk is, omdat je er meer sociale contacten vindt. Check altijd welke voorwaarden er in het land van bestemming gelden voor een camper. Op zoek naar leuke bestemmingen voor een campervakantie? Hieronder 5 tips.

5 leuke bestemmingen voor je campervakantie

Als je in Europa op stap gaat, kan je vele jaren reizen om al dat moois te zien. Kies daarom vooraf voor een mooie route.

1. Noorwegen

Een rit langs de Noorse fjorden is voor veel Nederlanders een echte droom. Een cruise is een optie maar met de camper kom je natuurlijk nog dichter bij al dat moois. Noorwegen is een dunbevolkt land en in het algemeen mag je vrijwel overal je camper langs de weg zetten. Echter hebben de Noren ook slechte ervaringen opgedaan met buitenlandse toeristen. Het is verboden om enige soort afval in de natuur achter te laten. Je mag ook niet parkeren om te overnachten op minder dan 150 meter van een woonhuis.

2. Nederland

In eigen land is er veel moois te zien en je hoeft er vaak niet eens ver voor te reizen. Plan bijvoorbeeld een mooie route door een minder toeristisch gedeelte zoals het oosten of het noorden en geniet van natuur en mooie dorpjes en steden. De regels voor het overnachten in een camper zijn streng in ons land. Ga er vanuit dat je overal een camping moet zoeken.

3. Duitsland

Duitsland is niet ver weg en je kunt je daar al gauw echt in het buitenland voelen door een berg- of een wijnroute te volgen. Ook langs de kust is er veel moois te zien. In principe mag je in Duitsland overal langs de weg overnachten in je camper tenzij anders staat aangegeven. In toeristische gebieden is het vaak verboden en dan ben je aangewezen op een Raststätte of een camping,

4. Frankrijk

Frankrijk is niet voor niets het favoriete vakantieland voor Nederlanders. Kies derhalve een route die echt bij je past bijvoorbeeld langs de kust of juist het platteland. In Frankrijk mag je in principe overal overnachten waar ook vracht- en personenauto’s mogen parkeren. Langs de snelwegen zijn er repos, parkeerplaatsen met enkele voorzieningen. Hier mag je 24 uur parkeren. Let op: vooral langs de route soleil zijn er enkele plaatsen berucht vanwege de vele inbraken en campers en andere voertuigen.

5. België

Vaak vergeten we België als vakantieland terwijl ook daar er veel te zien is. Wat dacht je van een route langs de kust? De regels voor het overnachten in je camper zijn er simpel. Dat mag overal mits er geen verbodsbord is. Let wel op dat je maximaal 24 uur op dezelfde plek mag verblijven. Voor een langer verblijf moet je lokaal toestemming vragen. Pas op: je mag met je geparkeerde camper ander verkeer op geen enkele manier hinderen. Dat wordt streng gehandhaafd.

Bekijk ook: Een camperreis naar het Verenigd Koninkrijk